Икономиката на Медисън кани иновации, открития

Съдържание:

Икономиката на Медисън кани иновации, открития
Икономиката на Медисън кани иновации, открития
Anonim

Научете защо икономиката на региона Медисън е привлякла работодатели като American Family Insurance, Epic Systems и Sub-Zero.

Медисън, Уисконсин
Медисън, Уисконсин

Компаниите могат да намерят много причини да стартират, преместят или разширят дейността си в региона на Медисън с осем окръга: конкурентни разходи, превъзходен транспорт, квалифицирани работници, изследователски активи, култура на иновации и регионално сътрудничество. Всички тези предимства осигуряват на бизнеса ресурсите, таланта и технологията, за да останат пред конкуренцията, но привлекателността на региона Медисън е много по-дълбока.

„Всичко тук започва с качеството на живот“, казва Пол Джадин, президент на Madison Region Economic Partnership (MadREP).

Регионът, който включва столицата на щата Уисконсин, се нарежда на първо място в нацията за места за живеене и отглеждане на семейство, благодарение на висококачествени училища, водещи здравни заведения, разнообразни изкуства и култура, и изобилна почивка. Заедно с привличането на национално внимание като дестинация за любители на музиката, кулинари и млади професионалисти, регионът надгражда своите удобства с инициативи, за да направи градовете си по-зелени, по-свързани и по-пригодни за живеене.

„Изпълнителните директори вземат решения къде да преместят компаниите си въз основа на това къде искат да живеят, както и служителите“, казва той. „Искаме да сме сигурни, че привличаме и двете групи.“

Discovery Zone

Основен катализатор за процъфтяващото качество на живот и икономика в региона е Университетът на Уисконсин-Медисън, най-високо класирана институция в национален мащаб за научни изследвания и генериране на патенти. UW-Madison не само предоставя на компаниите готов партньор за продуктови иновации, но също така им предлага постоянно предлагане на студенти, които да служат като стажанти и изследователи. Университетът, кампусът на UW в Whitewater, четири технически колежа и високо ценени частни колежи изхранват образованата работна сила в региона, която включва 60 процента от възрастните с някакъв колеж и над 32 с процент с бакалавърска или по-висока степен.

Технологичните иновации отдавна оформят икономиката на Мадисън, като поддържат развитието на индустрии като високотехнологично производство, здравеопазване, селско стопанство и производство на храни и напитки и създават бързо развиващи се компании в областта на науките за живота и технологиите. Много от водещите работодатели са дълбоко вкоренени в региона и много от тях са започнали тук, включително American Family Insurance, Sub-Zero & Wolf Appliances и Epic Systems Corp., която е водеща на пазара на електрически медицински досиета и наема повече от 8 000 местни служители.

„Имахте всички тези необикновени предприемачи преди 40 години, които изградиха компании за милиарди долари в Мадисън – и това продължава и днес“, казва Джадин.

Отдадената и предприемчива работна сила на Madison допринесе до голяма степен за решението на глобалния производител Enerpac да удвои размера на операциите си в Columbus, казва Кен Бокхорст, който ръководи проекта за 17 милиона долара като глобален оперативен лидер на Enerpac. Заедно със задържането на висококвалифицирани работници през своите 40 години в района, Enerpac, който произвежда хидравлични инструменти и оборудване с висока мощност за промишлени пазари, разчита на UW-Madison за свежи таланти, наемайки завършили направо от кооперативната инженерна програма работи с университета.

„Определено имаме планове за разрастване в региона и го правим агресивно“, казва Бокхорст. „Имаме фантастична работна сила тук.“

Наследството на предприемачеството

Духът на откривателство и предприемачество все още процъфтява, с непрекъснат поток от нови начинания, възникващи от академичните среди и съществуващите индустрии в региона Медисън, и привличащи нарастващ дял от рисковия капитал. Две местни компании, NorthStar Medical Radioisotopes и SHINE Medical Technologies, са на път да оглавят вътрешното производство на медицинския радиоизотоп молибден-99 – известен като молибден-99 – технология, която е жизненоважна за откриване на сърдечни заболявания и прогресия на рака.

Друг новатор, Exact Science, получи одобрение от FDA и национално покритие от Medicare за Cologuard, неинвазивен ДНК базиран скринингов тест за колоректален рак. Както Google, така и Amazon продължиха да се разширяват в региона, а базираният в Сан Франциско производител на софтуер Zendesk току-що обяви създаването на офис за техническа поддръжка в центъра на Медисън, където ще работят до 100 души.

„Всички тези инвестиции демонстрират на света, че Мадисън е иновативен, плодороден регион, където компаниите могат да дойдат, за да стартират стартиращ бизнес или да установят отпечатък за съществуващ бизнес“, казва Джадин.

Научете повече за предприемаческите успехи в региона Медисън.

Популярна тема