Музиката, изкуството и историята никнат на плодородна почва

Музиката, изкуството и историята никнат на плодородна почва
Музиката, изкуството и историята никнат на плодородна почва
Anonim

Опитайте да се разходите из центъра на Гранд Хейвън, Холандия или крайбрежните им райони и избягвайте събития и фестивали на открито.

Големият театър
Големият театър

Опитайте да се разходите из центъра на Холандия, Гранд Хейвън или крайбрежните им райони и избягвайте събития и фестивали на открито. Няма да е лесно; и двата града са пълни с изкуство, култура, музика и история.

Местни музиканти изпълняват безплатно в Central Park на Grand Haven всеки вторник. В четвъртък вечерта действието се премества в Millpoint Park в Спринг Лейк, където семействата се разпръскват върху одеяла и столове и хапват безплатни пуканки. Grand Haven Waterfront Stadium е домакин на танцови концерти на цена от 2 долара в сряда с всичко – от биг бенд до кънтри музика. Историята заема централно място на няколко места, които показват богатата холандска култура на региона.

Холандският музей е страхотно място да започнете. Той преразказва историята за пристигането на холандците през 1847 г., тяхната борба за достъп до езерото Мичиган, бушуващ пожар, който унищожи града през 1871 г. и общност, която се обедини, за да го възстанови. Църквата Пилар, осветена през 1856 г., е една от малкото сгради, оцелели след пожара. Гръцката възрожденска сграда е включена в Националния регистър на историческите места.

Едноименното холандско наследство на града също се празнува всяка година с Tulip Time Festival, който включва паради, танцьори Klompen, карнавални атракции и много други. Reader’s Digest го нарече най-добрият фестивал в малкия град в нацията, така че не пропускайте годишното събитие, което винаги започва първата събота на май. Датите за 2016 г. са 7-14 май.

В Гранд Хейвън Историческият музей на Трите града също дава на посетителите поглед назад във времето с експонати за дърводобивната индустрия в региона, живота на пионерите, свързано влаково депо и ротационни експонати, включващи реколта играчки и „Магията на магията“. Съвременната култура и изкуство получават дължимото. Галерия Uptown в Гранд Хейвън показва работата на наградени художници от Мичиган. Central Park Players, обществена театрална група в Гранд Хейвън, забавлява публиката повече от 45 години. Холандският районен съвет по изкуствата има семинари, класове и други събития. Hope College разполага с DePree Art Center и галерия, както и Knickerbocker Theatre, който включва филмова поредица и е домакин на Hope Summer Repertory Theatre. Студът и снегът не спират празненствата. Grand Haven е домакин на Леден фестивал всеки февруари, когато центърът на града се изпълва с ледени скулптури. Winterfest се провежда през януари, със състезания с човешки кучешки впрягове, конкурс за снимки и плакати, състезания с картонени шейни и, разбира се, скулптуриране на лед.

Популярна тема