Илинойс насърчава растежа на науката за живота

Съдържание:

Илинойс насърчава растежа на науката за живота
Илинойс насърчава растежа на науката за живота
Anonim

Няколкостотин фирми се възползват от стратегическия фокус на Илинойс върху науките за живота, един от седемте „котвени клъстера“на щата.

Образ
Образ

Когато Пол Ференбахер описва стабилния растеж на Briteseed от стартирането му през 2012 г., той се замисля за дузина организации, които са подпомогнали базирания в Чикаго стартъп, чието устройство SafeSnips позволява на хирургически инструменти да откриват кръвоносни съдове, които хирурзите не могат вижте с просто око.

„Моментът беше идеален за стартъп в областта на медицинските технологии в Илинойс,“казва Ференбахер, съосновател, президент и главен изпълнителен директор на фирмата.

Компанията е родена от 2011-2012 NUvention на Северозападния университет: Медицински иновации, класирана от списание Inc. като топ 10 предприемаческа програма в САЩ. По пътя Briteseed спечели състезания за стартиращи компании, включително Chicago's Techweek LAUNCH, и се присъедини към мрежата за поддръжка на града за нововъзникващи медицински специалисти, включително Chicago Innovation Mentors, iBIO PROPEL и най-скоро MATTER.

Компанията получи достъп до хирурзи, за да утвърди технологията си, благодарение на Медицинския окръг на Илинойс и местните университети като Rush, и привлече местни инвеститори, които бяха стимулирани да дадат своя принос от Програмата за данъчен кредит за инвестиции на Илинойс Ангел. През 2013 г. компанията си партнира с Insight Product Development, за да създаде първия ускорител за медицински устройства в Чикаго, Insight Accelerator Labs.

Котва за растеж

Briteseed е сред няколкостотин компании, които се възползват от стратегическия фокус на Илинойс върху науките за живота, един от седемте „котвени клъстера“, идентифицирани в петгодишен стратегически план, стартиран от Министерството на търговията и икономическите възможности на Илинойс.

От лабораторията до пазара, Илинойс движи иновациите в науките за живота, биомедицината и биотехнологиите, трифекта с икономическа продукция от $98,6 милиарда, която дава работа на близо 592 000 и се очаква да добави 157 000 работни места до 2025 г.

Определяйки темпото, индустриалните гиганти, включително Abbott, Baxter, Pfizer, Takeda и Astellas, имат значителни операции в щата, сред 225-те компании в сектора с най-малко 50 служители. Секторът на науките за живота в Илинойс е много разнообразен, с основни сегменти в области като медицински изделия, фармацевтични продукти, лаборатории за изпитване и разпространение, свързано с бионауките.

„Илинойс работи усилено, за да създаде благоприятна среда за растеж на бизнеса, така че компаниите в сферата на науките за живота да могат да обслужват най-добре нашите пациенти,“казва Джим Робинсън, президент на Astellas Pharma US Inc. в Нортбрук, американският филиал на базираната в Токио Astellas Pharma Inc. „Концентрацията на първокласни научни и медицински училища, добре образована работна сила и здравословна бизнес среда се комбинират, за да направят Илинойс идеално място за централата на Astellas за Америка и нашето глобално развитие. организация.”

Инкубиране на иновации

Други ключови фактори включват стабилен изследователски капацитет на правителството и частния сектор, изключителни инкубатори и съоръжения за ускоряване и достъп до капитал, всички от които са музика за ушите на Хари Роуланд, който е съосновател на Endotronix през 2007 г. благодарение до голяма степен на технологичен инкубатор в Peoria Next Innovation Center в университета Брадли. Компанията разработва решения за застойна сърдечна недостатъчност (CHF) и прави безжичен сензорен четец за подпомагане на превенцията.

„Инкубаторите са от решаващо значение за насърчаване на началото и растежа на нови идеи в нови компании и на нови продукти в революционни пробиви“, казва Роуланд. „Подкрепата на ранен етап е от съществено значение и Илинойс активно изгражда правилната общност и екосистема, за да позволи този растеж.“

Държавата също използва изследователското влияние от своите университети. Например Университетът на Илинойс, Чикагският университет и Северозападният са сред 50-те най-добри университета в цялата страна по финансиране на научни изследвания от Националните институти по здравеопазване. Илинойс също използва големи ресурси за научноизследователска и развойна дейност в частния сектор от колекцията от глобални играчи в областта на науките за живота в щата.

Готови за растеж

Познатата в технологиите работна сила на щата го позиционира за непрекъснат растеж на науките за живота. Биоинженерството е най-бързо развиващата се STEM професия в Чикаго, а Илинойс има 11 процента по-голяма концентрация на работни места в бионауките спрямо средното за страната.

Поредица от други полезни ресурси включва кампуса на Технологичния институт на Илинойс, Университетския технологичен парк (UTP), един от най-бързо развиващите се центрове в страната за високотехнологични иновации. Неговите повече от 300 000 квадратни фута лабораторно и офис пространство подкрепят разрастващи се компании, фокусирани върху материалите и науките за живота, биомедицинското инженерство, медицинските устройства и диагностиката и други перспективни области.

Взети заедно, тези фактори създават неустоимо привличане за изгряващи лидери в науките за живота. Fehrenbacher от Briteseed отразява мнението на мнозина в индустрията в щата.

„Ние сме здраво вкоренени в Илинойс и очакваме с нетърпение да подкрепим бързо развиващата се медтехническа и стартираща екосистема тук,” казва той.

Прочетете за болниците и възможностите за здравеопазване в Илинойс.

Популярна тема