Четирите педала на розата предлагат почивка в Тайлър, Тексас

Съдържание:

Четирите педала на розата предлагат почивка в Тайлър, Тексас
Четирите педала на розата предлагат почивка в Тайлър, Тексас
Anonim

Мрежата от пътеки примамва местните жители, посетителите.

Тайлър, Тексас
Тайлър, Тексас

Столицата на розата на Америка се превръща в дестинация за любителите на открито, които искат да карат колело, да се разхождат пеша и да се разхождат по местните пътеки.

Тайлър вече е дом на Four Pedals of the Rose, поредица от четири пътеки, които се простират на повече от 33 мили и демонстрират както градския пейзаж на града, така и неговата естествена красота. Пътеките в Faulkner Park, Tyler State Park, University of Texas-Tyler и Lindsey Park привличат както местните, така и посетителите. 10-милната пътека Lindsey Park, проектирана от професионалния колоездач Невада Томпсън, беше завършена през 2013 г. като най-новото допълнение към мрежата и беше разработена като съвместен проект между града и много доброволци.

„Стотици хора отделиха много часове за премахване на дървета и корени, работейки по контрола на ерозията и изграждането на мостове, казва Стефани Ролингс, директор на отдела за паркове и отдих Tyler. „С помощта на доброволци успяхме да изминем много мили без големи разходи за града. Не бихме могли да създадем толкова страхотна пътека без тези доброволци.“

Доброволци изграждат пътеки

Проектът Lindsey Park включва партньорство между Tyler Bicycle Club, отдела за паркове и отдих на City of Tyler, ученици от All Saints Episcopal School и правосъдната система на окръг Smith, които осигуряват затворници, които помагат, докато завършват часове за общественополезен труд. Проектът Lindsey Park спечели наградата „Голяма награда за две стъпки в Тексас за град Тайлър от Texas Trails Network през 2014 г., която признава специални партньорства между различни субекти на общността при създаването и използването на пътеки.

„Награждаващо е да видя колко добре работихме всички заедно, казва Тайлър Симпсън, член на комитета за пътеки и пътеки на велосипедния клуб Tyler.

Четири педала на розата

Всяка от пътеките Four Pedals of the Rose е предназначена за бегачи, пешеходци и велосипедисти с всички нива на способности.

„Имаме късмет тук в Тайлър, защото имаме четири наистина хубави пътеки и всяка е различна, казва Симпсън, собственик на Simpson’s Fitness and Adventure Sports.

Томпсън казва, че начинаещите могат да карат части от всяка пътека и да си проправят път до по-предизвикателните участъци, добавяйки, че Линдзи има повече отворени пространства, а Фокнър има повече обрати и завои, Tyler State Park предлага много предизвикателни промени в надморската височина и е наречена една от най-добрите пътеки в Тексас. Пътеката UT е „по-къса, но забавна.“

„Наличието на пътеки във вашата общност е огромно предимство, казва Томпсън. „Само излизането в гората сред природата е терапевтично.“

Пътеките, които си заслужават пътуването

Сега след като четирите пътеки са завършени, Ролингс казва, че ги предлага на пазара заедно, тъй като Four Pedals of the Rose се оказва популярна сред местните жители, посетителите и хората, които се преместват тук. Брошури, описващи всяка от четирите пътеки, се разпространяват из целия град и Симпсън казва, че ездачите редовно идват тук от Далас и Шривпорт. Хората, които карат, бягат или вървят пеша и по четирите пътеки, се насърчават да попълнят формуляр и да получат писмо и етикет от отдела за паркове и отдих на Тайлър, обявяващи тяхното постижение.

„Хората в общността са развълнувани от нашата система за пътеки, казва Ролингс. „Тези уникални възможности за качество на живот са това, което отличава Тайлър.“

„Тези уникални възможности за качество на живот са това, което отличава Тайлър.“

Популярна тема