Висшето образование в Нешвил, Тенеси отговаря на нарастващото търсене на набор от образовани таланти

Съдържание:

Висшето образование в Нешвил, Тенеси отговаря на нарастващото търсене на набор от образовани таланти
Висшето образование в Нешвил, Тенеси отговаря на нарастващото търсене на набор от образовани таланти
Anonim

Колежите и университетите в Нашвил са отлични в създаването на програми и инициативи, които помагат на студентите да успеят на работното място и да привлекат нов бизнес към Music City.

Нешвил, Тенеси
Нешвил, Тенеси

Тъй като компаниите, които се преместват, откриват и избират Нешвил, образованата и достъпна работна сила е още по-важна за икономическата жизнеспособност на региона. Инициативата Drive to 55 на губернатора Бил Хаслам, която се стреми да увеличи процента на жителите на Тенеси с асоциирана степен или по-висока до 55 процента до 2025 г., е амбициозен план за поддържане на потока от таланти в Нешвил. Чрез иновативни програми колежите и университетите в региона са готови да постигнат целта на губернатора – и след това някои. Университетът Lipscomb, например, създаде основана на компетентности академична инициатива, предназначена да отговори на нуждите от развитие на работната сила. Програмата, която привлече национално внимание и беше наречена модел за колежи по либерални изкуства на бъдещето, оценява предишното обучение и знания на студента, след което ги превръща в кредит за колеж.

„Това, което имаме и което никоя друга програма в страната няма, е Център за оценка на поведението, така че студент или служител на някой от нашите бизнес партньори може да премине през него и за период от осем часа да бъде оценени и да могат да спечелят до една година кредит от колежа въз основа на компетенциите, които демонстрират през тези осем часа,” казва Чарла Лонг, декан на професионалните обучения в университета Липскомб.

„Изследванията показват, че когато една институция може да разпознае предишното обучение и компетенциите, които някой носи в колежа, това увеличава вероятността той наистина да завърши“, казва Лонг.„За афро-американците е три пъти по-вероятно да завършат, ако са успели да използват някаква форма на предварително обучение, а за латиноамериканците е пет пъти по-вероятно да завършат.“

Изпълнение на обещанието

Като част от инициативата Drive to 55, губернатор Хаслам подписа законопроекта Tennessee Promise, който гарантира платено обучение за всеки завършил гимназия, записан в двугодишен обществен, технически или професионален колеж. Щатът също така си партнира с Western Governors University, за да създаде WGU Tennessee, онлайн университет, базиран на компетентности, който предлага повече от 50 акредитирани бакалавърски и магистърски програми в области като бизнес, STEM образование, информационни технологии и медицински сестри.

Наред с постигането на целта на губернатор Хаслам да предостави на повече жители на Тенеси достъп до висше образование, университетът има потенциала да разшири набора от местни таланти, достъпни за нови и съществуващи индустрии, като улесни работещите възрастни да придобият необходимите умения за напредък в кариерата си. Вместо да печелят степени въз основа на кредитни часове или време, прекарано в клас, студентите демонстрират компетентност, като пишат работи, изпълняват задачи и полагат изпити, които демонстрират знанията им по необходимия предмет.

Развитие на умения за индустриите

Инвестирането в обучена работна сила е от жизненоважно значение за привличането на повече бизнес и индустрия в региона на Нешвил, казва д-р Роналд Дейвис, вицепрезидент по академичните и студентски въпроси на Държавния обществен колеж в Нешвил.

„Степените и сертификатите, които са сертифицирани от професионални организации, осигуряват стандарт за високи постижения, който компаниите признават“, казва Дейвис. „Когато обмислят преместване или разширяване на локации, днешните фирми първо търсят налична обучена работна сила. Тъй като нуждите на индустрията и бизнеса се променят, компаниите ще имат нужда от хора, които знаят как да продължат да учат след дипломирането си. Това е основна цел на държавния обществен колеж в Нешвил.”

Сред начините, по които щатът Нашвил работи за увеличаване на броя на дипломираните студенти, са задължителни консултантски сесии за нови студенти, прилагане на програми за наставничество от връстници, насърчаване на студентите да изберат кариера отрано и осигуряване на удобен достъп до класове чрез сателитни кампуси в югоизточния Нашвил в Global Mall в Crossings, в Диксън в Renaissance Center и в Clarksville.

Други колежи и университети също разработват нови програми за дипломи и сертификати, за да отговорят на нуждите на нововъзникващите и развиващи се индустрии. Университетът Белмонт, например, наскоро добави програми по музикална терапия и издателство към своя Колеж за развлечения и музикален бизнес Curb. Програмите на Belmont продължават да отговарят на нуждите на музикалната индустрия на Нешвил с 3,2 милиарда долара.

Belmont също така си партнира с клона на Тенеси на Обществото за системи за управление на здравната информация, Съвета по здравеопазване в Нешвил и Технологичния съвет в Нешвил, за да създаде ускорител за здравни информационни технологии за обучение на ИТ работници, които навлизат в здравеопазването. индустрия за грижи. Университетът Вандербилт изгражда нова инженерна и научна сграда, предназначена да насърчи повече сътрудничество между студенти и преподаватели в дисциплините STEM. Сградата от 230 000 квадратни фута ще включва Център за иновации, който ще свързва студенти с ментори в индустрията, за да им помогне да пренесат своите открития и концепции от лабораторията на пазара.

Популярна тема