Жителите на източното крайбрежие на Мериленд се възползват от регионалната мрежа за здравеопазване

Съдържание:

Жителите на източното крайбрежие на Мериленд се възползват от регионалната мрежа за здравеопазване
Жителите на източното крайбрежие на Мериленд се възползват от регионалната мрежа за здравеопазване
Anonim

Източният бряг на Мериленд е дом на два основни доставчика на здравни услуги, които предлагат специализирани грижи за жителите на региона от пет окръга.

Болница Мериленд
Болница Мериленд

Доброто здравеопазване е само на един миг разстояние за жителите на източния бряг на Мериленд, с няколко възможности за избор на медицинско обслужване, достъпни за жителите в целия регион от пет окръга.

Медицинската система на Университета на Мериленд (UMMS), която управлява 12 системи за здравеопазване в целия щат, има голямо присъствие в целия регион. Неговата система за регионално здравеопазване Shore управлява три болници в района и обслужва повече от 170 000 души, включително жители в окръзите Каролайн, Кент, Талбот и Дорчестър. „Ние преименувахме нашата здравна система през юли 2013 г. след присъединяване към Chester River He alth и в резултат на това преименувахме и нашите три болници – сега те са Shore Medical Center в Честъртаун, Shore Medical Center в Истън и Shore Medical Center в Дорчестър”, казва Трена Уилямсън, регионален директор по комуникациите и маркетинга към University of Maryland Shore Regional He alth.

Водещата болница на системата, Shore Medical Center със 149 легла в Истън, предлага набор от първични и стационарни спешни грижи. Неговите услуги включват рехабилитация, медицински и хирургични, акушерски/гинекологични, педиатрични, онкологични, бъбречни, неврологични и интензивни грижи. В допълнение към болниците, „имаме и редица амбулаторни заведения, които включват регионален център за ракови заболявания, регионален център за гърди, център за диабет и разширени услуги, които включват поведенческо здраве, сърдечно-съдови заболявания и грижи за рани“, казва Уилямсън.

Нови акредитации, разширения

Центърът за първичен инсулт на UM Shore Regional He alth в Истън спечели национална награда за постижения за подобряване на грижите и резултатите за пациентите през 2014 г. Системата също така получи национално признати акредитации за своя Комплексен център за гърди и сърдечно-съдови диагностични центрове в Истън и Кеймбридж. През август 2014 г. Shore Medical Center в Честъртаун завърши разширяването на спешното си отделение на стойност 4,3 милиона долара, като го разшири до 18 легла и обнови оборудването. Новото съоръжение също така разполага със специален 24-часов вход, както и зони, които предлагат по-голяма безопасност, уединение и ефективност за специализирано лечение. „През септември 2013 г. открихме и клиника Denton Convenient Care Clinic в окръг Каролайн, която е медицинско заведение, което предоставя редица възможности за лечение и включва удължено работно време“, казва Уилямсън. UM Shore Regional He alth е водещ работодател в региона с 1900 служители – 1641 само в окръг Талбот – заедно с 500 доброволци и приблизително 200 лекари.

Обслужване на нуждите на общността

Друг най-добър доставчик на здравни услуги в региона е болницата Union Hospital в Елктън, в която работят 900 души в окръг Сесил и наскоро подписаха оперативно споразумение с UMMS. Създадена през 1908 г., общинската болница с нестопанска цел със 122 легла, която обслужва и съседните общности в Делауеър и Пенсилвания, е национално призната за клинични постижения в лечението и превенцията на заболявания. Union Hospital предоставя пълен набор от болнични и амбулаторни грижи, включително спешни, хирургични, майчински, сърдечни и белодробни, ортопедични, гастроентерологични, образни, лабораторни и рехабилитационни услуги. Освен това управлява център за рак, сърдечен и съдов център, център за лечение на инсулт, център за лечение на рани и център за хранене и диабет. Ветераните в региона получават специални грижи в Perry Point VA Medical Center в окръг Сесил – най-голямото стационарно заведение в здравната система на VA с 1173 служители и 470 легла.

Основни доставчици

Регионът също така е дом на доставчици на първична медицинска помощ като Choptank Community He alth System с нестопанска цел, която обслужва пациенти в окръзите Каролайн, Дорчестър и Талбот повече от 30 години. Системата, която приема плащания от повечето големи застрахователни компании и HMOs, предоставя набор от медицински, стоматологични и поведенчески здравни услуги и получава федерално финансиране, което й позволява да разширява текущите услуги и да разработва нови програми. Неговите клиники в окръг Каролайн включват Медицински център Дентън, който предлага семейна практика, вътрешна медицина, здравеопазване на жените (два дни в месеца) и педиатрични услуги, заедно с Медицински център Голдсборо и Медицински и дентален център Федерсбург – и двата предоставят семейна практика и услуги по обща дентална медицина. Мрежата му включва също базирания в Кеймбридж здравен център Fassett Magee, който предоставя семейна практика и зъболекарски услуги за жителите на окръг Дорчестър, и здравен център Bay Hundred в St. Michaels, която предоставя семейна практика и поведенчески здравни услуги за пациенти в Talbot County.

Близост до най-доброто в нацията

На час път с кола от региона се намира един от най-добрите медицински центрове в света – болницата Джон Хопкинс в Балтимор. Част от системата на Johns Hopkins Medicine, болницата служи като учебно заведение за Медицинския факултет на университета Джон Хопкинс, който привлича 450 милиона долара годишно във федерална изследователска подкрепа – повече от всеки друг университет в нацията. Болницата с 1059 легла е медицински център номер 1 в страната за специализирани грижи по гериатрия, ревматология, урология, неврология и неврохирургия и уши, нос и гърло. Той също така се класира високо за психиатрия, гастроентерология, офталмология, рак, кардиология, диабет, нефрология, гинекология, ортопедия и пулмология.

Популярна тема