Фестивал на азалията в Мускоги, ОК

Фестивал на азалията в Мускоги, ОК
Фестивал на азалията в Мускоги, ОК
Anonim

Всеки април паркът Honor Heights избухва в 40 акра цъфтящи цветове за ежегодния фестивал на азалията.

Фестивал на азалията в Мускоги, ОК
Фестивал на азалията в Мускоги, ОК

Никой не се нуждае от календар, за да разбере кога настъпва пролетта в Мускоги.

Всичко е заради азалиите. Всеки април паркът Honor Heights избухва в 40 акра цъфтящи цветове за ежегодния фестивал на азалията. Едномесечният фестивал привлича тълпи от около 250 000 за парад, художествени представления, филмови фестивали и просто извинение да спрете и да помиришете флората.

Традицията започва преди повече от 40 години, когато началник на Muskogee Parks & Recreation открива, че може да отглежда растенията доста успешно.

„В ранните дни растенията азалии тук не бяха често срещани“, казва Марк Уилкерсън, директор на парковете и местата за отдих в Мускоги. „Започна като нещо ново. Азалиите бяха уникални и той засади толкова много от тях, че се получи наистина завладяващо шоу. Така че бързо си спечелихме репутация на фестивала Azalea като събитие.

” Към днешна дата са отгледани повече от 30 000 растения, представляващи 625 сорта. Събитието също разцъфтя, като много обществени организации организират събития през целия месец април, за да допълнят празненствата.

The Flower Power Bike Ride, Flower Power Run и Area Quilters’ Guild Show са сред най-популярните спин-офи. Други представени дейности включват историческа разходка с тролей в центъра, разходка с коне и карета през парка Honor Heights и пешеходни и шофиращи обиколки, които посетителите могат да предприемат със собствено темпо.

Нещата също се нажежават в деня на парада, който обикновено се провежда втората събота на април. The Exchange Club Chili and BBQ Cook-Off е една от най-популярните дейности на фестивала Azalea. Всяка година повече от 100 отбора се състезават за награди и права за хвалене. През 25-те години, през които провеждат събитието, нестопанската организация Exchange Club е сервирала 300 000 паунда барбекю и 20 000 галона чили и, което е по-важно, клубът е събрал повече от 800 000 долара за местни благотворителни организации.

Всъщност денят на парада и готвенето привлича повече посетители в Мускоги от всеки друг ден от годината.

„Мисля, че другото нещо, което прави фестивала популярен и успешен е, че е пролет. Излизаме от зимата, а сега е пролет и хората търсят възможности да излязат навън и да се насладят на пролетното време“, казва Уилкерсън. „Пролетта е във въздуха и хората искат да се насладят на красотата на парка.“

Независимо дали топлото време идва рано или късно, жителите на Мускоги знаят, че пролетта официално не е настъпила, докато азалиите не цъфтят.

Прочетете за още забавни фестивали в Мускоги, ОК.

Популярна тема