Източният бряг на Мериленд остава зрял за земеделие

Съдържание:

Източният бряг на Мериленд остава зрял за земеделие
Източният бряг на Мериленд остава зрял за земеделие
Anonim

С плодородна почва и добър климат, източният бряг на Мериленд има стабилна селскостопанска индустрия.

Образ
Образ

Напълно естествено е, че източният бряг на Мериленд все още има силна земеделска база. В крайна сметка неговото земеделско наследство датира от над 300 години. С богата почва, мек климат и удобен достъп до основните средноатлантически пазари, равнинната земя на Източния бряг и зелените пасища го правят идеален за отглеждане на всички видове добитък, производство на птици и отглеждане на различни култури. Най-добрите стоки, произведени на източния бряг, включват царевица, пшеница, соя, плодове и билки, както и говеждо и млечни продукти.

Разсадниците също са видни в района на петте окръга. Около 35 процента от 222 000 акра на окръг Сесил са предназначени за земеделска земя, предимно за зърнени храни и млечни продукти, докато окръг Талбот има 109 002 акра и 280 действащи ферми. Селското стопанство също е икономически двигател в окръг Дорчестър, с общо 133 000 акра и 424 ферми, и окръг Каролайн, със 150 357 акра специална земеделска земя и 658 ферми. Един от най-производителните селскостопански окръзи в целия Мериленд е окръг Кент. „Гордеем се с нашите над 147 000 акра земеделска земя“, казва Джейми Уилямс, заместник-служител на комисарите на окръг Кент. „Нашият окръг има най-висок процент земеделски почви от клас А в Мериленд и ние сме вторият най-голям производител на земеделски култури.“Източният бряг също е огнище за производство на грозде в щата. В резултат на това винарската индустрия продължава да се радва на все по-голям успех всяка година с операции като Crow Vineyard & Winery, Chateau Bu De Vineyard, Turkey Point Vineyard, Terrapin Station Winery, Dove Valley Winery и Elk Manor Winery.

Рог на изобилието от компании

Птицепреработвателят Amick Farms е работодател номер 1 в окръг Дорчестър с 800 работници. Заводът произвежда пресни и замразени пилешки продукти за хранителни услуги, търговия на дребно и индустриални пазари. В окръг Сесил, Warwick Mushroom Farms – дъщерно дружество на семейно притежаваните Phillips Mushroom Farms – отглежда до половин милион паунда бели гъби на седмица в своето най-модерно предприятие. Окръгът също е дом на Moon Nurseries, които произвеждат повече от 40 000 дървета и 350 000 контейнерни растения годишно в град Чесапийк. Преработката на морски дарове също е голяма в региона с присъствието на компании като Sea Watch International, която добива и преработва миди в Talbot County, и Kool Ice & Seafood и Hoopers Island Oyster Aquaculture в Dorchester County. „Ние разработваме компания, която ще осигури инфраструктурата в подкрепа на нов подход за производство на стриди в Чесапийк“, казва Джони Шокли, който е съсобственик на Hoopers Island Oyster Aquaculture Company с бизнес партньора си Рики Фицхуг. Окръг Дорчестър също е дом на Purdue Farms, която управлява люпилня в Hurlock, и The Mushroom Company, преработвател на гъби в Кеймбридж. Преработката на храни процъфтява на източния бряг. Bloch & Guggenheimer и Protenergy Natural Foods управляват съоръжения в окръг Дорчестър. В окръг Каролайн Hanover Foods управлява завод за преработка на зеленчуци, а Kraft Foods произвежда галета във Federalsburg за своята марка Stove Top Stuffing.

От сладолед до алпака

Малките семейни ферми също намират успех в региона. Пример за това е млечната ферма Miller and Tanner с площ от 201 акра във Federalsburg, където се намира Nice Farms Creamery, която произвежда мляко, обезмаслено мляко, кисело мляко и масло, продавани на фермерски пазари, избрани магазини за хранителни стоки, ресторанти от висок клас, кафенета и кафенета в областта. „Има много предимства да живееш тук, включително хранителни предимства при отглеждането на пасищни крави в сравнение с големите млечни фабрики другаде“, казва собственикът Боб Милър. Всички продукти на сметаната се произвеждат от 50 млечни крави във фермата и тъй като кравите и преработвателното съоръжение са на едно и също място, Милър може да продава по-свежи продукти. „Нашите продукти обикновено правят едно пътуване от фермата и сметаната до клиента“, казва Милър.

„Нашата сметана нарасна от производство на 8 000 галона мляко годишно до повече от 40 000 галона.“Също така в окръг Каролайн е Seaberry Farm, един от най-големите производители на полски цветя в региона на Средния Атлантик. Фермата е собственост и се управлява от Drs. Ричард и Уенфей Ува, които се преместиха на източния бряг през 2006 г. след изучаване и преподаване на предмети, свързани с градинарството, в университета Корнел. „Имахме много академични познания за градинарството и искахме да ги приложим на практика“, казва Уенфей Ува. „Нашето местоположение на Източния бряг е лесно достъпно за основните пазари за продажба на нашите продукти.“В Престън Outstanding Dreams Farm отглежда алпака и продава тъкани, прежда и влакна от алпака. Собственикът Фил Лиске, който купи фермата през 2007 г., отглежда близо 40 алпаки на 15 акра пасища и носи продукти, направени от луксозните влакна от алпака в магазина си за ферми. „Средноатлантическият регион има умерено време и добри пасища“, казва Лиске. „Хубава провинция е.“

Популярна тема