Източният бряг на Мериленд е готов за бизнес растеж

Съдържание:

Източният бряг на Мериленд е готов за бизнес растеж
Източният бряг на Мериленд е готов за бизнес растеж
Anonim

Регионът на източния бряг на Мериленд с пет окръга предлага стратегическо местоположение за средноатлантическите пазари и разрастваща се база за различни бизнеси.

Образ
Образ

Регионът от пет окръга по протежение на източния бряг на Мериленд предлага най-добрите бизнес местоположения на източното крайбрежие на достъпни цени. Регионът осигурява достъп до главни магистрали и железопътни линии, индустриални и технологични паркове и голяма работна сила.

Разположен в рамките на един до два часа от големи метростанции като Балтимор, Вашингтон, Д. C. и Филаделфия, жителите могат да се насладят на градския живот и близостта до плажа. Процъфтяващи у дома са исторически квартали, хиляди акра паркове, природни резервати и пътеки и богати водни пътища за разходка с лодка, риболов и други дейности. Окръг Сесил е икономическият център на региона, дом на повече от 1900 предприятия. Разположен по протежение на коридор I-95, окръгът предлага нощен достъп до средноатлантическите пазари и инфраструктура, която включва железопътна услуга от клас I през CSX и Norfolk Southern. „Ние се възползваме от нашето местоположение, ставайки известни като Вратата към иновациите за щата Мериленд и получаваме признание за нашата проактивна подкрепа за нови и разширяващи се индустрии“, казва Лиза Уеб, директор на Службата за икономическо развитие на окръг Сесил.

Център за производство, логистика

Районът е център за производителите на медицински изделия W. L. Gore & Associates и Terumo Medical Corporation, които управляват лаборатории за научноизследователска и развойна дейност в Elkton, както и други производители от световна класа, включително Veltec, Siemens и Orbital ATK. Окръг Сесил е разрастващ се център за дистрибуция, работещи складове за IKEA и Restoration Hardware. Последният завърши разширяване през 2012 г., като инвестира 65 милиона долара, за да разшири пространството си с 600 000 квадратни фута и да добави 100 работни места. Окръгът е дом на едно от четирите казина на Мериленд – Hollywood Casino Perryville – което наскоро се разшири с капиталова инвестиция от 1 милион долара, както и селскостопански сектор, закотвен от разсадници, овощни градини, сметанопроизводители и семейни ферми. Технологичните компании също се развиват благодарение на Cecil Technology Center, дом на производителя на комплекти за LED осветление i-Lighting, който наскоро възобнови производството на своите платки за осветление.

Центърове за търговия, здравеопазване и туризъм

Разположен в залива Чесапийк, окръг Талбот има 1590 предприятия, в които работят 19 000. Той служи като база за най-добрия доставчик на здравни услуги в региона, University of Maryland Shore Regional He alth, който управлява своите водеща болница в Истън. Друг водещ работодател е Aphena Pharma Solutions, която предоставя договорни услуги за опаковане, преопаковане и производство до ключ за фармацевтичния и медицинския пазар. Фирмата наскоро добави най-модерно съоръжение за смесване към своя завод в Истън, за да отговори на нарастващото търсене. Окръгът също така привлича 50 милиона долара годишно от производство на зърно, царевица и соя и подкрепя производителите на морски дарове и птици. Други икономически стимули включват едно от най-добрите летища за обща авиация в страната, Easton Newman Field, и напълно окабелени индустриални паркове.

Окръгът работи за наемане на технологични фирми в тези паркове, особено фирми за тестване на околната среда. „Имаме голямо количество фибри – нашата здравна база изисква това – и това е огромно качество“, казва Пейдж Бетке, директор на Службата за икономическо развитие на окръг Талбот. Окръгът е и магнит за туризма, с пет исторически града, ресторанти от ферма до маса, яхт клубове и голф курорти от световна класа. Окръг Кент е друга туристическа мека, дом на плажове, резервати за диви животни и десетки яхтени пристанища. С повече от 130 000 акра земеделска земя, окръгът произвежда втората най-висока културна продукция в Мериленд в долари. В неговите 730 бизнеса работят 6600 и включват фирми като LaMotte, която произвежда оборудване за химически тестове, и Eastman Speci alties, която произвежда синтетични масла. Окръг Кент също е дом на Washington College, първият колеж, основан в САЩ. Местоположението на окръг Дорчестър в коридора Балтимор-Вашингтон привлича разнообразни индустрии, които обхващат 740 предприятия, в които работят 8 500. Окръгът разраства своите бизнес и технологични сектори с неотдавнашния дебют на своя регионален технологичен парк от 113 акра в Кеймбридж – първият бизнес инкубатор в региона.

Стимули за растеж

В окръг Каролайн процъфтяват големи производители, логистика и селскостопански компании с добавена стойност, включително Dart Container, M&M Refrigeration, Hanover Foods и Kraft Foods, много от които използват стимула One Maryland Tax Credit.„Нашият окръг може да предложи предимства, използвайки One Maryland Tax Credit, които много по-големи окръзи не могат“, казва Анджела Визинтайнер, директор по икономическото развитие на Caroline Economic Development Corporation (CEDC). „В окръг Каролайн даден бизнес отговаря на условията за кредит, когато добави 25 работни места или повече, за разлика от повечето окръзи, които изискват добавяне на 65 работни места.“Tri-Gas and Oil, водещ доставчик на пропан и петрол, се разшири благодарение на усилията между местните агенции да осигурят критично железопътно разширение, необходимо за неговия растеж. Choptank Transport, една от най-бързо развиващите се логистични компании в страната, също наскоро нае 50 нови сътрудници в цялата страна. „Имаме късмет, че успяхме да се възползваме от One Maryland Tax Credit“, казва Джеф Търнър, президент и главен изпълнителен директор на Choptank. „Програмата ни позволи да добавим към нашата съществуваща сграда и да наемем допълнителни служители, необходими за приспособяване на нашия растеж. Горди сме да наречем Мериленд наш корпоративен дом.“

Популярна тема