Gillette, WY's Championship Swim Program

Съдържание:

Gillette, WY's Championship Swim Program
Gillette, WY's Championship Swim Program
Anonim

Необходимо е много повече от късмет, за да се създаде шампионски отбор по плуване, а Gillette е усвоил формулата.

Gillette
Gillette

Необходимо е много повече от един късмет, за да се създаде шампионски отбор по плуване, а Gillette е усвоил формулата. Несравними съоръжения, отдаден треньорски екип и талантливи плувци помогнаха Gillette Swim Team да доведе до 15 последователни държавни шампионата.

Съоръжения за плуване

„Имаме наистина хубаво съоръжение тук и никога не спираме да тренираме,” казва Фил Рехард, главен треньор на GST през последните осем години и треньор на годината по плуване в Уайоминг за 2009 г.

„Клубната програма има приблизително 200 регистрирани участници, с екип от седем до осем помощник-треньори“, казва Рехард, „и плувците могат да тренират и тренират през цялата година, благодарение на добре оборудван.”

„Центърът разполага с единствения 50-метров басейн в щата“, казва Рехард, „и първокласна зала за тежести с външен преносим басейн, който се издига през летните месеци.

„Сградата беше открита през 1982 г. и имахме хора в училищното настоятелство, които я прокараха, така че сега да имаме този страхотен воден център“, казва той. С този капиталов ангажимент дойде и ангажиментът към плуването.

Студенти в Gillette

„Провеждаме програма за плуване в нашето училище, където всеки ученик от първи до 12 клас идва за 10-дневен период на уроци по плуване,” казва Рехард.

„Нашата програма вижда всяко дете в нашето училище и нашата общност от момента, в който влезе в първи клас до завършването, така че имаме възможност да наемем всяко дете в нашата система да бъде в нашите отбори по плуване. Това излагане на активен начин на живот също води до по-здрави ученици и системата е поела ангажимент и към това с координатор на здравословни училища, който наблюдава храненето и физическата активност. „За нас е истински бонус да го имаме“, казва Рехард за координатора. „Имаме една от най-добрите програми като тази в страната.

Трудната работа на нашия треньорски екип е неразделна част и имаме късмета да разполагаме с парите да плащаме на достатъчно треньори, за да поддържаме ниско съотношението между плувци и треньори. Оценяваме и голямата подкрепа на родителите.” Отделът за паркове и отдих на окръг Кембъл и училищният окръг на окръг Кембъл се обединиха в създаването на съоръжение, което съчетава център за отдих с пълно обслужване и многофункционално състезателно спортно и тренировъчно съоръжение.

Характеристики на съоръженията

Центърът на стойност 55 милиона долара разполага с басейни за обиколка и за отдих, две водни пързалки, пет тенис корта, три баскетболни игрища, 200-метрова писта и 42-футова кула за катерене, наподобяваща аспекти на националния паметник Devils Tower, плюс място за зрители за организирани спортове, зали за упражнения и зони за гледане на деца. Скалната тема се използва в цялата водна зона.

Басейнът от 256 000 галона с шест пътеки за обиколка в новия център използва ефективна пясъчна филтърна система и разполага с зона за гмуркане с дълбочина повече от 13 фута, с вода, загрята до 85 или 86 градуса. Басейнът за отдих включва множество водни съоръжения, включително вятърна мелница, резервоар за вода и мрежа, която държи плаващи устройства, така че децата да могат да ходят по водата.

Популярна тема