Фестивал на храстовата планинска ябълка

Фестивал на храстовата планинска ябълка
Фестивал на храстовата планинска ябълка
Anonim

Пържените ябълкови пайове на Mozelle Howell са голям хит на фестивала на планинската ябълка Brushy в Wilkesboro, NC.

Образ
Образ

Mozelle Howell за първи път се научи как да прави пържени ябълкови пайове, когато беше на 6 години. Това беше преди повече от 75 години.

Жителката на Moravian Falls си изгради доста добра репутация, защото нейните пайове винаги са кулинарен хит на годишния фестивал на ябълките в планината Brushy, който се провежда в центъра на North Wilkesboro всяка първа събота на октомври. Тя управлява щанд, подходящо наречен Mozelle Howell’s Fried Apple Pies, и продава своите десертни изкушения.

„Клиентът може да яде само един пай наведнъж – един ще ви засити“, казва Хауъл. „Пека 20 кутии пайове, които побират по 100 бр., и всичките 2000 се продават на фестивала. За съжаление тогава трябва да плащам данъци върху парите, които печеля.”

Хауъл казва, че наистина се е забъркала в приготвянето на пайове като млада дама, когато група жени в общността са били помолени да пекат продукти за друг местен фестивал, който предстоеше да се проведе в окръг Уилкс.

„Някои от дамите пекоха хляб, други направиха сладкиши, а аз доброволно направих моите пържени пайове с ябълки“, казва тя. „Това е моят специалитет и оттогава пека много от тях.“

Тя казва, че тайната на нейните вкусни пайове е определена ябълка, която използва, която иска да остане в тайна.

„Готвя ябълките си, докато свършат, и ги оставям да изстинат за една нощ. Това е един от триковете, които правят пайовете ми толкова вкусни – като изчакам до следващия ден, за да започна да слагам всички съставки заедно,” казва тя.

Тези съставки включват захар, подправки, маргарин, масло и мазнина.

„Използвам и южно самовтасащо брашно, което е идеално за приготвяне на тестото, и също използвам мляко – не вода – в процеса на приготвяне на тестото“, казва тя. „Поставям пет пая върху бисквитена тава и след това нареждам още пет в обратната посока, след което ги готвя. Отнема ми около седмица, за да се подготвя за фестивала на ябълката в планината Brushy, но въпреки това наистина ми харесва.“

Открийте още забавни фестивали в Wilkesboro, NC.

Популярна тема