Глобални производители Обадете се в Нашвил, TN Area Home

Съдържание:

Глобални производители Обадете се в Нашвил, TN Area Home
Глобални производители Обадете се в Нашвил, TN Area Home
Anonim

Производители от САЩ и целия свят превръщат района на Нешвил в своя предпочитана дестинация и създават хиляди работни места в нови и разширяващи се съоръжения.

Нешвил, Тенеси
Нешвил, Тенеси

Производители от САЩ и целия свят превръщат района на Нешвил в своя предпочитана дестинация, създавайки хиляди работни места в нови и разширяващи се съоръжения и стимулирайки бърз растеж на износа. Ръстът в производствената индустрия, която поддържа повече от 70 000 работни места и е добавила 11 000 нови от 2010 г. насам, не е изненада за Джеймс Фентън, изпълнителен директор на Агенцията за икономическо развитие Gallatin.

Италианският производител на огнестрелни оръжия Beretta USA премества цялото си производство в Тенеси и избра Gallatin за съоръжение за производство и научноизследователска и развойна дейност на стойност 45 милиона долара, което се очаква да създаде няколкостотин работни места. Въпреки че централното местоположение на района, про-бизнес средата и ниските данъци са основни фактори за привличането на производители, много от тях идват в региона заради работната сила, казва Фентън.

„В днешния свят наличната квалифицирана работна сила наистина е движещият фактор“, казва той. „Заедно с това идва и акцентът върху качеството на живот. Поради необходимостта от стабилна работна сила компаниите сега се уверяват, че общността, в която се намират, е достатъчно привлекателна, за да помогне за задържането на служителите.“

Икономически гръбнак

Доказателствата за силата и обхвата на производството са очевидни в целия регион. Най-добрите работодатели варират от глобалния гигант за електроуреди Electrolux до най-големия производител на гуми в света Bridgestone Americas, който премества 600 работни места от три подразделения извън щата в новата си централна кула в центъра, където ще работят общо 1700 служители. Един от най-големите производители на подови настилки в света, базираната в Джорджия Mohawk Industries, намира завод за керамични плочки и център за разпространение на стойност 180 милиона долара в окръг Диксън, който ще създаде 320 работни места през следващите четири години.

Производството не само привлича близо 10 милиарда долара към икономиката на района от преки чуждестранни инвестиции, но също така поставя региона на картата като една от най-големите метрополии за растеж на износа. Според наскоро публикуван доклад на Международната търговска администрация, метрото в Нашвил е изнесло стоки на стойност 8,7 милиарда долара през 2013 г. – 35% увеличение спрямо общо 6,4 милиарда долара за 2012 г.

Транспортното оборудване оглавява експортните категории в региона и се удвои от $1,8 милиарда през 2012 г. на $3,6 милиарда през 2013 г., благодарение на непрекъснато растящия автомобилен сектор в региона. В най-продуктивния автомобилен завод в Северна Америка – Nissan в Смирна – повече от 8 000 работници произвеждат до 640 000 автомобила всяка година. В Кларксвил южнокорейският производител на гуми Hankook Tire инвестира 800 милиона долара, за да построи първия си U. S. фабрика в Кларксвил, където създава 1800 работни места. GM инвестира 185 милиона долара в своя завод в Спринг Хил, където ще произвежда малки двигатели и ще произвежда следващото поколение Cadillac SRX.

„Производството винаги е било гръбнакът на нашата икономика,“казва Уил Еванс, президент на Икономическия алианс на окръг Маури.

Продължаващите инвестиции на GM стимулират растежа във веригата на доставки, привличайки нови доставчици в окръга и стимулирайки бизнеса на съществуващите. Comprehensive Logistics Co. се мести в Spring Hill, за да произвежда компоненти за близкия завод на General Motors, като инвестира 30 милиона долара и създава повече от 200 нови работни места. Производителят на авточасти Magna International инвестира 16 милиона долара в изграждането на модерно производствено съоръжение в Спринг Хил, осигурявайки повече от 350 работни места в района. Съоръжението от 122 500 квадратни фута ще бъде петото местоположение на Magna в Тенеси.

Колумбия скоро ще бъде дом на нов център за иновации за базираната във Франклин CLARCOR, световен производител на филтриращи продукти и потребителски и промишлени опаковъчни продукти. Центърът ще включва изследователски лаборатории и Център за върхови постижения за производство на нановлакна. В окръг Диксън Zinc Oxide LLC обяви инвестиция от 25 милиона долара, която може да създаде най-малко 55 нови работни места. Много от позициите ще имат заплати от близо $46 000, а заводът ще създаде допълнителни 58 индиректни работни места, казва Джоузеф Грейвс, президент и главен изпълнителен директор на търговската камара на окръг Диксън.

Работната сила е ключова

Един от ключовете за нарастващата сила на производствения сектор е подготвеността на работната сила, казва Евънс.

„Един от основните ни фокуси тук, в окръг Мори, е да гарантираме, че подготвяме утрешната работна сила с уменията, необходими за посрещане на нуждите на съвременното производство,” казва той.

Работната сила на Тенеси привлече Nissan в района на Нашвил и насърчи компанията да расте повече от три десетилетия. Nissan създаде своята фабрика в Смирна в началото на 80-те години и премести централата си в Северна Америка от Лос Анджелис във Франклин през 2005 г.

„Когато Nissan взе решение да започне дейност в Тенеси, компанията избра щата заради работната сила от световна класа, силните инвестиции в образователната система и ангажимента да види бизнеса да процъфтява“, казва Джъстин Сая, мениджър на производствените комуникации на компанията.

„Nissan отбеляза огромен растеж през последните 30 години, дължащ се до голяма степен на способността му да задържи и наеме качествена работна сила в Тенеси“, казва Сая. „Успехът на компанията е пряко свързан с хората, които наема, и Nissan се гордее с повече от 12 000 квалифицирани и обучени професионалисти, работещи в трите й големи съоръжения в Смирна, Дечерд и Франклин.“

Прочетете как международните компании инвестират в района на Нашвил.

Популярна тема