Madison Exports, ПЧИ Създават глобален бизнес климат

Съдържание:

Madison Exports, ПЧИ Създават глобален бизнес климат
Madison Exports, ПЧИ Създават глобален бизнес климат
Anonim

Научете за преките чуждестранни инвестиции и износа в региона Мадисън, който е изнесъл продукти за 3,1 милиарда долара през 2013 г.

Медисън, Уисконсин
Медисън, Уисконсин

Глобалният бизнес създава нарастващи възможности за компаниите в региона Мадисън, който е изнесъл продукти на стойност над 3,1 милиарда долара през 2013 г. и където чуждестранните компании наемат около 2,7 процента от работната сила. Износът дава възможност на големи и малки компании да се възползват от пазарите и да достигнат до потребителите по целия свят, казва Кен Василик, управляващ партньор на E. M. Wasylik Associates, базирана в Медисън консултантска група, която помага на бизнеса да се ориентира на международните пазари.

„Около 95 процента от световните потребители живеят извън САЩ [и] над 75 процента от световната покупателна способност е извън САЩ и нараства всяка година,” се отбелязва в обръщение към Медисън Международната търговска асоциация, където той е бивш президент. „Компаниите, които са имали 30 или повече процента от продажбите си извън САЩ, се справиха много по-добре и излязоха от рецесията в САЩ по-силни, увеличиха производителността и станаха по-печеливши.“

Глобалното позициониране на региона Мадисън

Множество международни компании в региона достигат до световните пазари чрез износ на всичко - от химикали до машини до хранителни продукти, транспортно оборудване, компютри и електроника. GE He althcare, например, доставя всяка година анестезия и респираторни продукти на стойност над 115 милиона долара от своята дейност в Медисън.

Агробизнесът и компаниите за хранителни продукти съставляват голяма част от износа на региона и преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ) и са добре представени в целия регион. McCain Snack Foods, канадска компания, управлява съоръжение, което прави замразени мезета във Форт Аткинсън в окръг Джеферсън. McCain Foods USA, която навлезе на американския пазар преди повече от 30 години, е водещ доставчик на замразени картофи и закуски за пазарите на хранителни услуги, включително големи национални хранителни вериги. Компанията казва, че един от всеки три пържени картофи, продадени по света, идва от McCain, което означава 100 милиона порции пържени картофи McCain всеки ден.

Производителят на селскостопанска техника Green County Kuhn North America извлича повече от 10 процента от приходите си от износ. Базираната във Франция компания майка на компанията има операции в цяла Европа и в Северна Америка, Австралия, Нова Зеландия, Китай и Бразилия. Повече от 500 служители работят в централата на Kuhn North America в Бродхед. Компанията продава повече от 13 000 машини в Северна Америка всяка година и е постигнала международна лидерска позиция в редица приложения, като инструменти за сено и оборудване за производство на култури.

Износът очевидно не е само за големите фирми. Регионът предлага множество ресурси, които са помогнали на малки и средни компании да навлязат успешно на международните пазари. Международната търговска асоциация на Медисън предоставя опит и ресурси на членове, които искат да се разширят на международните пазари. Програмата ExporTech, съвместна работа на Wisconsin Manufacturing Extension Partnership, Northwest Wisconsin Manufacturing Outreach Center и Wisconsin Economic Development Corporation, е програма за обучение, която помага на малки и средни производители да разработят експортна стратегия и да идентифицират компании в определени страни, които ще възприемат тяхното предложение за стойност и продукти.

Световен агробизнес

Използвайки значителния агробизнес клъстер в региона, хранителните продукти са основна експортна категория. Млечните продукти от Уисконсин са особено големи в Китай. От централата си в Beloit в Rock County, Broaster Co. е в състояние да достигне до клиенти по целия свят. Broaster произвежда оборудване за хранителни услуги и предлага маркови хранителни продукти и програми на операторите на хранителни услуги. Неговото Genuine Broaster Chicken има легиони от фенове. Компанията произвежда цялото си оборудване, собствени покрития за храни и маринати в завода си в Белойт, където има около 65 служители.

“Този регион предлага благоприятен бизнес климат, лесен достъп до главните междущатски магистрали и отлична работна сила. За страната на производството на оборудване в нашия бизнес това са всички наложителни изисквания за успешни операции,” казва Чад Вендет, маркетинг директор.

Друга компания с глобален обхват, SaveCows/Synergy MetalWorks, има персонал от 15 души в своите операции Baraboo в окръг Sauk. Четирите подразделения на компанията включват Comfort Hoof Care, което проектира, предлага на пазара и продава оборудване, инструменти, консумативи и други технологии за здравето на копитата, и Dairyland Hoof Care Institute Inc., която организира образователни събития, включително семинари и курсове за грижа за копитата. Sure Step Consulting International Inc. е консултантска компания, която предоставя семинари и консултантски услуги на място за здравето на копитата. Synergy MetalWorks LLC произвежда продукти за Comfort Hoof Care.

„И четирите компании достигат до над 50 страни по целия свят, изнасяйки приблизително 70 процента от нашите стоки и услуги“, казва главният финансов директор Мелани Бурги. Прочетете повече за разнообразната икономика на региона Мадисън.

Популярна тема