Универсални компании, подходящи за окръг Вашингтон, Вирджиния

Съдържание:

Универсални компании, подходящи за окръг Вашингтон, Вирджиния
Универсални компании, подходящи за окръг Вашингтон, Вирджиния
Anonim

Universal Companies точно у дома в окръг Вашингтон.

Абингдън, Вирджиния
Абингдън, Вирджиния

С огромно съоръжение за офиси и складове, повече от 120 служители и непрекъснато нарастващ стремеж към устойчивост, Universal Companies е утвърдена в общността на Abingdon по повече от един начин.

На първо място, тя е в региона от близо 35 години и в окръг Вашингтон от 2003 г. Компанията, дистрибутор на продукти, оборудване и консумативи за минерални извори, курорти и подобни имоти по целия свят, е основана от Марти Моренингс, постоянно пребиваващ в региона. Тя стартира компанията в Бристол през 1982 г. и я премества в Абингдън 21 години по-късно.

„Компанията непрекъснато се разраства с течение на времето и надмина съоръжението в Бристол, казва Бренда Елиът, президент на Universal Companies. „Съоръжението, което имаме сега (в Oak Park Center for Business and Industry) е около 75 000 квадратни фута. Имаме 123 служители и почти всички са разположени в района.“

Политика на отворените врати на универсалните компании

Районът на окръг Вашингтон има силна работна сила, само един от местните фактори, довели до успеха на компанията, според Марк Харлес, директор покупки в Universal, който работи в компанията от 2004 г..

„Работната етика на хората в този район е много силна. Просто не можете да намерите по-добра група от хора, които се събират и вършат работата всеки ден, казва Харлес.

Той добавя, че ентусиазмът на служителите се дължи отчасти на откритостта на компанията и практиката на внушаване на „собственост“.

„Атмосферата тук е много уникална, казва Харлес. „Много е прозрачно, с политика на отворени врати. Много е лесно да се говори с всеки, за да се разреши проблем, да се говори за това, което трябва да направим, за да придвижим компанията напред.“

Местоположението на Universal в Abingdon, по протежение на коридора Interstate 81 и близостта до основните пазари, също е предимство, когато става въпрос за дистрибуция. Компанията е най-големият клиент в региона за UPS.

„Има голяма концентрация на спа центрове по източното крайбрежие, така че наличието на централно разположен дистрибуторски център ни позволява да доставяме бързо до много от нашите клиенти, казва Моренингс.

Участие на общността на Universal

Обхватът на Universal Companies надхвърля предлаганите от тях продукти. В своите практики за устойчивост, например, компанията полага големи усилия, за да гарантира, че нейните екологични стандарти са най-високи. Компанията разполага със специалист по устойчивост, който да ръководи тези усилия.

Той също така отдава първостепенно значение на участието на общността чрез разнообразни уелнес инициативи и ентусиазираното доброволчество на своите служители.

Основният фокус на Universal е битката срещу рака на гърдата с инициативи за компанията и много от нейните клиенти. Universal Companies обикновено има най-голям брой бегачи сред групите, участващи в ежегодното състезание Susan G. Komen Race for the Cure всяка година в Kingsport, Tenn.

„Бях изумен от щедростта и духа, показани от нашите служители, когато участват в обществени програми – всичко от събиране на палта за бездомни, програми за рециклиране или закупуване на коледни подаръци за деца в нужда, казва Моренингс. „Няма съмнение, че тези програми внушават чувство на гордост и повишават морала на служителите.“

Просто не можете да намерите по-добра група от хора, които се събират и вършат работата всеки ден.

Популярна тема