Театър Уилкс, история и природни забележителности

Съдържание:

Театър Уилкс, история и природни забележителности
Театър Уилкс, история и природни забележителности
Anonim

Местните и посетителите се наслаждават на атракциите в района

Blue Moon Productions „Tom Dooley: A Wilkes County Legend“
Blue Moon Productions „Tom Dooley: A Wilkes County Legend“

Качеството на живот в окръг Уилкс се подобрява от силно присъствие на изкуства, като културните атракции служат като някои от ценените удобства на окръга. Ето някои любими:

Wilkes Art Gallery

Чествайки изкуствата в окръг Уилкс от 1962 г. насам, Художествената галерия Уилкс планира редица постоянни и ротационни изложби заедно с уроци по рисуване, скулптура и фотография за хора от всички възрасти. Съоръжението North Wilkesboro също така е домакин на корпоративни събития, сватби, рождени дни, вечери на виното и семинари „направи си сам“.

Whippoorwill Academy and Village

Част от историята на окръг Уилкс оживява във Фъргюсън в Академията и селото Уипуруил, историческа атракция, която включва реставрираната училищна сграда на Академията Уипуруил от 1880 г., реставрирания затвор на река Ядкин от 1864 г., Параклис на мира, пушилня художествена галерия, ковачница и реплика на кабината на Daniel Boone. Също така забележителен е музеят на Том Дули, с експонат, който разказва легендарна история за родения в окръг Уилкс Том Дула (Дули), който беше обесен за убийството на годеницата си Лора Фостър.

Bleu Moon и Wilkes Playmakers

Bleu Moon Productions, театрална трупа от окръг Уилкс, пренася историята на Том Дули на сцената с годишната си продукция на Том Дули: Легенда на окръг Уилкс. Пиесата се играе през по-голямата част от юли от състав от местни актьори в Forest Edge Amphitheatre в Wilkesboro’s Fort Hamby Park.

Wilkes Playmakers предоставя качествен обществен театър повече от 25 години, с продукции, поставени в North Wilkesboro в Benton Hall. Трупата продуцира четири или пет пиеси всяка година, като билетите са на много разумни цени от $2 до $10.

Център за екологично образование

Децата и техните семейства могат да се научат да ценят изкуството, създадено от Майката Природа в Екологичния образователен център W. Kerr Scott Dam and Reservoir. В крилото на посетителския център, отворено за обществеността, гостите могат да научат за безопасността на водата, местните екосистеми и местните видове. Модел на язовир за бобри показва как процесът на изграждане на язовира създава местообитание във влажните зони за други животни, а интерактивни експонати учат децата на местните растения, животни и значението на опазването на околната среда в резервоара. Входът е свободен; центърът работи от 13 до 17 часа. ежедневно от април до ноември и по предварителна заявка от декември до март.

Популярна тема