Предприемачите на Медисън процъфтяват в иновационната екосистема

Съдържание:

Предприемачите на Медисън процъфтяват в иновационната екосистема
Предприемачите на Медисън процъфтяват в иновационната екосистема
Anonim

Разберете как иновационната екосистема на Медисън прави региона магнит за технологичните предприемачи.

Медисън, Уисконсин
Медисън, Уисконсин

Предприемачите Джонатан Баран и Дан Уилсън поеха по два различни пътя към стартиране на стартиращи компании в региона на Мадисън, но всеки пристигна на подобна дестинация: водещи иновативни фирми за технологии в здравеопазването, които решават най-належащите предизвикателства в индустрията. За Баран това пътуване започва като докторант по индустриално инженерство в Университета на Уисконсин-Медисън. Докато проучва пазара на здравни грижи, той открива, че мнозинството от лекарите в първичната медицинска помощ изгарят поради увеличения брой посещения на пациенти и рутинната работа, свързана с всеки от тях. Той започна да мисли как да се справи с това с технология, използвайки ресурси в UW-Madison, за да тества идеите си.

„Разбрах, че въздействието, което исках да направя в това пространство, нямаше да се случи от академична страна; това щеше да се случи от частната страна,” казва Баран.

Неговото богоявление доведе до еволюцията на he althfinch, чийто дебютен продукт Refill Wizard управлява подновяването на рецепти за лекари и медицински сестри, като им спестява време и намалява маржа за грешки при дозиране и други пропуски. Уилсън дойде в Медисън чрез Epic Systems, новаторът на електронните медицински досиета, който стартира в региона и сега наема повече от 8 000 души в кампуса си във Верона. Опитът на Уилсън в работата с проблемите на Medicaid в Epic го вдъхнови и негов колега да стартират Moxe He alth. След няколко месеца участие в технологичен инкубатор на Западното крайбрежие, двамата разработиха нова посока за своето начинание: изграждане на платформа за интегриране на нови технологични приложения със съществуващи здравни записи.

„Разбрахме, че сме в добра позиция да свържем нововъзникващите компании и технологията, която те използват, със съществуващата ИТ инфраструктура за здравеопазване“, казва Уилсън. „Това беше бизнес, който можеше да се формира само от преживяването на двете култури.“

Талант, подкрепа за стартиращи компании

И Баран, и Уилсън имаха възможности да пренесат своите стартиращи фирми другаде, но в региона на Мадисън те намериха всичко, от което се нуждаеха: благоприятни разходи за правене на бизнес, високо качество на живот и достъп до богат набор от таланти. Богатият източник на таланти в региона произтича от академични единици като UW-Madison, чиито възможности за изследване и развитие го правят топ институция, и големи корпорации като Epic, които набират таланти от цял свят и създават собствен дял от успешни стартиращи компании.

„Видяхме много потенциал в Медисън, както в хората тук, така и в качеството на живот,“казва Форест Улуърт, главен оперативен директор на PerBlue, компания за мобилни игри, стартирана от завършили университета в Медисън. „Бяхме страстни да изградим компания тук и страстни да помогнем за изграждането на стартъп екосистемата.“

Фирмата от 21 души, която наскоро набра 3 милиона долара в кръг за финансиране на рисков капитал, ръководен от базираната в Чикаго Лайтбанк, е била потърсена от рискови капиталисти за преместване на Западния бряг, но Улууърт вижда много възможност, като останете в Медисън.

„Инвеститорите от източното и западното крайбрежие сега обръщат много повече внимание на Средния запад и Медисън в частност,” казва той.

Разрастване на екосистемата

Районът също е дом на нарастваща мрежа от инкубатори, ускорители и места за създаване, които предлагат на предприемачите пространство, ресурси, наставничество и партньорства за разрастване на техните предприятия. Най-новото попълнение е StartingBlock Madison, което ще осигури пространство в преустроена сграда от 50 000 квадратни фута в Източен Вашингтонски коридор на Мадисън за предприемачи, ментори, студенти и членове на общността от различни индустрии, за да се събират и споделят идеи.

Целта на инициативата е „по-нататъшно свързване и развитие на частите, които са формирали предприемаческата екосистема по по-физически и постоянен начин“, казва Улууърт, който е съосновател на Capital Entrepreneurs, организация, която изгражда връзки между предприемачите на Мадисън и помага за оглавяването на проекта.

„Връзката между предприемаческата общност тук, съчетана със страстта, която всеки има да направи Медисън страхотно място, е това, което ни отличава“, казва той. „Това е отговорно за нашия успех досега и затова бъдещият потенциал е толкова вълнуващ.“

Прочетете за глобалния бизнес климат в региона Мадисън.

Популярна тема