Усъвършенстваното производство в региона Медисън върви напред

Съдържание:

Усъвършенстваното производство в региона Медисън върви напред
Усъвършенстваното производство в региона Медисън върви напред
Anonim

Акцентът върху иновациите и техническото образование създаде усъвършенстван производствен сектор, който обслужва голямо разнообразие от производствени дисциплини.

Медисън, Уисконсин
Медисън, Уисконсин

На паркингите на Trek Bicycles в окръг Джеферсън е толкова обичайно да видите пътуващи на две колела да пътуват до работа, колкото и пътуващи на четири колела. Това е начин на живот и начин на работа в Trek, един от основните играчи в глобалната велосипедна индустрия от висок клас и една от многото иновативни компании в оживения авангарден производствен сектор на региона Медисън.

Опирайки се на технологични възможности и висококвалифицирана работна сила, регионът създаде разнообразен сегмент, който включва присъствието на множество световно известни производители, включително John Deere, Cardinal Glass, Cummins Emissions, Spacesaver и Kraft храни. Технологичните иновации създадоха редица специализирани производствени клъстери в региона, вариращи от медицински изделия до автомобилни компоненти.

Цикли на успеха

Един от тези клъстери се върти около производството на велосипеди и включва Trek, основана през 1976 г. Trek има репутация на иноватор, включително пионер в използването на въглеродни влакна в рамки за велосипеди, програма за рециклиране на скрап от въглеродни влакна, покритие от натрошено стъкло, което прави цялата рамка по-видима и адаптиране на технологията на NASCAR за предефиниране на дизайна на окачването на планински велосипед. И беше пионер в устойчивите производствени процеси, първият производител в Уисконсин, който премина изцяло към възобновяема електрическа енергия и в процеса намали 10-те.5 милиона паунда въглища, които изгаря всяка година до нула.

В Мадисън Saris Cycling Group започва, когато Крис Форчън купува затруднена производствена компания с 23 служители в края на 80-те години. Оттогава се превърна в международен производител на аксесоари за велосипеди с повече от 180 служители. Майк Рут, производствен мениджър на компанията, казва, че повече от 35 процента от клиентите на Saris Cycling са извън САЩ, разпръснати в повече от 65 държави. Седемдесет процента от доставчиците на компанията се намират в рамките на 300 мили от Мадисън, включително източници на стомана, леене под налягане, бояджии, принтери за етикети, производители на инструменти и опаковъчни материали. Пъргавата верига за доставки позволява на Saris да предложи производствени възможности „Run One“, създавайки продукт само когато е поръчан. Рут казва, че Saris е отбелязал стабилен растеж през последните години, разширявайки персонала с около 8 до 10 процента годишно и планира трето разширяване през 2015 г.

През 1996 г. Planet Bike стартира в Мадисън като социален експеримент, но и като компания. Компанията дарява 25 процента от печалбите за застъпничество за велосипеди, за да насърчи използването на велосипеди като транспорт, казва генералният мениджър Дейвид Макмъри.

„Ако получим повече велосипедни алеи, така че хората да могат да карат велосипедите си, нашият пазар ще расте“, казва Макмъри. „Това е в наш личен интерес, но е добре и за нашите общности.“

Изграждане на силна работна сила

Колежите и университетите в региона са ключови компоненти за задоволяване на технологичните нужди и нуждите от работна сила на производителите. Рут цитира UW-Madison, признато за едно от 20-те най-добри инженерни училища в нацията, като силен ресурс със своя Център за бързо реагиращо производство. Техническите колежи в региона – включително Madison College, Blackhawk Technical College, Moraine Park Technical College и Southwest Wisconsin Technical College – предоставят образователни програми и обучение, които подпомагат модерното производство. Например в региона се търсят работници по заваряване и производство на метали, а техническият колеж Moraine Park в окръг Додж разполага с програми за поддържане на пълния тръбопровод.

„Днешните компании искат хора с умения за решаване на проблеми, които могат да се адаптират към различни процеси и автоматизация и които могат да работят с различни метали като въглерод, неръждаема стомана и алуминий“, казва Марсия Арнд, декан на Moraine Park на производството.„Кариерната стълбица е много силна през 2015 г. за талантливи заварчици и производители на метали.“

За да разгласят за възможностите в напредналото производство, няколко компании в региона обединиха усилията си през 2014 г. и започнаха кампания за повишаване на осведомеността сред гимназистите относно кариерата и високоплатените работни места, които секторни предложения. Други координирани усилия в региона подкрепят напредналото производство. Сред тях е Manufacturing Peer Network, съставена от представители на 15 до 20 производители, които се срещат в предконкурентна среда, за да се свържат с технически колежи, да си сътрудничат по персонализирани програми за обучение, да подобрят ефективността на човешките ресурси и да развият бизнес възможности.

Производствените съвети, като тези в окръзите Додж, Саук, Колумбия и Маркет, редовно събират партньори от индустрията, образованието и правителството, за да идентифицират решения за работната сила, които отговарят на нуждите на напредналите производители. Също така подпомагане на производството са усилията на Уисконсин за данъчна реформа, които включват данъчен кредит за производство и селско стопанство. Достъпен за физически и юридически лица, кредитът може да се прилага за доходи, получени от производство или селскостопанска продукция в Уисконсин, и компенсира значителна част от данъците върху дохода на Уисконсин.

Водеща иновация

В Кълъмбъс, общност, която обхваща окръзите Додж и Колумбия, Грег Робинс и съпругата му Ян откриват Robbins Manufacturing през 1989 г. Оттогава компанията е добавила усъвършенствани производствени възможности, като например първата си роботизирана система за заваряване през 1995 г., за производство на метални изделия за различни клиенти. Компанията е добавила усъвършенствано оборудване за изпълнение на договори за много индустриални сектори, включително места за обществен транспорт, селскостопански машини, строително оборудване и аксесоари за велосипеди. Робинс казва, че компанията прави голяма част от собственото си обучение, за да гарантира, че служителите поддържат качество на високотехнологичните машини.

В Mineral Point, Cummins Inc. разширява своя кампус с ново съоръжение, предназначено за оборудване за контрол на замърсяването за дизелови двигатели извън магистралата. Съоръжението включва зони за производство и създаване на прототипи за подпомагане на разширеното производство.

„Въпреки че заводът е оборудван за големи решения за последваща обработка и качествено производство, нашият бизнес също така е поставил също толкова силен фокус върху безопасността на служителите и сградите“, казва Шрикант Падманабхан, вицепрезидент и генерал мениджър на Cummins Emission Solutions. Вижте най-добрите индустрии в региона Медисън.

Популярна тема