Нешвил, Тенеси се разширява с повече жизнено и работно пространство

Съдържание:

Нешвил, Тенеси се разширява с повече жизнено и работно пространство
Нешвил, Тенеси се разширява с повече жизнено и работно пространство
Anonim

Поглед към промените в растежа и техните демографски вдъхновения, които правят Нешвил по-жизнен и приветлив както за туристите, така и за жителите.

Нешвил, Тенеси
Нешвил, Тенеси

Центърът на Музикалния град промени лицето си през последните няколко години, разширявайки се, за да отговори на нуждите на растящото, по-младо население и притока на посетители от цял свят. Просторният нов конгресен център Music City Center е едно от многото разработки, които съживяват района и допринасят за по-голямо търсене на офиси, хотели и жилищни пространства в и около градското ядро на града.

Този растеж стимулира по-нататъшното разширяване на развлекателните и кулинарни предложения, тъй като новите жители и градските професионалисти се стремят да използват по най-добрия начин свободното време. Особено влиятелно е нарастващото население на града от Millennials и Gen Xers, които искат да живеят и общуват близо до работа и да избягват дългите пътувания от предградията.

Разширителен бум

От откриването на Music City Center през май 2013 г. доверието в изграждането на центъра скочи рязко, казва Том Търнър, президент и главен изпълнителен директор на Nashville Downtown Partnership. Търнър посочва бума на ексклузивни бутикови хотели, включително Omni Nashville, 404 Hotel and Kitchen и Hyatt, както и Hilton Garden Inn, отваряне през пролетта на 2015 г., както и много други в етап на развитие или строителство, включително хотели за Virgin, Marriott, Westin, Thompson и 21C Museum.

„Имаше значително количество строителство в ограничен географски район“, казва Търнър.„Пазарните сили наистина подкрепят експанзията. Нуждаем се от офис пространство и разполагаме с кулата на HCA, която току-що направи първа копка, и новите офиси на 1201 Demonbreun. Освен това имаме повече от 1200 жилищни единици в процес на изграждане, с още 1900 планирани.”

Макар че това може да звучи огромно, Търнър отбелязва, че Нешвил се нуждае от минимум 700 нови единици годишно, за да бъде в крак с растежа.

„Имаме 98 процента заетост на имотите под наем и много малък, може би двумесечен, запас от имоти за собственост“, казва той. „Това е огромен пазар за продавачи и това генерира повече интерес към изгражданите проекти.“

Креативни разработки

Разработчиците проучват креативни, оригинални подходи, за да отговорят на нуждите на града от пространства в центъра. Базираната в Индианаполис Buckingham Companies наскоро направи копка на комплекс на стойност 100 милиона долара в близост до университета Вандербилт, с 350 жилищни единици, 180 хотелски стаи и огромен търговски обект, включително пълен магазин за хранителни стоки. От другата страна на града, базираната в Бирмингам LIV Development планира застрояване със смесено предназначение на стойност 40 милиона долара в разрастващия се Източен Нешвил, съживявайки мястото на бившата болница за рехабилитация в Нешвил близо до историческия Five Points.

Лидер сред оригинално мислещите млади жители на Нешвил, Бритни Търнър, главен изпълнителен директор и основател на Aerial Development Group, има за цел интелигентен растеж, съживяване на разрушени райони в целия град и подкрепа за ново развитие с модел, ръководен от филантроп визия, която запазва градските квартали за по-малко заможните жители, като същевременно насърчава прехода. Aerial също работи, за да добави качества за живеене към тези квартали, включително зелени пътища. Търнър се опитва да преустрои колкото е възможно повече във всеки квартал, като често почиства улиците и прави районите по-зелени, по-красиви и привлекателни. Aerial си партнира с Horizon Initiative, за да дари част от печалбите си от всяка продажба за изграждане на самоиздържащи се домове за сираци в Африка.

Бизнеси, ресторанти се преместват в центъра

Бумът на недвижимите имоти в центъра на Нешвил също черпи пример от бизнес бум, движен от нарастващ списък от корпорации, които се преместват в сърцето на града. Sony/ATV премества централата си от Music Row в разширени разкопки в Gulch, докато Bridgestone Americas премества централата си в 30-етажна офис сграда, планирана за квартал SoBro – преместване, което ще донесе 1700 работни места в центъра.

Градът продължава да създава името си не само в музиката, но и в креативните кулинарни и социални предложения. От наличието на ресторанти, обслужвани от национално признати готвачи като Husk на Sean Brock, до новопристигнали като клона на Нешвил на прочутия Couchon Butcher в Ню Орлиънс в Джърмантаун, Нешвил се превръща в град за кулинари. Добавящ към този шум е звездата от Топ готвач и роденият в Чикаго Дейл Левитски, дръзкият ход на Дейл Левитски да отвори своя ресторант, Sinema, в бившия Melrose Theatre – внасяйки чар в разширяващия се район Melrose-Berry Hill.

Може би най-вълнуващото ново място е City Winery – четвъртият преден пост на марката, след Ню Йорк и Чикаго – разположен в SoBro. City Winery, казва GM Дейвид Рихтер, има за цел да се вмести в различна демографска група от другите места за музика и развлечения в града, осигурявайки атмосфера за възрастни, където всички кулинарни и питейни неща са лесно достъпни. Заедно с музика на живо в стая, предназначена за достъпно настройване и слушане, City Winery предлага изключително вино, включително оригинали, произведени от грозде по целия свят, което е смачкано и ферментирало на място, след което се сервира чрез изключителната система за кранове за свежест.

Допълвайки безбройните музеи, галерии, музикални и спортни зали на Music City, вълнуващата комбинация, развиваща се в центъра, означава не само повече бизнес, но и повече жители и туристи, нетърпеливи да проучат какво предлага Нешвил.

Прочетете за културното многообразие на Нешвил.

Популярна тема