История в Музея на наследството на Уилкс

Съдържание:

История в Музея на наследството на Уилкс
История в Музея на наследството на Уилкс
Anonim

Wilkes Heritage Museum в Wilkesboro, Северна Каролина има широк набор от експонати, вариращи от експонати от Гражданската война до дисплеи на NASCAR.

Музеят на наследството на Уилкс
Музеят на наследството на Уилкс

Една от състезателните коли, управлявани от легендата на NASCAR и родом от окръг Уилкс Джуниър Джонсън, е тук‚ както и част от военното яке, носено от генерал Робърт Е. Лий.

Те са сред стотиците експонати, изложени в Музея на наследството на Уилкс, който отвори врати за публика през ноември 2005 г.

„Ние работим с професионален дизайнер на изложби‚ заедно с местна компания за производство на кутии‚ за да направим нашите дисплеи възможно най-висококачествени‚“казва Дженифър Фър‚ директор на Wilkes Heritage Museum.„Гамата от презентации, които имаме, ще заинтересува много хора‚ включително хора извън града. Наистина няма нищо подобно на нас в тази част на Северна Каролина.”

Текущите експонати включват ранни заселници от окръг Уилкс, образование, медицинска история, комуникации, артефакти от Гражданската война, Войната за независимост, съвременна военна история, дървен материал, NASCAR и лунна светлина.

„Лонното сияние винаги е било част от историята на този район“, така че имаме изложен дестилатор с лунна светлина заедно с разбит дестилатор“, казва Фър. „Искаме да покажем и двете страни – производителите на лунни машини и рентабилните – защото и двете все още съществуват днес в окръг Уилкс.“

Музеят също има част от оригиналната къща за пилета на семейство Ловет. Lovettes основаха Holly Farms‚ която сега е гигантът за производство на домашни птици Tyson Foods.

„Индустрията на пилето е изиграла огромна роля в икономическата история на този окръг“, казва Фър. „Да имаш част от първия кокошарник, който в крайна сметка доведе до една от най-големите компании в света – Tyson Foods – е наистина невероятно.“

Обиколките с екскурзовод в новия музей са $5 за възрастни, $4 за студенти и пенсионери, докато деца до 5 години се допускат безплатно.

Съд на окръг Уилкс

Посетителите получават не само обиколка на музея‚ който се помещава в реновираната сграда на съда на окръг Уилкс от 1902 г.‚ но също така получават обиколка на стария затвор Уилкс от 1860 г., разположен точно зад музея.

„Посетителите също така получават обиколка на дървената къща от 1779 г. на капитан Робърт Кливланд, която също се намира зад нас“, казва Фър. „Кливланд беше американски революционен войник, който помогна да се обърне хода на войната в полза на патриотите, благодарение на тяхната победа в битката при Kings Mountain. Той е герой в тази област‚ и наличието на каютата му тук само допринася за цялостния блясък на този музей.“

Що се отнася до самия музей, старата сграда на съда на окръг Уилкс от 1902 г. разполага с 20 000 квадратни фута пространство, което включва аудитория, сцена, театрални светлини и система за съраунд звук.

„Музеят може да побере концерти, театрални постановки, лекции и семинари“, казва Фър. „Дори сме били домакини на няколко сватби тук.“

Но Wilkes Heritage Museum е преди всичко за интересни експонати.

Това е, което подтикна Конрад А. Шоу, бивш вицепрезидент на Wilkes Community College, да даде на музея цялата си колекция от повече от 200 радиостанции от 20-те, 30-те и 40-те години на миналия век.

„Това са едни от най-ранните радиостанции, произвеждани някога‚ и всички те работят‚“казва Шоу. „Музеят ще представя около 20 в даден момент и ще продължи да върти изложбата.“

Ретро радиостанциите имат марки като Atwater-Kent, Philco, Crosley, General Electric и Zenith.

„Най-старият е модел Jewett от 1922 г.“, а също така има радиостанции като RCA Radiola от 1928 г. и Michigan от 1929 г.“, казва Шоу. „Музеят на наследството е чудесно допълнение към окръг Уилкс. Десетки музеи в цялата страна биха харесали тези стари радиоапарати, но не бих искал да бъдат показвани никъде другаде.“

Популярна тема