Логистични, дистрибуторски компании процъфтяват в Нешвил, TN Area

Съдържание:

Логистични, дистрибуторски компании процъфтяват в Нешвил, TN Area
Логистични, дистрибуторски компании процъфтяват в Нешвил, TN Area
Anonim

Нашвил разполага с добра транспортна система за привличане на логистични и дистрибуторски компании.

Нешвил, Тенеси
Нешвил, Тенеси

Компании с глобално разпространение, като Gap, Nissan и Saks Fifth Avenue, правят голям бизнес в района на Нешвил и списъкът с логистични фирми, избиращи района от 14 окръга, продължава да расте. Amazon въвежда първото си базирано в Тенеси съоръжение за сортиране в Нешвил и вече управлява центрове за изпълнение в близкия Ливан и Мърфрийсборо. Базираната в Синсинати Total Quality Logistics също създаде център в центъра на Нашвил за координиране на транспорта на хранителни стоки, машини и оборудване.

„Нешвил е съвсем нов офис за нас и част от усилията на нашата компания за национално разширяване“, казва Кери Бърн, изпълнителен вицепрезидент на Total Quality Logistics. „Жизнеността на Нешвил е в съответствие с нашата фирмена култура. Ние идентифицираме качествени превозвачи за превоз на товари и избрахме Нешвил заради достъпа до изключителни професионални таланти.“

Общо 140 товарни превозвачи и 150 терминала за камиони работят в столичния Нашвил. Достъпът до транспортната мрежа на града включва междущатски магистрали 24, 40 и 65, които предоставят на транспортните компании удобни маршрути до 50 процента от населението на САЩ, което живее в рамките на 650 мили от Нешвил. За железопътни товари пратките се извършват чрез CSX, която управлява две големи железопътни станции и интермодален терминал в Нашвил, а пристанището на Нашвил на река Къмбърланд има девет футов канал за баржите, за да достигнат до река Мисисипи, река Охайо и залива Мексико.

Превъзходно местоположение

Мултимодалната мрежа на Нешвил привлича вниманието на логистични и дистрибуторски фирми, които разпространяват всичко от автомобилни части до онлайн продукти за продажба на дребно. В окръг Ръдърфорд, доставчикът на автомобилни продукти Federal-Mogul налива 6,2 милиона долара в разширяването на дистрибуторското си съоръжение в Смирна, създавайки 135 нови работни места. Окръг Уилсън е друг разрастващ се логистичен център. Компанията за спортно облекло Under Armour инвестира 100 милиона долара за изграждане на складово съоръжение с площ от 1 милион квадратни фута в планината Джулиет, което ще отвори врати през 2016 г. и ще донесе 1500 нови работни места в окръга за пет години. Също така в планината Джулиет OHL добави 165 работни места в своя център за изпълнение, за да разпространява продукти за красота и грижа за базирания в Ню Йорк уебсайт Birchbox, който има 800 000 абонати.

„С удобната ни близост до Нешвил, окръг Уилсън се разрасна като дистрибуторски център през последните шест до осем години,“казва G. C. Хиксън, изпълнителен директор на Съвместния съвет за икономика и развитие на окръг Уилсън.„Едно голямо нещо, което направихме, беше да пренесем канализационните възможности на състезателната писта Nashville Superspeedway през 2006 г., което отвори много възможности за нас покрай близките възли на State Route 840. Преди това беше непрактично да привличаме големи дистрибутори или индустриални компании, но сега сме отлично местоположение.“

Hixson посочва, че наличието на State Route 840 и I-40 е привлякло логистични компании като CEVA, Hollister, Leviton и Starbucks.

„Разработчиците също така са построили специални сгради, които са готови за наемане, и сега търсим да разнообразим и привлечем индустрии като ИТ, компании за обслужване на клиенти и центрове за обаждания“, казва той. „Както целия регион на Нешвил, ние се намираме на страхотно централизирано място, където компаниите могат да влизат и излизат от района за кратко време.“

Нагоре и отвъд

Освен достъпа до междущатски магистрали, железопътна линия клас I и речно пристанище, друг основен транспортен актив в района е международното летище Нашвил, което посрещна 10.6 милиона пътници през 2013-2014 г. – едногодишен рекорд за летището. Летището също добави повече директни полети до Далас, включително обслужване на Southwest Airlines до Dallas Love Field.

„Обслужвахме Dallas/Fort Worth International, но не и Dallas Love до ноември 2014 г. – и сега го правим,“казва Шанън Сумрал, мениджър корпоративни комуникации на Metropolitan Nashville Airport Authority.

Southwest също добавя денонощна услуга от BNA до района на залива на Сан Франциско, който споделя синергии с Нешвил в сектори като технологии, здравеопазване и корпоративни операции. Добавянето на директен полет ще отвори вратата за нови бизнес възможности между фирми в района на залива и Средния Тенеси. BNA също така добави безплатна WiFi услуга към всички части на терминала си и нови концесии като суши бар, винен бар и пекарна отвори врати в края на 2014 г. Пътниците, които купуват бира или алкохолни напитки в ресторантите на място, вече могат да се разхождат из терминал с тяхната напитка.

„Пътниците вече не са ограничени до ресторанта, от който са закупили напитката“, казва Сумрал. „Можете да се разхождате наоколо и да пазарувате, да си направите масаж – дори да отидете направо до вратата с напитката. Това е достъпно само от страната на сигурността на терминала и пътниците не могат да носят алкохолни напитки на полет.“

Нов павилион за пивоварни Yazoo също беше отворен в залата C – просто още една функция, която дава на пътешествениците вкус на Нешвил. Летището е и първото в нацията, което дава на услугите за споделено пътуване Uber и Lyft зелена светлина за качване на пътници от бордюра.

Научете повече за логистичните предимства на Нешвил.

Популярна тема