Студентите вече могат да печелят четиригодишни степени във FHU - Диксън

Съдържание:

Студентите вече могат да печелят четиригодишни степени във FHU - Диксън
Студентите вече могат да печелят четиригодишни степени във FHU - Диксън
Anonim

Freed-Hardeman University отваря врати в Renaissance Center

FHU Dickson в Renaissance Center
FHU Dickson в Renaissance Center

Откриването на Freed-Hardeman University|Dickson в The Renaissance Center през есента на 2014 г. сбъдна една дългогодишна мечта и дори отговори на молитви.

Фондация Джаксън построи The Renaissance Center през 1999 г. с визията в крайна сметка да осигури четиригодишно висше образование на Диксън, според Робърт Спенсър, помощник изпълнителен директор на Борда на фондация Джаксън. Тази мечта беше реализирана миналата година, когато университетът Фрид-Хардеман започна да предлага курсове, водещи до бакалавърски степени в три области: начално образование, медицински сестри и бизнес. Три допълнителни програми ще бъдат добавени през есента на 2015 г.: наказателно правосъдие, психология и социална работа.

Единствената четиригодишна образователна институция в окръг Диксън, FHU, предоставя възможности за завършване на образователна степен предимно за прехвърлени студенти и дипломи за висше образование за тези, които вече са завършили бакалавърска степен. Nashville State Community College продължава да предлага курсове за първокурсници и второкурсници в The Renaissance Center. Тъй като FHU участва в пътеките за прехвърляне в Тенеси, завършилите щат Нешвил, както и всеки друг държавен обществен колеж, могат да бъдат сигурни, че кредитите им ще бъдат прехвърлени и изискванията за първите две години ще бъдат изпълнени.

В допълнение към бакалавърските степени, FHU|Dickson предлага магистърски степени по бизнес, консултиране, образование и теология.

FHU|Диксън беше създаден миналата година, когато фондация Джаксън даде Renaissance Center на FHU. Това беше най-големият единичен подарък в историята на университета.

„Да бъдеш тук в The Renaissance Center е отговорът на много молитви,” казва президентът на FHU Джо Уайли. „Да бъдеш тук в Renaissance Center е отговорът на много молитви. Проучвахме възможности за разширяване в Средния Тенеси, но никога не сме мечтали, че можем да имаме съоръжение като The Renaissance Center.“

Завършване на колеж близо до дома

Кимбърли Хюз, младша, която планира да преподава на ученици от началното училище, каза, че е избрала да се запише във FHU|Dickson заради удобството, местоположението и това, което FHU означава в колеж.

„И трите бяха еднакво важни фактори за мен“, казва Хюз, добавяйки, че особено харесва по-малките класове, гъвкавия график и цялостната атмосфера в кампуса. „Всички са много състрадателни и загрижени за всеки ученик. Не мисля, че всички колежи са такива.”

Хюз казва, че гъвкавият график е от полза за много ученици и особено за нея лично, тъй като тя е едновременно майка и болногледач на баба си. Студентите посещават курсове в осемседмични сесии, които се срещат веднъж седмично в The Renaissance Center и друг път онлайн. Те могат да се съсредоточат върху по-малко часове наведнъж, но въпреки това завършват дипломите си навреме.

Завършила щата Нешвил през 2014 г., Хюз беше кандидатствала и била приета в друга институция, когато чула за програмата на FHU и променила решението си къде ще завърши дипломата си.

„Трябва да кажа, че това беше най-доброто решение, което можех да взема за бъдещето си“, казва Хюз.

Диксън става колежански град

С появата на четиригодишен колеж някои вече виждат родния си град малко по-различно.

„Никога не съм виждал Диксън като колежански град, но се надявам, че внуците ми ще го направят“, казва Тед Уилямс, президент и главен изпълнителен директор на TriStar Bank.

„Окръгът приема сериозно образованието и се гордее с училищата си“, казва кметът на окръг Диксън Боб Риал. „Вълнуваме се от новите възможности за образование.“

Кметът на града Дон Л. Вайс, младши, представя университета като бизнес партньор на местната общност.

„Работодателите вече могат да насърчават служителите си да продължат образованието си тук, у дома“, казва Вайс.

Всички образователни програми на FHU са акредитирани от Комисията за колежи на Южната асоциация на колежите и училищата. Програмата за социална работа на FHU също е акредитирана от Съвета за образование по социална работа, а програмата за медицински сестри от Комисията за колегиално образование за медицински сестри. Националният съвет за акредитация на обучението на учители акредитира програмата за обучение на учители от 1981 г. Съветът за акредитация на бизнес училища и програми акредитира бизнес програмите от 1994 г. насам и тази година потвърди статута на университета.

Общностен културен център

Разбира се, Renaissance Center е повече от място за колежански курсове. Фрийд-Хардеман възнамерява да запази Центъра отворен за общността „като място за изкуство и обучение“, казва Уайли. Центърът продължава да предлага възможности за обогатяване и забавление на жителите на района. Обществени класове по изкуство и музика, обществени хорове и театрални постановки, както и изпълнения на хора на университета Фрийд-Хардеман и театър FHU са достъпни в The Renaissance Center. Графиците на класове и събития могат да бъдат достъпни на fhu.edu/rcenter.

Студенти и други групи идват в киберсферата за представления на Digistar, дигиталната система за планетариум. Той генерира завладяващи цветни изображения с пълен купол. Могат да се организират и екскурзии. За да научите повече за предложенията на The Renaissance Center, свържете се с Red McCaskill, изпълнителен директор; LeeAnn Polk, директор на събитията; или Анна Флауърс, координатор по ангажиране на общността.

Популярна тема