Изкуства & Култура в Тайлър, Тексас

Съдържание:

Изкуства & Култура в Тайлър, Тексас
Изкуства & Култура в Тайлър, Тексас
Anonim

Културните забележителности, преживяванията привличат много хора в Тайлър, Тексас.

Образ
Образ

Планетариум

В Центъра за образование в областта на науките за Земята и космоса в кампуса на Tyler Junior College посетителите се наслаждават на програми, предназначени да насърчат интереса към научното образование. Планетариумът на центъра е дом на първия 40-футов куполен театър Spitz NanoSeam™ в Източен Тексас, а прожекционната система с цял купол позволява на гостите да „посетят“други места в известната вселена и да симулират космически полети в реално време.

Сценичните изкуства

Жителите и посетителите също имат възможност да се насладят на висококачествени театрални представления в Tyler Civic Theatre Center, който включва новия театър Braithwaite с 350 места.

Междувременно Симфоничният оркестър на Източен Тексас, който включва ансамбъл от професионални музиканти от Източен Тексас и района на Далас/Форт Уърт Метроплекс, изпълнява на различни места в общността, включително аудиторията на Вон в университета на Тексас в Tyler's Cowan Center, както и Caldwell Auditorium.

Liberty Hall

Със своята интимна атмосфера и мощна акустика, наскоро реновираната Liberty Hall в центъра на Тайлър е идеална за гледане на класически филм, комедийно шоу или музикално изпълнение на живо.

Визуални изкуства

Музеят на изкуствата Tyler разполага с две големи галерии, които съхраняват колекция от повече от 1200 произведения, включително колекцията Laura и Dan Boeckman от мексиканско и латиноамериканско фолклорно изкуство и произведения както на ранни, така и на съвременни Тексаски художници.

Gallery Main Street, която отвори врати през 2009 г. като журирана галерия за изящни изкуства и заема красиво обновената сграда на 110 W. Ервин в центъра на Тайлър показва оригинално изкуство, създадено от местни художници. Отворена от понеделник до събота, галерията предлага безплатен вход и нова изложба се излага приблизително на всеки шест седмици.

Научен музей

Discovery Science Place на North Broadway Avenue наскоро отпразнува своята 20-та годишнина. DSP предлага три интерактивни изложбени зали, където децата са свободни да се движат и изследват, включително Discovery Zone, която е новата галерия за бърникане, която дава възможност на членовете на семейството да творят и изобретяват.

Популярна тема