Долината Виктор е пионер в екологично чисти разработки

Съдържание:

Долината Виктор е пионер в екологично чисти разработки
Долината Виктор е пионер в екологично чисти разработки
Anonim

Долината Виктор е водеща с устойчив подход към възобновяемите ресурси и опазването на водата.

Образ
Образ

С много слънчева светлина и необходимост от опазване на водата, долината Виктор е пионер в устойчивите подходи за управление на природните ресурси за бъдещето. В Южна Калифорния управлението на водите е основен приоритет и Агенцията за водата Мохаве (MWA) подобрява устойчивостта в тази област със своя проект за регионално презареждане и възстановяване. Проектът R3 на стойност 54 милиона долара доставя вода от калифорнийския акведукт в Хесперия до местни места за презареждане, за да се попълни запасът от питейна вода. Проектът започна изпомпването на вода през 2013 г. с първата доставка до град Викторвил. Градът успя на практика да елиминира използването на своите пречиствателни станции, намалявайки разходите за пречистване на водата и балансирайки търсенето на водоносния хоризонт.

„Той беше проектиран според нашите нужди, определени от коалиция от различни заинтересовани страни, и те искаха цялостен проект за водоснабдяване, който да осигури устойчиво на суша и устойчиво водоснабдяване на целия регион,“казва Кирби Брил, генерален мениджър.

Като цяло MWA е похарчила повече от $160 милиона за капиталови проекти в своята площ от 490 000 квадратни мили и очаква да инвестира допълнителни $4,9 милиона през следващите пет години. За да събере данни за източниците на вода и търсенето, агенцията използва въздушни снимки, направени с мултиспектрални и инфрачервени камери, които могат точно да измерват наличието и потока на вода на повърхността и под нея. Тези данни могат да определят използването на вода и да насочват решенията за намиране на нови източници и управление на потреблението.

MWA също така насърчава опазването на водата чрез програмата Cash for Grass, която предлага 50 цента на квадратен фут за трева, премахната от жилища, и засилва стимулите за търговски/промишлени проекти с нова оферта от $1 на квадрат отстранена тревна площ. Районните комунални услуги също предоставят стимули за енергийна ефективност чрез отстъпки за собственици на жилища и търговски клиенти. Southwest Gas предлага на потребителите отстъпки за определени подобрения на дома, като бойлери без резервоар и определени видове уреди за готвене. Southern California Edison също така предлага отстъпки за отговарящи на условията покупки на уреди, както и надстройки на целия дом, включително изолация и високоефективни системи за отопление и охлаждане.

Разчитане на възобновяеми енергийни източници

Слънчеви и вятърни проекти продължават да процъфтяват в региона, включително един, завършен през 2014 г. от sPower във Викторвил, който ще генерира достатъчно слънчева енергия за захранване на повече от 4 000 домове годишно. Местните власти приветстват добре планираните проекти за възобновяема енергия, които зачитат местната общност.

„Разпознаваме икономическия напредък, който те носят, и търсим правилните проекти на правилното място,“казва Робърт Ловингуд, 1-ви районен ръководител на окръг Сан Бернардино. „Ние оценяваме проектите според техните индивидуални заслуги и къде ще лежат в общностите.“

sPower направи първа копка на друг проект във Викторвил, проект за слънчева енергия от 8,3 MW, по програма за насърчаване на разпределеното производство на електроенергия на едро в подкрепа на електрическата мрежа. Слънчевият проект Adelanto на Департамента по вода и енергия на Лос Анджелис осигурява 10 MW мощност в пустинята Мохаве, за да отговори на нуждите на 3300 домове годишно за период до 25 години. Във Викторвил електроцентрала, която включва уникален хибрид на природен газ и слънчева параболична огледална технология, генерира електрическа мощност от 570 MW. В Хесперия слънчевият проект на SunEdison с мощност 1,7 MW на покрива ще осигурява енергия за 20 години чрез споразумение за закупуване на електроенергия с Southern California Edison от слънчеви панели, монтирани на нает покрив.

Биогазът е друг ресурс, който е получил нова устойчива употреба в региона. През 2014 г. Органът за рекултивация на отпадъчни води на Victor Valley откри проекта за възобновяема енергия Omnivore Biogas. Биогаз, произведен от хранителни отпадъци и канализация, захранва централата, като същевременно отклонява тонове боклук от сметищата. Това е първият по рода си в Съединените щати и вторият навсякъде, според генералния мениджър Логан Олдс. Единственият друг действащ е в Дания.

„Ние ще произвеждаме 100 процента от енергията, от която се нуждаем“, казва Олдс. „Проектът ще спести около 9 милиона долара за срока на проекта, което успяхме да направим, като сключихме договор за закупуване на електроенергия с частна фирма.“

Прочетете за още разработки в района на Виктор Вали.

Популярна тема