Най-добрите места за музика на живо в Чикаго, Илинойс

Съдържание:

Най-добрите места за музика на живо в Чикаго, Илинойс
Най-добрите места за музика на живо в Чикаго, Илинойс
Anonim

Ще намерите страхотна музика във Ветровития град.

Образ
Образ

Известна със своите блус барове, бейзболни отбори, дълбока пица и целия този джаз, музикалната сцена на Чикаго включва легендарни зали за представления, в които местни банди пробиват зъбите си, преди да натрупат легиони от фенове. Чикаго остава фокусна точка за повечето големи турнета и град, който привлича любители на музиката от цялата страна. С десетки барове, концертни зали и клубове, от които да избирате, избирането на най-добрите места за музика на живо в Чикаго може да бъде като да решите дали ще признаете, че сте фен на Cubs. Проверихме музикалните заведения в Чикаго, за да открием местата, които не искате да пропуснете. Ето нашите избори за най-добрите места за музика на живо в Чикаго.

Метро

От R. E. M. стартирайки нещата през 1982 г., Metro остава в тон с предстоящите изпълнители, нововъзникващите музикални жанрове и звуковите предприемачи. Смесица от музикални легенди и неоткрити таланти продължават да заемат сцената на това, което се превърна в едно от най-добрите музикални заведения в Чикаго. Намира се близо до Wrigley Field. Местната група Smashing Pumpkins изнесе някои от първите си големи концерти в Metro. Той е бил домакин на Nirvana, Liz Phair, Urge Overkill, Depeche Mode, Billy Idol и Oasis, преди да достигнат до масовата публика. Собственикът Джо Шанахан, роден в Чикаго, продължава да дава шанс на местни групи да се качат на сцената. Всичко, което той иска, е да изпратят демонстрация.

Празна бутилка

Някои виждат Empty Bottle като истински бар за гмуркане, докато други го наричат „интимна обстановка“. Както и да го гледате, това място има опит в приемането на някои от най-добрите алтернативни артисти в Чикаго. Modest Mouse, The Strokes и Animal Collective са само част от изпълнителите, които ще излязат на сцената на Empty Bottle, преди да привлекат голяма публика, която може да наложи билярдните маси и флиперите да бъдат преместени. Разположен в района на украинското село в Чикаго, Empty Bottle е отворен седем дни в седмицата и винаги има шоу през нощта.

Lincoln Hall

По-опитните посетители на концерти могат да открият Lincoln Hall като стерилна среда. Притежаван от братята, които управляват Schubas, по-малък музикален клуб, Lincoln Hall е една от най-чистите и ярко осветени концертни зали в Чикаго. Разположен в квартал Lincoln Park, той също е в по-малко схематичен район на града. Нека си признаем, има места, където бихте се замислили къде паркирате колата си. В Lincoln Hall може да откриете, че се чудите дали не сте облечени твърде небрежно.

FirstMerit Bank Pavilion на Северния остров

Много местни все още наричат този открит амфитеатър Lakefront Pavilion, отказвайки да признаят правата за именуване, за които компаниите са платили милиони. След мащабно разширение, което направи това място с 30 000 места, то беше преименувано на FirstMerit Bank Pavilion. В допълнение към домакинството на Windy City LakeShake Festival, тридневен празник на кънтри музиката, павилионът е посещаван от големи имена, които може би са минали разцвета си. Феновете, жадуващи за малко носталгия от концерти на открито и музикални фестивали, ще го намерят на Северния остров, който предлага фантастична гледка към езерото Мичиган, Солджър Фийлд и силуета на Чикаго.

The Hideout

Обикновено $10 ще ви накарат да видите отлично шоу в The Hideout, което не е много трудно за намиране, въпреки името. Разположен на булевард West Wabansia, южно от университета DePaul, The Hideout може да бъде сбъркан с къща, ако не бяха струните от светлини и табелата, които ви предупреждават за присъствието му. Ако отивате на шоу, отидете там рано, защото това място събира само около 200 души. Това създава особено уникално изживяване, когато някои изпълнители като White Stripes, Wilco или Neko Case се отбият. Въпреки че може да е смущаващо да стъпите на място, което може да се почувства като частен клуб, местните бързо споделят, че персоналът на The Hideout е много приятелски настроен и клиентелата не бърза да съди.

The Riviera Theatre

Когато става въпрос за историческа обстановка и фантастична акустика, трудно е да се победи Riviera Theatre. Разположена в историческия театрален квартал Uptown на Чикаго, Ривиера отваря врати за първи път през 1917 г. С място за около 2500 души, Ривиерата привлича много известни артисти, но също така и смесица от независими и изгряващи артисти.

Green Mill Cocktail Lounge

Влезте в Green Mill Cocktail Lounge и стъпвате в един от най-историческите клубове в Чикаго. Това е място, където са излизали Ал Капоне и Франк Синатра. Всеки път, когато Капоне влизаше в салона, лидерът на групата бързо насочваше музикантите си да свирят Rhapsody in Blue, любимата песен на гангстера. The Mill включва музика на живо всяка вечер, с изпълнения, вариращи от джаз и блус до суинг групи и пълни оркестри. The Mill също е домакин на Uptown Poetry Slam всяка неделя вечер.

Убежището за дивия заек и пеещата жаба броненосец

Може да е шокиращо да чуете тропически ритми, отекващи по улица в Чикаго, но да влезете в The Wild Hare е като да прекарате една вечер в Ямайка. Таксите за покриване варират от безплатно до около $10 за улавяне на страхотни изпълнения на реге и световна музика. Музиката се съчетава с карибската храна и коктейли, които се продават в бара.

Популярна тема