Разнообразна производствена база създава дом в източния бряг на Мериленд

Съдържание:

Разнообразна производствена база създава дом в източния бряг на Мериленд
Разнообразна производствена база създава дом в източния бряг на Мериленд
Anonim

Регионът на Източното крайбрежие на Мериленд се гордее с набор от производители, участващи в разработването на иновативни продукти и услуги.

Образ
Образ

Когато роденият в Мериленд и ветеран в производството на китари Джо Нагс напусна една от най-големите китарни компании в страната през 2009 г., за да създаде Knaggs Guitars, той потърси местоположение в родния си щат и се оказа привлечен от окръг Каролайн в източната част на Мериленд Крайбрежен регион.

„Хората тук бяха чудесни за работа“, казва Нагс, отбелязвайки по-специално Корпорацията за икономическо развитие на окръг Каролайн. „Те ни помогнаха да получим заеми в началото, за да започнем бизнеса, и наскоро работиха с нас по друг заем.“

В своето съоръжение в Грийнсбъро Кнагс, неговият партньор Питър Улф и техният екип от дизайнери и лютиери създават безупречно стилизирани китари от висок клас за световен пазар от музиканти, който включва Нилс Лофгрен, член на E Street Band, който подкрепя Брус Спрингстийн. Инструментите се изнасят в Германия, Япония и Англия и се разпространяват на национално ниво, чиито стилове са кръстени на имена на реки на американски индианци, включително реки и притоци на залива Чесапийк.

Разнообразни компании, иновативни продукти

Източният бряг на Мериленд е дом на редица производители, много от които произвеждат иновативни продукти, които се продават в световен мащаб. От пластмаси до яхти и китари до медицински устройства, богатата производствена история на региона, силната работна етика и стратегическото местоположение на около 70 мили от Балтимор и столицата на страната го правят идеално място за производство и доставка на продукти.

В окръг Сесил, легендарният производител W. L. Gore & Associates, изобретател на водоустойчивата материя Gore-Tex, произвежда медицински продукти и управлява изследователска и развойна база в Elkton. Компанията наема повече от 2300 работници в окръг Сесил и е най-големият работодател в окръга. През 2013 г. Гор обяви своя ангажимент да разшири своите съоръжения в Елктън, капиталова инвестиция от 30 милиона долара. Terumo Medical Corp., която разработва и произвежда медицински изделия, консумативи и аксесоари, продавани по целия свят, също има две производствени съоръжения и лаборатория за разработване на продукти на стойност 1,7 милиона долара в Елктън.

Други производители с операции в Cecil County включват производителя на горива и ракетни двигатели ATK, DuPont Performance Polymers и GE, който произвежда мотриси в Elkton.

Талбот Каунти също е дом на колекция от различни производители, включително договорен фармацевтичен производител и опаковчик Aphena Pharma Solutions, който управлява съоръжение от 110 000 квадратни фута за своите течности и актуално подразделение в Истън, което работят 180. Jasco, японска компания, която произвежда набор от аналитични инструменти за спектроскопия и хроматография, поддържа централата си в Северна Америка в Истън.

Advanced Technologies

Индустриалните производители населяват окръг Кент, включително Dixon Valve and Coupling, където работят 375 и произвеждат фитинги за маркучи и аксесоари за редица индустрии, и Gillespie & Son, която произвежда сглобяеми бетонови продукти за строителните пазари. В Честъртаун компанията LaMotte проектира и произвежда оборудване за качество на водата и аналитични тестове за лаборатории, а Eastman Speci alties произвежда пластификатори и синтетични масла, използвани във всичко - от подвързване на книги до защитни покрития за автомобили. Производителят на метални мрежи и телени платове Cambridge International е базиран в окръг Дорчестър, заедно с LWRC International, който произвежда оръжия и аксесоари за бойци. Други водещи производители в окръга включват производителя на велпапе Interstate Container, производителя на специални газове Air Liquide America и електронния опаковчик Egide USA.

M&M Refrigeration във Федералсбург се разрасна от регионален изпълнител на услуги до международен производител на промишлено хладилно оборудване и контроли в три държави, предлагащ най-голямата селекция от винтови компресори в света. С повече от 100 служители, работещи в съоръжение от 100 000 квадратни фута в окръг Каролайн, технологията на компанията за замразяване на земята осигурява на минната индустрия преносими системи за охлаждане, използвани при пробиване на вертикални шахти и дълбоки изкопи, за да предотвратят проникването на плаващи пясъци и утайки земята.

С местоположението си сред прекрасната природна атракция на залива Чесапийк, мнозина в производствената база на района на Източния бряг на Мериленд казват, че не могат да се сетят за друго място, където биха предпочели да бъдат.

„Хората са много полезни и е страхотно да познаваш всички“, казва Нагс. „Толкова е хубаво да караш тук всеки ден, покрай красиви ферми и през много малко движение. Чувствам се много добре от това.“

Популярна тема