Three Forks Harbor River Center в Muskogee, OK

Съдържание:

Three Forks Harbor River Center в Muskogee, OK
Three Forks Harbor River Center в Muskogee, OK
Anonim

Пристанището на Мускоги свързва Мускоги с почти всяко друго пристанище в САЩ и осигурява търговия с централно разположения град.

Three Forks Harbor River Center в Мускоги, ОК
Three Forks Harbor River Center в Мускоги, ОК

Никога не обръщайте внимание на факта, че Мъскоги се намира в центъра на САЩ. Всеки, който няма излаз на море в този град, носи това наименование по избор.

Свързани водни пътища

Градът в източната част на Оклахома е свързан с почти всеки пристанищен град в страната – и извън нея – чрез навигационната система McClellan-Kerr Arkansas River. Речният център в Три Форкс Харбър, ново съоръжение на стойност 12 милиона долара при сливането на реките Арканзас, Вердигрис и Гранд, дава на любителите на развлечение достъп до широка мрежа от водни пътища, която се простира от Ню Орлиънс до Големите езера и навсякъде между тях.

„Има страхотно приключение или поне възможността за страхотно приключение, да вземете лодка от Three Forks Harbor и да отидете до Мексиканския залив, ако искате, или по всички вътрешни водни пътища”, казва Скот Робинсън, директор на пристанището. „Когато пътуваме из цялата страна и казваме „Пристанище Мускоги“, хората не разбират. Те казват: „Имаш какво? Летище?“И когато разберат, че това е речно пристанище и че имате достъп до всички вътрешни водни пътища в Съединените щати и до света, наистина, през Мексиканския залив пристанището на Ню Орлиънс, те са изумени от това."

Яхтеното пристанище, едно от единствените вътрешни пристанища в страната, което предлага 100-тонен асансьор за повдигане на лодки от водата, привлича любители на водата от всички краища.

Three Forks Harbor

Когато капитанът на пристанището Уейн МакМанус и съпругата му се преместиха в Мускоги от Алабама, за да управляват Arrowhead Marina в Three Forks Harbor, те изминаха целия път с лодка. И тяхното пътуване не е необичайно.

„Преди няколко минути в яхтеното пристанище влезе лодка, която слезе от езерото Мичиган“, казва МакМанус. „Миналата есен напуснахме една лодка, която сега е акостирала в Калифорния. Двама господа, останали тук миналата седмица, се отправиха към Хюстън, Тексас. Един от редовните ни наематели в момента е на Мексиканския залив в Ориндж Бийч, Алабама. Схващате идеята.“

Основната цел на River Center в Muskogee е да даде на общността като цяло рекреационен достъп до същите водни ресурси, от които търговските и промишлени компании са се възползвали от години. Като такова, съоръжението се харесва много на любителите на водата извън лодките, като предлага ежегодни събития като регата с картонени лодки, детско риболовно родео и бягания и колоездене по реката. Кей също така предлага на случайните риболовци шанса да хвърлят въдица.

„Седейки пред офиса си в момента, мога да видя нещо, което прилича на дядо и неговите внуци, малки, и те са тук на кея и ловят риба“, казва Робинсън. „И да виждам това всеки ден ме кара да се чувствам сякаш сме постигнали нещо важно за Мускоги и Оклахома.“

Популярна тема