Dirt Track Sports в Gillette, WY

Съдържание:

Dirt Track Sports в Gillette, WY
Dirt Track Sports в Gillette, WY
Anonim

Разберете къде да карате мотоциклети, четириколесни колички и бъгита за дюни.

Образ
Образ

Ето мръсотията в моторните спортове в Gillette – те са живи, здрави и вълнуващи.

Thunder Speedway

Един невероятен пример е овалната земна писта с високи наклони, дълга 3/8 мили, на Gillette Thunder Speedway, популярно състезателно място, чиято посещаемост непрекъснато нараства през годините. Моторните спортове на пистата се провеждат всяка събота вечер от средата на април до средата на септември.

Gillette Thunder е създадена през 1977 г., но се премества на сегашното си местоположение в източната част на имота на CAM-PLEX през 2004 г. CAM-PLEX дари земята на пистата и скоростната писта запазва своята седмични състезания като организация с нестопанска цел.

Дивизиите, които се състезават всяка събота вечер, са късни модели, ограничени, B-модифицирани, A-модифицирани и thunder stocks. Други събития включват две спринт автомобилни състезания, които се планират два пъти годишно, състезание с чудовищни камиони и национално известната серия World of Outlaws, която се появява в Gillette Thunder всеки юли.

„Във всяка съботна вечер имаме 85-115 автомобила тук, които се състезават, с 1 500-1 800 души в зоните на пътя по ямите и още 600-1 000 души на трибуните”, казва Ед Кирхоф, промоутър на Gillette Thunder Speedway. „Без майтап, това е една от най-добре поддържаните черни писти в Уайоминг – наистина е приятелска към гумите и шасито на автомобила. Освен това това е широка писта с много място за преминаване и някои от новите модели и автомобили за спринт могат да достигнат до 100 мили в час направо.“

Баут за прах

Също така част от вълнението, свързано с мръсотията в Gillette, е състезанието по мотокрос, което включва състезания с мотоциклети на открито по тежък терен в затворено пространство. Такъв е случаят с Powder Basin Motocross Track, който е създаден през 1992 г. и също се намира в собственост на CAM-PLEX по протежение на 20 акра площ.

Черната писта с дължина една миля включва тесни, ветровити завои заедно с хълмове за големи скокове с мотоциклети и по-малки скокове. Две регионални състезания по мотокрос се планират всяка година в Powder Basin, като едното се провежда в началото на май, а другото в края на август.

„Ние сме свързани с High Plains Motocross Association, която включва състезатели от Уайоминг, Северна Дакота, Южна Дакота, Монтана и Небраска, които печелят точки всеки уикенд по време на сезон, който продължава от април до август,” казва Ранди Стала, президент на Powder Basin Motocross Track. „На нашите две състезания в Gillette планираме няколко състезателни дивизии, като състезатели започват от 4-годишна възраст и стигат до експертния клас.“

Stahla казва, че 250-400 мотористи се състезават в Gillette на всяко от двете годишни състезания, с 10-40 мотоциклета, регистрирани във всяка дивизия. Той добавя, че състезанията по мотокрос често изглеждат семеен спорт, в който се включват поколение след поколение. Един пример е самият Стала, който е в мотокроса от 30 години и сега гледа как се състезават неговите 16-годишен и 6-годишен син.

„Мотокросът е голяма работа в Gillette – всъщност всички състезания са голяма работа тук, независимо дали става дума за автомобили или мотоциклети“, казва той. „Хората в Уайоминг обичат да са на открито, а състезанията са просто още една дейност, която да изпитате във високите равнини.“

Популярна тема