Високите технологии се срещат със зелените технологии на източното крайбрежие на Мериленд

Съдържание:

Високите технологии се срещат със зелените технологии на източното крайбрежие на Мериленд
Високите технологии се срещат със зелените технологии на източното крайбрежие на Мериленд
Anonim

Зелените технологии и чистата енергия са процъфтяващ бизнес в района на Източното крайбрежие на Мериленд.

Образ
Образ

Регионът на Източното крайбрежие на Мериленд отгледа няколко иновативни компании, фокусирани върху разработването на чиста енергия и други устойчиви технологии за индустриални и селскостопански пазари, изграждане на технологичен опит, който го прави първостепенно място за по-голям растеж в сектора.

Разположена в окръг Каролайн, базираната в Ridgely Combined Technology Solutions (CTS) разработи система за запалване и индукция, която позволява на двигателя да работи с по-малко гориво в сместа въздух/гориво, подобрявайки икономията на гориво. Обикновено двигателите с обеднено изгаряне работят горещо, но CTS намери начин да преодолее тази бариера, така че двигателите с ултрабедно изгаряне всъщност работят по-хладно. CTS също може да изтръгне много повече конски сили от по-малък двигател. От 2008 г. компанията използва своята технология в индустрията за тръбопроводи за природен газ за двигателите, които изпомпват газ през системата, и адаптира технологията към автомобилни двигатели, казва президентът Джо Андерсън.

Компанията има трима души, работещи в окръг Каролайн, и се надява да добави 20 или повече работни места с навлизането на новата технология. Андерсън, бивш шофьор на състезателна кола, беше привлечен от източния бряг на Мериленд от по-ниските разходи за земя и желанието на местната общност да приспособи нов бизнес. Това помага на местните хора да разберат проблемите, които възникват при работата по двигателите. CTS нае подизпълнител за извършване на тестове на двигатели на самолети, които трябваше да работят денонощно в продължение на няколко дни.

„Хората в града казаха: „Ние ще работим с вас, ние самите сме глави“, казва Андерсън. CTS разчита в голяма степен на силната работна етика и уникалните умения за решаване на проблеми сред работната сила на Източния бряг, за да развие своите технологии, казва директорът на CTS за системна интеграция Джо Парланти, който хвали „изобретателността на фермерското момче“в региона. „Това е вродена способност за решаване на проблеми и голяма част от това е самоук“, казва Парланти. „Когато сте във ферма и нещо се повреди, няма кой да го поправи, така че трябва да се научите как да решавате това сами.“

Тъй като CTS започне да инсталира своята технология за подобрено гориво върху двигатели в бъдеще, компанията ще има нужда от квалифицирани работници, които могат да поемат техническо ръководство. За да осигури непрекъснат поток от решаващи проблеми, фирмата участва в програмата Advanced Manufacturing Professionals (AMP) на окръг Каролайн, която обединява гимназисти с местни производители и инженери, за да работят върху начинания за изграждане на умения.

Намаляване на въглеродния отпечатък

Във Federalsburg, Tri Gas & Oil доставя дизел, биодизел, отоплително масло и други петролни продукти на търговски и битови клиенти в голяма част от полуостров Delmarva на източния бряг на Мериленд. Семейната компания от трето поколение доставя биодизел с железопътни вагони и го смесва по поръчка с продукти на петролна основа според изискванията на клиентите както за дизелово гориво за пътища, така и за офроуд. Клиентите го използват във флотилии и стационарни дизелови двигатели, както и в отоплителни инсталации. Компанията разработи AGRI-BLEND – своя собствена формула на биодизел на основата на соя, която е съвместима със съществуващите петролни пещи и котли, за да обслужва своите клиенти на отоплително масло за дома. Вашингтонският колеж, базиран в Честъртаун, наскоро стана една от първите институции в района, които отопляваха кампуса си с биогорива като част от усилията за намаляване на въглеродния си отпечатък. Един от неговите котли използва биодизелово гориво от формула на базата на растително масло, произведена от New Generation Biofuels и разпространявана от Tri Gas & Oil.

Популярна тема