Организации с нестопанска цел водят усилия за набиране на средства, като следват тълпата

Съдържание:

Организации с нестопанска цел водят усилия за набиране на средства, като следват тълпата
Организации с нестопанска цел водят усилия за набиране на средства, като следват тълпата
Anonim

Общностните групи използват уеб-базирана технология за краудсорсинг за финансиране на местни проекти

Съединител за велосипеди Hampline в Мемфис, Тенеси
Съединител за велосипеди Hampline в Мемфис, Тенеси

Когато организацията с нестопанска цел Broad Avenue Arts District искаше да построи Hampline – иновативен нов конектор за велосипеди в квартал Binghampton в Мемфис, Тенеси, – групата се обърна към интернет, за да събере необходимите средства.

Използвайки уебсайта ioby.com, BAAD се включи в нарастващата тенденция за използване на краудсорсинг (или групово финансиране) за финансиране на проекти на общността.

„Поехме по пътя на груповото финансиране поради различни причини. Едно от най-важните за нас беше наистина да спечелим подкрепата на обществеността и осведомеността за Hampline и използвахме $75 000 групово финансиране и шест седмици, за да създадем шум и да образоваме обществеността, че тази вълнуваща и иновативна велосипедна писта ще бъде построена в задния им двор и наистина да получите подкрепата на общността чрез краудсорсинг“, казва Сара Стъдард, координатор на Creative PlaceMaking за Broad Avenue Arts District.

Финансиране на The Fast Lane

Studdard казва, че конекторът за велосипеди също ще помогне за икономическото развитие на квартала.

„Проучванията показват, че хората, които минават с колело покрай витрини на магазини и ресторанти, са по-склонни да дойдат, независимо дали са с колело или с кола, за да посетят и да похарчат парите си на място,” казва тя.

The Hampline е един пример за нарастващ списък с краудфинансирани проекти, който включва програма в Чикаго, спонсорирана от организацията с нестопанска цел Windy City Hoops, за да държи тийнейджърите в града далеч от улиците и $4.5-милионен скейтборд парк във Филаделфия. Онлайн платформи като Gofundme.com, Kickstarter.com, Neighbor.ly и ioby.com успешно свързват местни донори с местни проекти, нуждаещи се от финансиране.

Гражданско съзнание

„Има много организации с нестопанска цел, които намират набирането на средства за наистина трудна задача. Наистина е трудно да накараш хората зад проекти, дори ако те изглеждат страхотни и наистина заслужаващи, а груповото финансиране предлага начин за потенциална комуникация с много по-голяма аудитория и възможност за приемане на дарения отвсякъде, така че това е страхотна възможност за граждански организации, казва Родриго Дейвис, бивш изследовател от Станфордския университет, който е изучавал задълбочено груповото финансиране и в момента е ръководител на продуктовия отдел в Neighbor.ly.

„Мисля, че много градове, особено в САЩ, са изправени пред бюджетни затруднения, така че виждаме много съкращения на обществените услуги. И мисля, че в някои случаи общностите виждат съкращаване на услугите си и нямат голяма перспектива правителството да инвестира там, и затова се опитват да компенсират това чрез групово финансиране на определени граждански проекти.”

Studdard казва, че въпреки че подходът на групата към финансирането е бил неконвенционален, маркетинговата им стратегия все пак е използвала някои доста конвенционални методи.

„Имахме очаквания, че ще бъде много работа, но и много забавно. Това беше най-голямата кампания, която нашият екип е правил по отношение на краудсорсинг и която ioby някога е правил“, казва тя. „Имаме силни партньори в Мемфис, които успяха не само да популяризират кампанията чрез своите социални и обществени мрежи, но също така да вложат долари, за да съответстват на даренията и да стимулират хората да дават.“

Плащане напред

Строителството на Hampline се очаква да приключи през пролетта на 2015 г. и Studdard казва, че се надява успехът на проекта да насърчи повече обществени групи да използват краудсорсинг за финансиране на своите инициативи.

„Мисля, че това наистина показва, че съседите и членовете на общността имат силата да правят малки промени“, казва тя.„Ако видят, че ако искат обществена градина в задния си двор и всичко, от което се нуждаят, са $500 или $1 000, има тази платформа, която могат да използват, за да го направят сами.“

Популярна тема