Малките предприятия на Илинойс движат държавната икономика

Съдържание:

Малките предприятия на Илинойс движат държавната икономика
Малките предприятия на Илинойс движат държавната икономика
Anonim

Министерството на търговията и икономическите възможности на Илинойс (DCEO) има за цел да стартира 360 000 нови бизнеса през следващите пет години като част от своя план за икономическо развитие.

Малък бизнес в Илинойс
Малък бизнес в Илинойс

Без съмнение Илинойс е столица на търговията, място, което включва 33 компании от Fortune 500 и 124 корпоративни световни централи. Но малкият бизнес също е голям бизнес в Илинойс, където 500 000 малки компании намират конкурентни данъци, достъпни цени на недвижими имоти, образована работна сила и многобройни системи за подкрепа, които да им помогнат да стартират, растат и процъфтяват. Сега Илинойс зарежда с турбо двигател своя двигател за растеж на малкия бизнес. Министерството на търговията и икономическите възможности на Илинойс (DCEO) има за цел да стартира 360 000 нови бизнеса през следващите пет години като част от своя стратегически план за икономическо развитие. Подкрепата на Илинойс за малките компании помогна на Vosges Haut-Chocolat да се разрасне от кухня с една жена в бизнес, който продава първокласни шоколадови продукти в около 2 000 търговски обекта по целия свят и в седем специализирани бутика и оперира от 43 000 квадратни метра -фут фасилити в Чикаго. „Губернаторът беше голям защитник на моята работа и моя бизнес, а Чикаго е най-силният ни пазар“, казва Катрина Маркоф, собственик на Vosges Haut-Chocolat, обявен за един от 10-те най-добри шоколатиери в света от National Geographic. Маркоф, обявена за Жена предприемач на годината през 2007 г. от OPEN American Express и Entrepreneur Magazine, цитира помощта, която е получила от DCEO чрез програмата Advantage Illinois, предназначена да стимулира институционалното кредитиране на малкия бизнес и да привлече частен рисков капитал в новосъздадени фирми и фирми с висок растеж.

„Това ни даде по-добри условия от традиционна банка“, казва Маркоф. Подкрепата за предприемаческите компании идва и от центровете за развитие на малък бизнес в Илинойс (SBDC), които предоставят всичко от индивидуални консултации и насоки за бизнес планиране до технологична помощ и бизнес обучение. Сега, в своята 30-та година, мрежата на SBDC на Илинойс в цялата страна помогна на много бизнеси да успеят. От 36-те центъра на SBDC на Илинойс, 12 са определени за международни търговски центрове, с акцент върху развитието на износа и глобалната дистрибуция, докато пет центъра предлагат специални услуги за технологии, иновации и предприемачество.

„Можем да помогнем на стартиращи фирми и съществуващи фирми да получат субсидия за изследване на малък бизнес, да подадат документи за защита на IP или да потърсят алтернативни източници на финансиране“, казва Марк Петрили, щатски директор на SBDCs в Илинойс. Помощта един на един е фокусът на SBDC. „Нашите бизнес съветници и директори предоставят насоки на разширена основа, за да идентифицират областите, в които един предприемач трябва да се подобри, развие и расте“, казва Петрили.„Тази лична помощ осигурява отлична полза както за ранните, така и за зрелите компании.“

Illinois Home Runs

Todd “Dutch” Eschman, основател на Old Dutch Classic Bats, може да потвърди. Ешман вече беше започнал да строи и продава своите „ръчно изработени“класически и модерни бейзболни бухалки от своя гараж в Суонзи, но потърси SBDC на университета на Южен Илинойс в Едуардсвил, за да се увери, че следва правилните законови канали.

„Прозрението на менторите и служителите беше от голяма полза за моя бизнес,“казва Ешман.

„Те ме накараха да планирам повече, отколкото бих направил сам.“Персоналът на SBDC насърчи Ешман да се включи в предизвикателството за стартиране на метрото в Южен Илинойс в Едуардсвил. Той спечели и получи 10 000 долара несобствен капитал, което позволи на Ешман да добави системи за пречистване на въздуха и вакуумиране и струг за копиране в магазина си. „Сега мога да нокаутирам прилепи много по-бързо“, казва той. Базираната в Galesburg B. Deo-Volente (BDi) произвежда клинова тел и профилни сита, използвани за селскостопанска, хранителна и минерална обработка и други приложения. Основана през 2004 г. от ветерани в индустрията Рик Дечоу, Пам Уайлдърмут, Стив Жил и Майк Суини, компанията участва в пътуване до Южна Америка през 2009 г., ръководено от Международния търговски център към SIU. Четиримата стартираха бизнеса си с помощта на бизнес инкубатора на Galesburg Regional Economic Development Association на Galesburg. „Инкубаторът беше страхотен за нас“, казва Уайлдърмут.

„Разумните условия за наем ни позволиха да се съсредоточим върху стартирането на бизнеса.“Упоритата работа позволи на BDi да разшири броя си от 17 до 28 служители с клиенти по целия свят. „Също така започнахме в момент, когато Maytag и Butler Manufacturing затвориха, така че предложихме известно положително подсилване на Galesburg“, казва Wildermuth.

Напредничаво мислене

Ако всичко върви по план, Илинойс ще има много повече компании като BDi в своя списък. За да помогне за улесняването на своя петгодишен икономически план, DCEO работи за увеличаване на достъпа на малкия бизнес до държавния данъчен кредит за създаване на работни места, намаляване на таксите за подаване на LLC и увеличаване на регионалните конкурси за бизнес планове, наред с други усилия. DCEO ще си сътрудничи с бизнес, граждански и правителствени лидери на регионално ниво, за да включи идеи и да приложи плана. „Трябва да продължим да подкрепяме и развиваме малкия и среден бизнес“, казва Петрили.

„Те наемат почти 50 процента от работната сила на държавата и създават повече от 60 процента от новите работни места. Те продължават да бъдат жизненоважни за икономиката на Илинойс. Намерете повече за технологичните инвеститори в Илинойс.

Популярна тема