Разгледайте Hjemkomst Center в Moorhead, MN

Разгледайте Hjemkomst Center в Moorhead, MN
Разгледайте Hjemkomst Center в Moorhead, MN
Anonim

Центърът Hjemkomst в Мурхед, Миннесота е многофункционално съоръжение, притежавано и управлявано от град Мурхед.

Hjemkomst Center в Moorhead, MN
Hjemkomst Center в Moorhead, MN

Малко от Норвегия може да се намери в Moorhead всеки ден.

Hjemkomst Center е многофункционално съоръжение, притежавано и управлявано от град Мурхед, и е домакин на различни специални изложби и събития през цялата година. Централната част на съоръжението е постоянно настанен викингски кораб Hjemkomst, който жителят на Мурхед Робърт Асп построи и мечтаеше да отплава от Минесота до родината си в Норвегия.

Asp беше съветник по ориентиране в гимназията Moorhead Jr. и плаваше на кораба през 1980 г. на езерото Superior, но почина от левкемия същата година. През 1982 г. семейството му осъществи мечтата му, като отплава от Минесота до Норвегия за 72 дни, а посетителите днес на Hjemkomst Center се насърчават да докоснат изтритото от вода дърво и да видят удивителния плавателен съд.

Що се отнася до самия център, в него се помещават и пътуващи експонати, Историческото и културно общество на окръг Клей, Търговската камара на Фарго Мурхед Уест Фарго, както и Senior Connections, група възрастни граждани на Мурхед. На открито се намира църквата Став, символ на норвежкото наследство, която е пълномащабно копие на църквата Хопърстад във Вик, Норвегия.

Hjemkomst Center е домакин на няколко културни събития през цялата година, които включват Taste of the Valley, River Splash и скандинавския фестивал Hjemkomst.

Популярна тема