Tyler, TX Colleges инвестират в развитието на работната сила

Съдържание:

Tyler, TX Colleges инвестират в развитието на работната сила
Tyler, TX Colleges инвестират в развитието на работната сила
Anonim

Програмите осигуряват обучение с високо търсене и добре платени работни места.

Тайлър, Тексас
Тайлър, Тексас

Тъй като енергийната индустрия продължава да процъфтява в района на Tyler, Tyler Junior College разширява набора от таланти, които се вливат в областта. През януари 2015 г. TJC откри своя енергиен център, триетажно, 15, 300 квадратни фута, най-съвременно съоръжение, където студентите се обучават да заемат висококвалифицирани работни места в енергетиката и интегрираните технологии. Студентите придобиват практически опит, преди да получат асоциирана степен или сертификат в области като технология за електроцентрали, HVAC и търговско охлаждане.

„Като обществен колеж, нашата роля и мисия са съсредоточени около общността и нейните нужди. Ние винаги сканираме, за да видим какви работни места се търсят, за да можем да отговорим на тези нужди. Работим с Търговската камара и Съвета за икономическо развитие на Тайлър и бизнес общността, за да развием работната сила и да помогнем за осигуряването на повече добре платени работни места за Тайлър, казва д-р Майк Метке, президент на Tyler Junior College. „Качеството на живот започва с добра работа. Искаме нашите жители да имат добре платена работа и повечето от тези работни места изискват нещо повече от диплома за средно образование, така че тук влизаме ние.“

Преподаване на умения за посрещане на търсенето

Енергийният център е само една илюстрация за това как институциите за висше образование в региона помагат на Тайлър да остане конкурентоспособен чрез развитие на работната сила.

„Институциите за висше образование оказват дълбоко влияние върху усилията за развитие на работната сила в нашата област. Заедно TJC, Университетът на Тексас-Тайлър и Тексаският колеж предоставиха приблизително 4 000 дипломи за висше образование през 2014 г., предоставяйки на жителите на района уменията и образователните нива, необходими за заемане на местни работни места, казва Кристи Халаф, изпълнителен директор на Търговската камара на района на Тайлър Съвет за бизнес образование.

Калаф посочва като пример нарастващото търсене на здравни работници. Сега здравеопазването е индустрия за 3 милиарда долара, в която работят около 25 000 жители. За да отговори на нуждите на индустрията, TJC откри новия Център за медицински сестри и здравни науки Robert M. Rogers с площ от 130 000 квадратни фута, който има три пъти повече класни стаи и лаборатории от бившето заведение за медицински сестри. Колежът се надява, че инвестицията на свой ред ще увеличи броя на завършилите медицински сестри и здравни специалисти с 50 процента.

Университетът на Тексас-Тайлър разшири известната си програма по фармация със завършването на колежа по фармация на Бен и Майти Фиш. Програмата се фокусира върху екипно базирано обучение и предлага както бакалавърски, така и магистърски степени.

Партньорства за бизнес и образование

Бизнес общността в региона също показа своя ангажимент за развитие на работната сила, като си партнира с училищата, за да даде на учениците възможности да развият критичните умения, необходими за конкуриране на глобална сцена. Luminant power company, например, си партнира с TJC, за да създаде Luminant Academy, която осигурява техническо и лидерско обучение за служителите. Luminant също създаде програмата за стипендии Power Track за абитуриенти, която включва обучение за придобиване на асоциирана степен и стаж в компанията.

„За да се привлече нов бизнес и индустрия в района на Тайлър, висококвалифицираната и лесно достъпна работна сила е от решаващо значение. Потенциалните работодатели трябва да бъдат сигурни, че ще могат да наемат и задържат висококвалифицирани лица, които да заемат отворени позиции, казва Халаф. „Освен това квалифицираните работници получават по-високи заплати, което от своя страна генерира повече данъчни приходи за града и позволява подобряване на инфраструктурата и качеството на живот.”

От страна на камарата, Съветът за бизнес образование работи с бизнеса, училищата в района и висшите учебни заведения, за да започне още по-рано да подготвя учениците за тези работни места, свързани с високи технологии и STEM.

„Един скорошен пример е подкрепата на камарата за новия център за кариера и технологии на Tyler Independent School District. Този център ще даде възможност на стотици ученици да получат директно обучение за работна сила, докато са в гимназията и ще създаде по-пряк път към индустрии с голямо търсене или към образование след средното образование, казва Халаф.

За да се привлече нов бизнес и индустрия в района на Тайлър, висококвалифицираната и лесно достъпна работна сила е от решаващо значение.

Популярна тема