Открийте природата в окръг Уилкс, Северна Каролина

Съдържание:

Открийте природата в окръг Уилкс, Северна Каролина
Открийте природата в окръг Уилкс, Северна Каролина
Anonim

Множество атракции и удобства украсяват цялата общност

Язовир и резервоар W. Kerr Scott в Wilkesboro, NC
Язовир и резервоар W. Kerr Scott в Wilkesboro, NC

Приключения от леки до диви са достъпни за жителите и туристите в няколко атракции в целия окръг Уилкс, включително следните:

Държавни земи

Ако искате добра тренировка с живописна гледка, отидете до Stone Mountain State Park. Дейностите могат да включват пешеходен туризъм, скално катерене, планинско колоездене, конна езда или просто разпускане на мързелив пикник. Също така предлага първокласно място за пикник е Rendezvous Mountain Educational State Forest, който планира няколко семейни образователни програми.

Риболов и къмпинги

Хвърлете въдица в многобройните дупки за риболов в окръг Уилкс, за да хванете дъгова, пъстра и кафява пъстърва, както и костур и судак. Популярните места за риболов на муха включват Stone Mountain Creek, Reddies River, Roaring River, W. Kerr Scott Reservoir и десетки реки и потоци. Всяка втора събота през април и всяка трета събота през октомври в парка Cub Creek се провежда годишен Ден за детски риболов, като рекичката се зарибява преди събитието.

Къмпингите в окръг Уилкс се намират лесно. Stone Mountain State Park има много места за туристи с раници и RVs, докато Bandits Roost Campground от южната страна на W. Kerr Scott Reservoir е друга популярна дестинация за къмпинг.

Yadkin River Greenway

От 2002 г. Yadkin River Greenway е тренировъчно съоръжение за пешеходци, джогинг и велосипедисти, като същевременно запазва дивата природа, растителността и потоците. През цялата история на Greenway са реализирани проекти за разширяване, включително скорошен участък от половин миля от пътека на открито, която беше добавена от моста на река Ядкин надолу по течението до мястото, където Cub Creek влиза в река Ядкин. Настоящите проекти за разширяване включват разширение на Moravian Creek до Wilkes Community College.

Водна почивка

W. Язовирът Kerr Scott посреща 700 000 гости годишно за водни ски, уейкборд, кану, каяк и др. Езерото от 1475 акра има 55 мили брегова линия, седем лодки и яхтено пристанище. Междувременно Foothills Outdoor Adventures предоставя всичко необходимо за безопасно и приятно водно преживяване. Компанията дава под наем за забавление както на река Ядкин, така и на язовир W. Kerr Scott, с избор на оборудване като канута, гребни лодки, тръби и речни вани, които побират до осем души – и дори кучета.

Състезания с косачки

Състезания с косачки? Да, North Wilkesboro Rotary Fairgrounds е домакин на състезания с косачки Mow Down от 2005 г. насам в няколко съботни вечери от май до октомври. Косачки за трева с хотрод с двигатели до 18 конски сили се състезават на състезателния овал с хиляди фенове.

Популярна тема