Исторически домове предлагат контекст за днешния Тайлър, Тексас

Съдържание:

Исторически домове предлагат контекст за днешния Тайлър, Тексас
Исторически домове предлагат контекст за днешния Тайлър, Тексас
Anonim

Жителите намират вдъхновение в цветното минало на града.

Къща Гудман-ЛеГранд
Къща Гудман-ЛеГранд

Ако искате да разберете по-задълбочено какво прави Тайлър града, какъвто е днес, погледнете назад.

За щастие, това е лесно да се направи благодарение на много исторически домове, които са съкровища от информация, артефакти, произведения на изкуството и други, които разказват историята на Тайлър. Не само колекции от прашни стари сувенири или калпави мебели, те отварят прозорци към радостите и предизвикателствата, триумфите и трагедиите на истински хора, оформили града.

„Хората в Тайлър толкова отделят времето си, толкова са щедри и това е перфектен пример за това какво семейство Тайлър може да направи за своя град, казва Мери Е. Фостър, уредник на къщата на Гудман-ЛеГранд от 1859 г., първата собственост на окръг Смит, включена в Националния регистър на историческите места и местна забележителност, завещана на града от нейния собственик през 1939 г.

“Това семейство трайно се внедри в инфраструктурата на Тайлър. Това беше семейство, едно от многото, които посветиха времето и любовта си на изграждането на Тайлър и превръщането му във великия град, какъвто е днес. И мисля, че това вдъхновява хората да поддържат града страхотен, казва Фостър.

Създаване на красиви спомени

Повече от музей, поразителната по-стара къща е разположена върху близо 9 красиви акра сенчести дървета, азалии, рози и други цветя и се е превърнала в популярно място за специални събития. Той беше домакин на 15 сватби и 60 фотосесии в допълнение към 10 000 посетители през 2014 г.

„Хората все още създават красиви спомени тук, казва Фостър.

Сватбите също са специалитет в Dewberry Plantation в близкия Bullard. Имотът, вписан в Националния регистър, вдъхва живот на наследството на полковник Джон Дюбъри, ранен заселник в Източен Тексас, участвал във войната от 1812 г. Историческият Юг също се празнува в Roseland Plantation в Източен окръг Ван Занд, където следобеден чай, вдъхновен от периода, включва обиколка на Хамбрик Хаус от 1854 г. на плантацията.

В Тайлър още един имот в Националния регистър на историческите места осветява живота на известно местно семейство и една от неговите международно известни дъщери. МакКлендън Хаус, впечатляващо викторианско имение в Ийстлейк, построено през 1878 г., е домът на Сара МакКлендън, легендарна журналистка, която отразява политиката във Вашингтон в продължение на 50 години. Посетителите могат да се докоснат до завладяващата история на дома при обиколки през цялата година.

„Къщата МакКлендън предлага прозорец към миналото, казва Ед Бари, президент, „и ни позволява да видим как са живели хората и как са се адаптирали към обстоятелствата си.“

Живот в историята

Много от хубавите по-стари домове в града, разбира се, не са отворени за обществеността, но могат да бъдат разгледани в жилищните исторически квартали на Тайлър, три от които – кварталите Азалия, Брикстрийт и Чарнууд – са изброени на Националния регистър на историческите места. Предлагайки стотици домове, датиращи от средата на 19-ти век до средата на 20-ти век и отразяващи разнообразие от архитектурни стилове, те също са търсени от много купувачи на жилища.

„Тези домове обикновено имат хубави дворове и повечето са с добър размер. В квартал Азалия, който е най-популярен, те обичат тухлените улици и парка Бергфелд, казва брокерката Кати Шип. „Много хора харесват усещането за по-стар дом, топло, уютно усещане.“

Половин миля история

В центъра можете буквално да се разходите из завладяващото минало на Тайлър, благодарение на Half Mile of History.

По протежение на половин миля тротоарна верига около централния площад на Тайлър десетки инкрустирани каменни плочи разказват историите на хора, места и събития, които са оформили града такъв, какъвто е днес.

Част от програмата за опазване на историята на града, пътеката и маркерите са израснали от процес на планиране на Тайлър 21, който налага градът да „популяризира и показва различни аспекти от историята на Тайлър, за да повиши информираността на жителите и посетителите за неговата важност.”

Области на интерес, избрани за маркери от Съвета за опазване на историята, включват селско стопанство, архитектура, изкуство и култура, авиация, бизнес, общественополезен труд, образование, развлечения и медии, индустрия, изобретения и иновации, право, медицина, нефт и газ, филантропия, религия, наука, спорт и транспорт.

„Хората все още създават красиви спомени тук.“

Популярна тема