Muskogee, Национално готвене за душевна храна на OK

Съдържание:

Muskogee, Национално готвене за душевна храна на OK
Muskogee, Национално готвене за душевна храна на OK
Anonim

Вижте как можете да спечелите $5 000, да спечелите стипендии и да ядете невероятна храна по време на National Soul Food Cook-Off в Мускоги, ОК.

Национална душевна храна Гответе в Мускоги, ОК
Национална душевна храна Гответе в Мускоги, ОК

Печено. Турция и дресинг. Ребра. Макарони и сирене. Задушена бамя. Паунд торта. Прасковен обущар. Гладни? На това разчита Касандра Гейнс.

Мултикултурният координатор на Muskogee – който е и управител на Roxy Theatre и Muskogee Civic Center – стартира Soul Food Cook-Off на д-р Мартин Лутър Кинг младши през 2005 г. като обществено събитие.

„Всичко, което правите около д-р Мартин Лутър Кинг младши, ще привлече вниманието, но това събитие връща хората към семейните ценности“, казва Гейнс. „Сега сме такова общество за бързо хранене, но на готвенето хората идват, сядат и ядат някои добри домашно приготвени ястия.“

В свят, в който знаменитите готвачи са на мода, кулинарията възхвалява неизвестните и невъзпяти домашни готвачи – баби, майки, чичовци и братовчеди, чиито тайни рецепти не идват от кутия.

„В моите очи майка ми беше най-добрият готвач“, казва Гейнс. „Тя можеше да се откаже от малко пържено пиле, царевичен хляб, захаросани картофи и домашно приготвени мак със сирене. Всичко беше направено от нулата.” На събитието храната не е единственото връщане назад: Участниците украсяват своите сепарета „назад във времето“, според Гейнс, който е виждал жени, облечени в muumuus с памучни чорапи и престилки, като част от тяхното представяне.

Джанет Браун, мениджър по приходите в град Мъскоги, която е печелила много пъти за своя сладкиш с черноок грах и масло, превръща щанда си в кафене.„Нарича се Boomer Blues Café и имам червено-бели карирани покривки на масите, слънчогледи и въже за пране, висящо отпред с престилки и кърпи за чинии. Аз дори сервирам моя грах с черни очи в малки чугунени глинени съдове.”

Local Success Spreads

Събитието постигна такъв успех на местно ниво, че Гейнс изведе шоуто си на път, сега под името National Soul Food Cook-Off, и посети градове, включително Литъл Рок, Арканзас и Джаксън, Мис. В Бомонт, Тексас, тя пресече пътищата си с Елбърт Маки от Сидър Парк, Тексас, който видя рекламата за кулинария в Austin American-Statesman. Маки има силен интерес да запази живи кулинарните традиции от детството си и е прекарал последните няколко десетилетия, опитвайки се да възпроизведе рецептата на леля си Маги за чаени сладки.

„Проблемът с чаените сладкиши е, че те са обикновен, прост десерт: най-много пет или шест съставки“, казва Маки. „Мисля, че как са направени и любовта, която е вложена в тях, е голяма част от това, което обичах толкова много в тях.“

Mackey е включил своите чаени сладки в няколко National Soul Food Cook-Offs, включително Tulsa и Oklahoma City, и в момента работи върху The Tea Cake Project, който има уеб сайт, www.teacakeproject.com, посветен на представянето на рецепти и спомени за чаени сладки.

Gaines изплаща до $5 000 в брой и награди за всяко събитие и предоставя четири стипендии за обучение по кулинарни изкуства за студенти във всеки град, където се провеждат кулинарните изкуства. Но за мнозина не става дума за парите – или за 200-те души, които всеки участник трябва да нахрани – а за общността. „Готвя до два дни преди това. Много е, но си заслужава. Наистина е“, казва Браун. „Запознах се с много интересни хора и много се забавляваме. Повечето хора са много подкрепящи и се радват, ако спечелите, дори и да не го направят. Нямам търпение да започна отново следващата година.“

Вижте още опции за храна в Muskogee, OK.

Популярна тема