Новите технологии разрастват икономиката на Илинойс

Съдържание:

Новите технологии разрастват икономиката на Илинойс
Новите технологии разрастват икономиката на Илинойс
Anonim

Усъвършенстваната технологична екосистема на Илинойс превръща щата в дестинация за следващото поколение технологични предприемачи.

Илинойска технология
Илинойска технология

Като родното място на технологиите, които включват мобилния телефон, медицинските ултразвуци и първия уеб браузър, Илинойс има дълга история на оживяване на бъдещето. Тази традиция продължава и днес, благодарение на сложна технологична екосистема, която превръща щата в дестинация за следващото поколение технологични предприемачи. Техните пробиви създават работни места на бъдещето и подобряват качеството на живот на хората по целия свят, казва Гари Идън, професор по електроинженерство в Университета на Илинойс в Урбана-Шампейн и съосновател на EP Purification. Компанията е разработила чист технологичен генератор, който произвежда озон, който се използва като мощен дезинфектант и различни други приложения.

„Според нас бъдещето на икономиката на Илинойс и благосъстоянието на неговите граждани са критично зависими от въвеждането на нови технологии“, казва Идън. Докато присъства на среща на Националната инженерна академия, Идън чу стряскаща статистика.

“Правителствена оценка показва, че през последните 50 години новите технологични компании са отговорни за половината от растежа на БВП на нацията. Това, разбира се, е огромно и се изразява в по-висок жизнен стандарт за всички нас“, казва той. „Според нас новите технологии ще осигурят работните места на утрешния ден.“EP Purification планира да разшири производствения си капацитет в Champaign-Urbana. Неговите озонови генератори са доставени на търговски перални в Шампейн и в международен план в Сингапур и Южна Корея за използване при пречистване на вода, консервиране на храни и аквакултури, казва Идън. Министерството на търговията и икономическите възможности на Илинойс спонсорира участието на компанията в международни изложения. В резултат на това „ние сме затрупани с поръчки за нашите озонови системи“, казва Идън. „Ние сме, честно казано, поразени от реакцията на нашата технология.“

Фокус върху стартиращи компании

Увеличаването на броя на базираните в университети технологични стартиращи фирми е част от новия стратегически фокус на щата да превърне Илинойс в топ място за предприемачи. Същото важи и за увеличаването на сътрудничеството между държавата и индустрията с изследователски институции, подкрепата за чисти технологични компании, предлагането на повече подкрепа за втория етап на малкия бизнес и насърчаването на износа от малки и средни компании. Пример за този ангажимент е 1871, най-големият център за технологични иновации в Чикаго, който през 2014 г. получи обещание от 2,5 милиона долара от щата Илинойс за голямо разширение за създаване на работно пространство за дигитални предприемачи. Целта на 1871 е да помогне за изграждането на бизнес до точката на самодостатъчност. Преди това държавата е допринесла с 2,3 милиона долара, за да подпомогне стартирането на 1871. Рисковият капиталист J. B. Pritzker осигури ранно финансиране, а инкубаторът също получи подкрепа от компании като CDW, Google и Comcast, наред с други.

“Вече за втори път държавата се активизира и изрази увереност, че можем да продължим да растем, да създаваме работни места и да се фокусираме върху тези сфери. Ние сме много развълнувани“, казва главният изпълнителен директор на 1871 Хауърд Тулман. Друг пример за ангажираността на държавата е MATTER, биохъб с нестопанска цел, който стимулира предприемачеството в бързо развиващите се области на медицината и биотехнологиите. Щатът е инвестирал 4 милиона долара в MATTER като част от програмата на губернатор Пат Куин за създаване на работни места и растеж на икономиката на Илинойс. Както MATTER, така и 1871 се намират в Merchandise Mart в Чикаго.

“MATTER ще даде възможност на общност от предприемачи, занимаващи се с наука за живота, да се съберат и да реализират мечтата си за създаване на компания. MATTER ще бъде и икономическо благо за нашия град и щат, използвайки иновациите от нашите водещи в света учебни болници“, казва Тим Уолбърт, Horizon Pharma Inc.председател, президент и главен изпълнителен директор и член на Съвета за иновации на Илинойс.

Богата технологична екосистема

Илинойс има 20 инкубатора и технологични парка като 1871 и MATTER, заедно с публично-частни партньорства като Коалицията за наука и технологии на Илинойс, които предоставят безвъзмездни средства, всички предназначени да насърчават иновациите и икономическия растеж. Щатът също има 144 изследователски центъра и 71 федерални лаборатории, включително Националната лаборатория в Аргон и Националната лаборатория за ускоряване на Ферми, и двата водещи изследователски центрове за съвременни материали, биотехнологии и химически и енергийни технологии. Една нова компания, базирана през 1871 г., завладя въображението на обществеността по голям начин. Gramovox, която прави високоговорител с Bluetooth, наподобяващ грамофон от 20-те години на миналия век, работи за създаване на инвентар, засилване на онлайн маркетинга и увеличаване на производството, за да отговори на потребителското търсене. След като надхвърли целта си за финансиране от Kickstarter, Gramovox беше поканен на наградите Грами, където блестящите отзиви от знаменитости помогнаха за разпространението на новината в социалните медии.

„Това, че артистите потвърдиха нашия продукт, беше страхотно“, казва Паван Бапу, главен изпълнителен директор и съосновател на Gramovox. Научете повече за иновативната икономика на Илинойс.

Популярна тема