Колежите подпомагат развитието на работната сила в Медисън

Съдържание:

Колежите подпомагат развитието на работната сила в Медисън
Колежите подпомагат развитието на работната сила в Медисън
Anonim

Разберете как общността и техническите колежи на Университета на Уисконсин и Мадисън, Уисконсин, предоставят на работодателите квалифицирани работници.

Медисън, Уисконсин
Медисън, Уисконсин

В една силно конкурентна глобална икономика богатият набор от таланти е ключова съставка за икономически растеж и успех. Но тъй като бейби бумърите застаряват от работната сила с нарастваща скорост, развитието на работната сила, набирането и задържането на таланти са проблеми за общностите в цялата страна. Висшите учебни заведения и организациите за икономическо развитие в региона Мадисън се справят с предизвикателството. Високо ценените висши учебни заведения в региона включват два кампуса от системата на Университета на Уисконсин, най-старият колеж в щата и мрежа от технически колежи, които предоставят на работодателите набор от работници с уменията и знанията, необходими за успешното конкуриране тук и на глобалната сцена.

Campus Outreach

Повече от 63 процента от жителите на региона над 25-годишна възраст имат поне някакво висше образование, повече от 32 процента притежават бакалавърска степен и повече от 12 процента притежават висше образование. Медисън е дом на водещия кампус на Университета на Уисконсин и неговите повече от 40 000 студенти и докторанти от повече от 120 страни. UW-Madison присъжда близо 10 000 степени всяка година и се класира на осмо място в нацията през 2013 г. по брой присъдени докторски степени, според Националната научна фондация. Не е чудно, че bizjournals.com през 2014 г. класира Медисън номер 2 за метрополитени с най-високи нива на „колективна мозъчна сила“.”

Университетът на Уисконсин-Уайтуотър има едно от най-големите бизнес училища в нацията и най-голямата бизнес програма за висшисти в щата. Колежът по бизнес и икономика предлага бакалавърски и магистърски степени в повече от 20 области, включително информационни технологии и управление на веригата за доставки. Колежът също така предлага бакалавърски и магистърски програми по бизнес администрация онлайн.

Следващо поколение

В Beloit College, най-старата частна институция в Уисконсин, Нейтън Едуардс и неговият персонал работят, за да осигурят на необслужваното население в региона инструментите за успех на работното място.

„Нашата програма работи със студенти, които са първите в семействата си, които посещават колеж или идват от среда с ниски доходи. Предоставяме им социалния капитал, необходим им, за да развият образованието и кариерата, от които се нуждаят, за да станат успешни“, казва Едуардс, директор на услугите за подкрепа на студенти в Beloit.

Edwards казва, че студентите от първа година се свързват с връстници наставници от същия произход. Тези наставници помагат на студентите да се адаптират към живота в кампуса и им помагат да преодолеят някои от социалните и академични предизвикателства, пред които могат да се изправят. Той казва, че изграждането на връзки в и извън кампуса е важна част от цялостната стратегия за кариерно развитие на Beloit за студентите.

„Ние свързваме студенти с възпитаници, които вече са част от работната сила“, казва той. „Нашият Liberal Arts in Practice Center достига до възпитаници, за да помогне за свързването на нашите студенти с бизнеса и предоставя услуги за автобиография и изграждане на кариера, като например симулативни интервюта. Искаме да предоставим теорията и практиката и да позволим на нашите студенти да развият онези умения за критично мислене, които свързват академичните среди с действителната практика.“

Отделът на Едуардс е домакин на поредица от лектори на възпитаници, където възпитаниците обсъждат своя опит в работната сила и описват подробно своите кариерни пътища. Колежът планира поредица от екскурзии за студенти, за да посетят възпитаници и предприятия в региона, за да се свържат по-добре с потенциални работодатели.

Бизнес партньори

Техническите и общинските колежи в региона също имат репутация за достигане до бизнеса в района в опит да свържат своите студенти с бъдещи работодатели. Медисън Колидж предлага повече от 150 програми за дипломи и сертификати в своите девет кампуса в региона. Колежът е основен доставчик на квалифицирани работници за работодателите в региона в разнообразни области като анимация, графичен дизайн, биоинформатика, технологии за стволови клетки и вятърна енергия. Техническият колеж Blackhawk в Джейнсвил разчита на обхвата на бизнес общността, за да подпомогне развитието на своите програми за степен, диплома и сертификат.

„Ние работим с групи за икономическо развитие, работодатели и членове на консултативния комитет, за да проучим индустрията,“казва Гари Краузе, изпълнителен декан на съвременно производство и транспорт в Blackhawk Technical College. „Задаваме им множество въпроси, за да разберем от какви конкретни видове обучение и образование се нуждаят техните бъдещи и настоящи служители. След това надграждаме, възстановяваме или променяме нашите програми, за да сме сигурни, че отговарят на текущите нужди на работодателите.“

Blackhawk Technical College също разработва вградени сертификати, които позволяват на служителите да се обучават в конкретна ниша за по-кратко време. Например, новата двугодишна програма за техник по индустриална поддръжка скоро ще има четири вградени сертификата, покриващи области като електричество и програмируеми логически контролери; механична обработка за поддръжка; хидравлика и пневматика; и заваряване, задвижвания, уплътнения и конвейерни системи.

“Сертификатите карат хората да работят по-бързо и помагат на работодателите, които трябва да се развият или да растат в определена област от своя бизнес. Те дават възможност на безработните и настоящите служители да преминат от по-ниска заплата към по-висока, така че има повече дискреционен доход, което помага на икономиката като цяло,” казва Краузе.

Разберете как UW-Madison помага на стартиращи компании.

Популярна тема