9 най-добри неща за живота в Нюарк, Ню Джърси

Съдържание:

9 най-добри неща за живота в Нюарк, Ню Джърси
9 най-добри неща за живота в Нюарк, Ню Джърси
Anonim

Ето списък с най-добрите неща за живота в Нюарк, Ню Джърси

Образ
Образ

Нюарк, Ню Джърси, си струва да погледнете втори път или да погледнете за първи път, ако не сте проверили този невероятен град. Въпреки че най-големият метрополис в Ню Джърси е останал с отрицателна репутация, той е пълен с хора и групи, които работят усърдно, за да подобрят своя град и да го направят чудесно място за живеене и посещение, като същевременно поддържат всички положителни характеристики, които са били тук през цялото време. Нюарк е дом на много горди жители, които бързо ви казват, че обичат мястото, където живеят. По-долу вижте девет страхотни неща за живота в Нюарк, Ню Джърси.

1. Dodge Poetry Festival

Много хора са изненадани да научат, че най-голямото поетично събитие в страната се провежда в Нюарк. Фестивалът на поезията Dodge включва четения на американски поети, лауреати, лауреати на Пулицър и Нобелови лауреати. Били Колинс, Ричард Бланко, Шарън Олдс и Робърт Пински са само част от най-големите хитъри от света на поезията, които са участвали във фестивала, известен още като „Wordstock“.

2. Branch Brook Park

С 4300 японски черешови дървета, Branch Brook Park разполага с най-голямата колекция от черешови цветове в САЩ. Фестивалът на цъфтящите вишни в окръг Есекс е ежегоден празник в парка. Проектиран от братята Олмстед, Бранч Брук беше първият окръжен парк, създаден в САЩ, а днес той предлага километри пътеки, както и пързалка за ролкови кънки, игрища и кортове, исторически места и една от най-големите катедрали в нацията.

3. Музей на Нюарк

Не е нужно да се отправяте към Манхатън, за да намерите добър музей. Музеят Нюарк, най-големият в Garden State, включва планетариум, викторианско имение Ballantine и градини със скулптури, заедно с колекции от американски и международни майстори и древния свят.

4. Оживена сцена за хранене

Ресторанти, сервиращи всяко ястие, което можете да си представите, могат да бъдат намерени в цял Нюарк. Само в квартал Ironbound има близо 200 ресторанта, предлагащи храни като португалска, испанска, италианска, бразилска, барбекю, суши и нови американски ястия.

5. Prudential Center

Дом на отбора на Ню Джърси Девилс от Националната хокейна лига, Нюарк Пруденшъл Сентър в центъра на Нюарк е домакин на около 200 събития всяка година, включително мъжки баскетболни мачове на Seton Hall Pirate, мачове на младежката хокейна асоциация на Ню Джърси Рокетс, концерти и други дейности.

6. Newark Arts Council

Съветът по изкуствата на Нюарк работи, за да направи общността по-силна, като донесе трансформиращата сила на изкуствата на местните чрез изложби и събития като Open Door Citywide Arts Fest, който празнува уникалния и разнообразен принос на Нюарк към изкуствата и американската култура.

7. Близост до Ню Йорк

Само на осем мили от Голямата ябълка, Нюарк е на кратко разстояние с кола или обществен транспорт от всичко, което Ню Йорк може да предложи.

8. The Newark Boys Chorus School

Тази академия за момчета от средното училище е изнасяла представления на местно ниво и по целия свят на места като Карнеги Хол, Линкълн Център и Центъра за сценични изкуства Кенеди. Докато поддържа ангажимент за академични постижения и музикално образование от 1969 г. насам, Newark Boys Chorus School спечели множество награди и признания.

9. Близост до големи летища

Ако трябва да отидете някъде, Нюарк е близо до няколко големи летища. През 1928 г. международното летище Newark Liberty е първото голямо летище в столичния район, а днес то обслужва пазарите на Ню Йорк, Ню Джърси и Пенсилвания. Железопътни линии и совалки транспортират пътници в района на Tri-city и до летище LaGuardia и международно летище JFK.

Популярна тема