D2P програмата на UW-Madison ускорява комерсиализацията на изследванията

D2P програмата на UW-Madison ускорява комерсиализацията на изследванията
D2P програмата на UW-Madison ускорява комерсиализацията на изследванията
Anonim

Програмата Discovery to Product (D2P) на Университета на Уисконсин помага на студентите да комерсиализират изследванията.

Медисън, Уисконсин
Медисън, Уисконсин

Водещият кампус на Университета на Уисконсин в Мадисън е национално известен със своите изследвания и с стартирането на стартиращи компании като Epic и Promega, които впоследствие се превърнаха в глобални лидери. UW-Madison прави това наследство още една крачка напред с новата си програма Discovery to Product (D2P), която има за цел да ускори формирането на повече стартъпи в кампуса, като помага на студентите да комерсиализират изследванията. Програмата се спонсорира от Wisconsin Alumni Research Foundation (WARF), организация с нестопанска цел, която предоставя финансова, патентна и лицензионна подкрепа за комерсиализиране на университетски изследвания.

„В икономика, основана на знанието, университетите са идейните банки на тази страна и ние се намираме тук, в Уисконсин, с един от най-добрите изследователски университети в света“, казва Джон Бионди, директор на D2P.

Целта на D2P е да увеличи потока от тези открития, които достигат до пазара, като помага на студентите да изградят бизнес и модели на приходи около своите иновации. Освен това работи, за да им помогне да комерсиализират своите идеи, като им показва как да получат лицензионни споразумения или да стартират компании с голяма вероятност да привлекат дялово финансиране. Студентите, приети в 10-седмичната програма, отговарят на условията за получаване на първоначално финансиране чрез грантове на Igniter и работят в тясно сътрудничество с ментори и потенциални инвеститори, които ги насочват през процеса. Настоящите проекти варират от машина за упражнения, която помага на жертвите на инсулт да ходят, до по-бърз процес за създаване на нервни клетки, който може да ускори разработването на лечения за наранявания и заболявания до технология за по-ярка и по-енергийно ефективна LED светлина.

D2P подобрява предприемаческата екосистема в кампуса, като „продължава идеята, че UW-Madison помага за създаването на компании, които остават тук и създават работни места и продукти, произведени в Уисконсин“, казва Бионди.

Открийте как колежите в региона Медисън оформят работната сила.

Популярна тема