Не пропускайте събития в Raleigh, NC

Съдържание:

Не пропускайте събития в Raleigh, NC
Не пропускайте събития в Raleigh, NC
Anonim

Хепънингите на Raleigh имат по нещо за всеки

Международни музикални награди Bluegrass
Международни музикални награди Bluegrass

Политическата връзка на Северна Каролина, Роли бързо се превръща в космополитен културен център. Градската колекция от исторически сгради се смесва добре с бърза напред арт и музикална сцена. Независимо дали посещавате или решавате да живеете в Роли, има някои културни преживявания, които няма да искате да пропуснете. Подгответе календарите си, защото ще искате да отбележите кога се провеждат тези събития. Ето осем от най-важните събития в града:

Wide Open Bluegrass на IBMA

Кога: октомври

Сега най-големият блуграс фестивал в страната, годишният Wide Open Bluegrass на Международната блуграс музикална асоциация е ежегодно завръщане у дома за общността на блуграс музиката. С 50 банди, които дрънкат и подвикват на пет сцени, танцова палатка и постоянни джем сешъни, събитието включва и Шампионата на Северна Каролина по барбекю на цели свине.

Щатски панаир на Северна Каролина

Кога: октомври

Близо 1 милион души присъстват на това 11-дневно събитие, като много семейства идват от поколения. В допълнение към традиционните изложения за селскостопански животни и състезания по градинарство, панаирът е известен с продавачите на храни, които измислят различни дълбоко пържени продукти всяка година. Тазгодишното забавление включва нова поредица от концерти в Северна Каролина на арената.

BugFest

Кога: септември

Вярвате или не, всяка година 35 000 души се събират за това безплатно събитие в Музея на природните науки в Северна Каролина, включващо ентомолози и експонати за очарователния свят на буболечките. Има дори Café Insecta, където онези, които се осмеляват, могат да опитат ястия, приготвени със страховити краулери от местни готвачи. Представеното насекомо от миналата година: миризливката.

Hopscotch Music Festival

Кога: септември

Стартирал през 2010 г., този експериментален ъндърграунд фестивал в центъра на Роли събира 170 групи в три дни с неочаквани състави на голяма открита сцена, както и в малки клубове. Феновете го харесват, защото е представен всеки музикален жанр от рок, хип-хоп, метъл и фолк до електроника.

SPARKcon

Кога: септември

Тази еклектична феерия, проведена в центъра на Роли, се представя като четиридневна творческа експлозия от изкуство, музика, филми, мода, маниаци, цирк, танци, комедия, дизайн, храна и много други. Продуциран от инкубатора за творчество с нестопанска цел Visual Art Exchange, SPARKcon подчертава разнообразието от артистични визии в областта на триъгълника.

Lazy Daze Arts & Crafts Festival

Кога: август

Проведено в град Кери точно извън Роли, това събитие се превърна в един от най-големите еднодневни фестивали на изкуствата в страната. Забележителните функции включват състезание по скулптуриране с верижен трион.

Artsplosure

Кога: май

Поставен на градския пазар на Роли, двудневният Artsplosure празнува пристигането на пролетта, като насърчава посетителите да изследват талантливите творби на слабо представени местни художници и изпълнения. В допълнение към арт пазар, представящ 170 изложители на визуални изкуства и занаяти, фестивалът представя Студентска художествена изложба и изпълнения на утвърдени и изгряващи звезди на джаза, блуса и алтернативната музика, както и нововъзникващи местни музиканти.

Krispy Kreme Challenge

Кога: февруари

Предизвикателството: 2400 калории, 12 понички, 5 мили, 1 час. Това, което започна като лудо предизвикателство между 10 колежани, сега е национално признато благотворително състезание, а също и традиция номер едно, която трябва да завършите, преди да получите овча кожа от университета в Северна Каролина. Бегачите започват от Memorial Belltower в кампуса и бягат 2,5 мили през историческия център на Raleigh до магазин Krispy Kreme, където се опитват да погълнат дузина от прочутите оригинални глазирани понички на компанията преди връщането. Събраните пари са сладко удоволствие за местните благотворителни организации за деца.

Популярна тема