Нешвил, Тенеси остава град за здравеопазване в САЩ

Съдържание:

Нешвил, Тенеси остава град за здравеопазване в САЩ
Нешвил, Тенеси остава град за здравеопазване в САЩ
Anonim

Нашвил продължава да служи като глобален лидер в индустрията на здравеопазването.

Нешвил, Тенеси
Нешвил, Тенеси

В края на 60-те години на миналия век Нешвил започна стабилно да се превръща в световен лидер в индустрията на здравеопазването. Известността му продължава и днес, благодарение на дълбоко вкорененото родословно дърво на компании, текущи инвестиции от корпорации и рискови капиталисти и предприемачи, които движат иновациите в бързо променяща се среда. Въз основа само на числа, въздействието на здравеопазването в Нешвил е изумително, с глобален отпечатък от повече от 400 000 работни места (200 000 на местно ниво) и 70 милиарда долара приходи (30 милиарда на местно ниво).

Сред многото си ценни услуги Съветът по здравеопазване в Нешвил (NHCC) поддържа визуално родословно дърво, което илюстрира еволюцията и взаимосвързаността на повече от 500 фирми за здравеопазване в района.

„Нешвил е единствен по рода си център за иновации в САЩ, със световно въздействие върху пейзажа на индустрията,“казва президентът на NHCC Каролайн Йънг.

Наследство на лидерството

Също толкова важно е националното и глобалното влияние на лидерите в здравеопазването на Нешвил – включително 16 публично търгувани компании и талантливите ръководители, които ги ръководят – и техните разнообразни области на опит. Помислете за инициативата Leadership He alth Care (LHC) на NHCC, която има 900 индивидуални членове от повече от 300 компании.

„LHC подхранва таланта и потенциала на изгряващите здравни специалисти в Нешвил, като ги подготвя да ръководят индустрията и да продължат наследството на града като епицентър на здравеопазването,” казва Йънг.

Ставаме по-силни

Това наследство става все по-силно, както се вижда от текущия скок на растеж на индустрията. HCA, например, изгражда централа на стойност 200 милиона долара в оживения квартал Gulch в центъра на града, за да помещава дъщерните дружества на Parallon Business Solutions и Sarah Cannon Research Institute, като същевременно разширява центъра за данни на компанията. LifePoint, част от HCA, наскоро построи блестящо седалище от 200 000 квадратни фута в Брентууд, което отразява както неговата продължаваща сила, така и ангажираността му към местната общност.

„LifePoint се гордее, че е със седалище в Среден Тенеси, столицата на здравеопазването на нацията,“казва Бил Карпентър, председател и главен изпълнителен директор на фирмата. „Когато установихме необходимостта от разширяване, за да се справим с непрекъснатия растеж на LifePoint, оставането в тази общност беше важно за нас.“

Базирането в Нешвил „ни позволява лесен достъп до най-актуалните и иновативни ресурси в здравеопазването за нашите болници и лекари“, казва Карпентър, отбелязвайки, че повече от 500 служители работят в новите офиси за поддържа повече от 60 болници и 38 000 служители на LifePoint в цялата страна.

Подхранване на иновации

Други ключови играчи, включително AmSurg, Community He alth Systems и Brookdale Senior Living Inc., разрастват дейността си чрез придобивания, привличайки повече капитал и служители. Тези разширения също така стимулират растежа на фирми като He althStream, която предоставя инструменти за развитие на работната сила в здравеопазването и опит на пациентите на няколко от тези доставчици. He althStream добавя 200 работни места в своя нов център за интервюиране на пациенти към 400-те, които вече поддържа в целия град. През годините културата на сътрудничество в областта на здравеопазването породи спинофи, стартиращи фирми и повече от 300 свързани фирми за услуги – включително процъфтяващ ИТ клъстер за здравеопазване – изпомпвайки допълнителни икономически ползи в региона.

„От основаването на HCA преди четири десетилетия, градът има силна история на подхранване на предприемачеството, подкрепено от дълбок експертен опит в индустрията и силен достъп до капитал“, казва Йънг.

Новаторите включват фирма Inc. 500 и разработчик на мобилни здравни технологии Entrada, както и няколко фирми за здравни технологии, които изпитват бърз растеж като InQuicker, Xtend He althcare, Medalogix, onFocus He althcare и emids. В региона се развиват и компании като Aspire He alth, която работи за намаляване на разходите и повишаване на качеството на грижите за пациенти, изправени пред животозастрашаващи заболявания, и naviHe alth, която се фокусира върху повишаване на качеството и ефективността на пост-акутните грижи.

Право у дома

Change He althcare, която помага на работодателите и здравните планове да се съсредоточат върху прозрачността на разходите и ангажираността на потребителите, „с гордост нарича Нешвил дом“, казва Дъг Гертнър, президент и главен изпълнителен директор на компанията.

„Градът предлага на предприемачите и компаниите в по-ранен етап достъп до мрежа от опитни здравни оператори и талантливи хора, които осигуряват идеалната основа за изграждане на здравен бизнес.“

През последните две години Change He althcare, която беше придобита от базираната в Нашвил фирма за здравни разплащания Emdeon през 2014 г., увеличи живота в своята платформа от 200 000 до близо 10 милиона, изгради клиентска база с национален отпечатък и повече от удвоен персонал, казва Гертнер. Компанията бе обявена за носител на наградата NEXT за това, че е „Растеж на здравна компания на годината“и е включена сред 100-те най-добри места за работа в здравеопазването на Modern He althcare за две поредни години.

„Този напредък не се случва без солидна основа от подкрепа и град, ангажиран да помага на бизнеса да расте“, казва Гертнер. „Развълнувани сме, че можем да направим нашата част, за да се отблагодарим, помагайки за създаването на работни места и подкрепяйки богатата култура на здравеопазване в Нешвил.“

Популярна тема