Подготовка на работната сила в Muskogee, OK Colleges

Съдържание:

Подготовка на работната сила в Muskogee, OK Colleges
Подготовка на работната сила в Muskogee, OK Colleges
Anonim

Вижте какви програми съществуват, за да помогнат на жителите на Мускоги да се подготвят за работа и разберете какво прави работната сила една от най-добрите в нацията.

Connors State College в Мускоги, ОК
Connors State College в Мускоги, ОК

Когато става въпрос за развитие на работната сила, Muskogee има предвид бизнес. Жителите на града имат богат избор от възможности за обучение и напредък в кариерата.

Connors State College

В Connors State College опитът среща интуицията в иновативна програма, която помага на жителите да успеят в икономически трудни времена.

Connors State вече има ESP, което в този случай означава програма за стимулиране на образованието. От май 2009 г. квалифицираните жители, които са загубили работата си, могат да вземат до девет часа курсове безплатно, за да им помогнат да се върнат на работната сила възможно най-скоро.

Дони Неро, президентът на колежа, казва, че програмата ще остане активна, докато има търсене в общността. „Искаме да сме сигурни, че се променяме, затова предоставяме програма, от която се нуждаят работодателите в нашия район“, казва той. Първоначалните записвания включват ученици в компютърни класове и класове за грижи за деца, казва той.

Благодарение на партньорството с Muskogee’s Workforce Oklahoma Board, студентите също могат да получат финансиране за такси и книги.

На други места в кампуса Nero казва, че програмите изпитват последователни увеличения, отразяващи растежа в съответните кариерни области, като медицински сестри.

Той похвали силната връзка между образователната общност на Muskogee, която продължава да проправя пътя за студентите да имат безпроблемно образователно изживяване, ако трябва да се преместят от един кампус в друг, за да завършат обучението си.

Да останеш в крак с нуждите на бизнес общността остава критично, казва Nero.

„Искаме да работим с нашите бизнес партньори, за да сме сигурни, че предлагаме курсове по професии, където има търсене на работа“, казва той. Дългогодишната практика на Muskogee за партньорство между образователни и бизнес субекти има ясна икономическа полза.

„По-голямата част от нашите ученици остават в района и допринасят за местната икономика,” казва той.

Индийски столичен технологичен център

Жителите, които искат да развият или усъвършенстват умения, могат да се обърнат към вечерни, съботно-неделни или онлайн класове в Indian Capital Technology Center.

Класовете с продължителност от осем до 12 седмици често включват инструктори, наети в областта на съдържанието, и включват обширно практическо обучение.

Докато средностатистическият ученик е жена, която се връща в училище на 30-те и началото на 40-те си години, Лиза Бенджамин, координатор за развитие на кариерата за възрастни в центъра, казва, че центърът наблюдава нарастване на записаните мъже.

Курсовете за здравни и медицински кариери са едни от най-бързо развиващите се, казва Бенджамин. Класовете са отличен пример за силни връзки с партньори от общността, тъй като клиничното обучение се провежда в болници в района.

Ниската цена на часовник на Indian Capital, започваща от $1,75, помага на жителите да получат обучение за кариерно развитие на бюджетна цена. „Това е кратка инвестиция на време и пари“, казва Бенджамин.

Чрез предлагане на курсове вечер, през уикенда и онлайн жителите могат да напреднат в кариерата си, като същевременно запазят текущата си работа. Кампусът Muskogee на индийската столица също предлага програми за гимназисти, както и дневни програми в широк спектър от индустрии, включително хотелиерство и настаняване, климатизация и кулинарни изкуства.

Естеството на продължаващото обучение на много от програмите на Indian Capital води до бързо, видимо икономическо въздействие. „Веднага виждате как хората се връщат в общността и прилагат уменията си“, казва тя.

Още колежи

Североизточният държавен университет също предлага разнообразие от програми за продължаващо обучение, като много от тях са насочени към подобряване на професионалните умения, особено с компютри.

Други образователни заведения, фокусирани върху кариерата в района на Мускоги, включват Bacone College, който има отдел за обучение на възрастни, който обслужва нетрадиционни студенти и предлага много класове за програми за диплома извън кампуса, и Virgil's Beauty College, национален акредитирано училище по козметика, което обучава бъдещи козметици от близо 40 години.

Повече информация

Bacone College

Connors State College

Индийски столичен технологичен център

Североизточния държавен университет

Колежът за красота на Върджил

Популярна тема