Транспортната система на източния бряг на Мериленд е идеална за корабоплаване и износ

Съдържание:

Транспортната система на източния бряг на Мериленд е идеална за корабоплаване и износ
Транспортната система на източния бряг на Мериленд е идеална за корабоплаване и износ
Anonim

Регионът Източно крайбрежие на Мериленд предлага на бизнеса силно свързана транспортна мрежа, която включва достъп до междущатски магистрали, магистрали, железопътни линии, летища и пристанища.

Истън
Истън

Всичко е въпрос на местоположение – местоположение за дистрибуторски и логистични компании, които правят бизнес в района на Източното крайбрежие на Мериленд. Компаниите в района на петте окръга се радват на бърз достъп до водещите средноатлантически пазари и се намират в рамките на четири часа или по-малко от осем големи метрополни района, включително Ню Йорк, Балтимор, Норфолк, Ричмънд, Нюарк, Филаделфия, Уилмингтън и Вашингтон, D.° С.

„Мериленд има наистина добри пътища като общо правило, което помага за надеждното обслужване на камионите, пътуващи по държавните магистрали“, казва Анджела Визинтайнер, директор по икономическото развитие на Caroline Economic Development Corporation. „Лесно е да стигнете на север и юг през източните части на Мериленд и до пазарите в Ню Джърси, както и да отидете на юг към Норфолк.“

Логистична логика

Двете основни магистрали на Източния бряг са US Route 13 и U. S. Route 50, а повече от 100 фирми за превоз на дълги разстояния в региона също имат удобен достъп до I-95, който минава през Cecil Окръг, както и САЩ 1, 31, 40, 222 и 301.

Компаниите в региона с операции за дистрибуция на камиони и складове включват Medifast, Hanover Foods, IKEA, Restoration Hardware, C&S Wholesale Grocers и Performance Food Group, заедно с логистични компании като H&M Bay, Burris Logistics и Choptank Transport, и услуги за изпълнение като Warwick Fufillment, USA Fulfillment и Sisk Fulfillment Service. Във Federalsburg Sisk Fulfillment съхранява продукти за около 80 компании.

Във Federalsburg Sisk Fulfillment складира продукти за около 80 компании, а персоналът му от 70 пакета и изпраща поръчки от името на своите клиенти.

„Един от нашите дългогодишни клиенти е Световният фонд за дивата природа, така че WWF ще транспортира няколко палета с продукти до нашата компания, за да ги разглобим и индивидуално опаковаме и изпратим до тяхната клиентела, предимно чрез UPS Freight,” казва Джон Филипс, който притежава Sisk Fulfillment със съпругата си Майкъл Ан. „Имаме UPS Freight, разположен в същия индустриален парк близо до нашия склад, така че да сме в региона е идеално за нас.“

Филипс казва, че много от 80-те клиенти на неговата компания са едни от най-големите организации с нестопанска цел в САЩ

„Около половината от нашия бизнес се занимава с транспортната логистика за нестопански организации в районите Балтимор-Вашингтон-Северна Вирджиния, така че ние получаваме продукти от нашите клиенти в големи контейнери и камиони и разбиваме всичко за доставка чрез малки превозвачи на пратки“, казва той.„Освен нестопански организации, друг ключов сегмент от нашия бизнес е работата с компании за хранителни добавки, така че доставяме много от тези продукти по пътищата на региона.“

Индустриални паркове, железопътна и въздушна инфраструктура

За компании с инфраструктурни нужди, регионът разполага с изобилие от индустриални паркове и бизнес и технологични паркове, с налично пространство в много от тях. Окръг Каролайн има четири индустриални парка, както и бизнес парк, разположен до Ridgely Airpark, летището на окръга.

В окръг Кент компаниите могат да наемат площи в Chestertown Industrial Park, Radcliff Creek Industrial Park или Kent County Business Park в Worton. Окръг Дорчестър е дом на няколко индустриални парка, включително регионалния технологичен парк Дорчестър от 113 акра, в непосредствена близост до регионалното летище Кеймбридж-Дорчестър. В парка се помещава Центърът за иновации на Източния бряг, първият бизнес инкубатор в региона и новият дом на Quevera, софтуерна компания, която се премести в центъра в края на 2014 г.

Talbot County има седем индустриални парка, които предлагат високоскоростна оптична инфраструктура, връзки с главни пътища и достъп до повече от 90 федерални лаборатории и съоръжения в рамките на 90 мили пътуване. Също така в окръг Талбот е летище Истън, класифицирано като Национално летище за обща авиация – най-високото наименование за летище за обща авиация в САЩ С повече от 100 хангара и над 30 фирми, разположени на място, летището осигурява достъп на корпорации и бизнес пътници до дестинации в цялата страна.

В окръг Сесил има осем индустриални парка, както и летище Клермонт, което наскоро реновира съоръженията си и добави писта от 3 000 фута. Местните индустрии също могат да доставят товари чрез превозвачи от клас I като CSX и Norfolk Southern или чрез късата линия Maryland & Delaware Railroad Company.

Летище, достъп до морско пристанище

Търговската въздушна услуга е само на кратко разстояние с кола за жителите. Регионът е на около час път с кола от Балтимор/Вашингтон Интернешънъл, на два часа от Дълес Интернешънъл и на 90 минути от Рейгън Нешънъл и Филаделфия Интернешънъл. Въздушните услуги се предлагат и през летище New Castle в New Castle, Del., и Summit Aviation в Summit, Del.

Компаниите, които искат да изнасят или внасят големи товари с шлеп, се възползват от канала Чесапийк и Делауеър (C&D) в окръг Сесил, създаден от човека канал, важен за световната търговия. Налично е и дълбоководното пристанище на Балтимор, където има 50-футов канал. Балтимор е водещо пристанище за автомобили и насипни товари в САЩ със седем обществени терминала, включително съоръжение за интермодални контейнери. Други пристанища в близост до региона включват пристанището на Филаделфия, пристанището на Уилмингтън, пристанищните власти на Ню Йорк и Ню Джърси и пристанището на Вирджиния в Норфолк.

Популярна тема