Мултимодалните транспортни мрежи на Илинойс свързват държавата с глобалните пазари

Съдържание:

Мултимодалните транспортни мрежи на Илинойс свързват държавата с глобалните пазари
Мултимодалните транспортни мрежи на Илинойс свързват държавата с глобалните пазари
Anonim

Превъзходната транспортна инфраструктура и логистични възможности са истинска отличителна черта за Илинойс, превръщайки щата във врата към вътрешните и международните пазари.

Илинойс
Илинойс

Товарният транспорт е жизнената сила на Илинойс, движейки се през щата с всеки вид транспорт. Щатът е дом на повече от 1100 мили плавателни водни пътища и осигурява ефективна и рентабилна връзка между Атлантическия океан през St. Морският път на Лорънс и Големите езера, както и Мексиканския залив. Тези води обслужват дузина пристанищни области, включително пристанището на Чикаго, което обработва океански и езерни товарни кораби, както и баржи.

Големи междущатски пътища минават през щата, включително маршрути между щатите 70, 80 и 90. Илинойс също е столица на товарния железопътен транспорт. Чикаго е най-големият железопътен портал в САЩ с друг голям железопътен център в Източен Сейнт Луис. Повече от 50 железопътни превозвачи предоставят услуги до всяка част на Съединените щати. Шест от седем превозвачи от клас I се обменят в щата.

Изграждане на връзки

За да подпомогне справянето с товарния поток, Източен Сейнт Луис развива 200 акра бивш индустриален обект в пристанището на Източен Сейнт Луис по поречието на река Мисисипи. Публично-частното партньорство постави началото на проект за 7 милиона долара за изграждане на пътища, железопътни линии и комунални услуги, които да обслужват бъдещото пристанище. В крайна сметка мултимодалното съоръжение ще включва товарни кранове, складове и обществени докове.

“Една от целите на този проект е да се увеличи мобилността на товари и стоки, както вътрешни, така и международни, чрез свързаността на река Мисисипи с гъстотата на железопътната и пътната инфраструктура, присъстваща на жизненоважен американски кръстопът”, казва Джери Блеър, директор по транспорта на Съвета на правителствата на портала Изток-Запад.

Чикаго е домът на Coyote Logistics, доставчик на логистика от трета страна (3PL), който не се основава на активи, който организира транспорт за повече от 14 000 изпращача, от компании от Fortune 100 до малки предприятия. Разраствайки се до повече от 2000 служители от основаването си през 2006 г., Coyote често е признаван за едно от най-добрите места за работа, както на национално, така и на местно ниво. Компанията стана известна с иновативната си услуга за частен автопарк, която идентифицира съвпаденията на бекхаул между недостатъчно използваните активи на спедитора и мрежата за превоз на товари на Coyote, казва изпълнителният директор Джеф Силвър.

Логистичните предимства на държавата привличат инвестиции и работни места. Например железопътните връзки правят бизнес и технологичния парк John W. Kelsey в Грийнвил с площ от 435 акра горещ обект. Разположен на пресечната точка на железопътните линии CSX и BNSF близо до I-70 и на по-малко от един час от международното летище Сейнт Луис Ламбърт, сайтът е сертифициран от CSX Transportation и Austin Consulting като CSX Select Site. Това показва на компаниите и разработчиците, че паркът е идеално място, обслужвано от железопътен транспорт. В Гранит Сити, централното пристанище на Америка разполага с 1200 акра в непосредствена близост до река Мисисипи и е дом на 1,7 милиона квадратни фута складови площи, 70 000 квадратни фута офис площи и повече от 70 наематели.

Алтернативи на летището

Само на 60 мили от винаги натоварените летища в Чикаго, международното летище Рокфорд може да се похвали с две дълги писти и лесен достъп до три големи междущатски магистрали и голям интермодален железопътен център, казва Майк Дън, изпълнителен директор на летището.

„Ние сме близо до дистрибуторските центрове и складове в Чикаго, както и до летище О’Хеър. Логистично не можете да искате повече“, казва Дън. Летището, с 3 000 акра в своята сигурна оградена зона, е дом на втория по големина въздушен център на UPS в САЩ и може да приема големи товарни самолети като Boeing 747-8 и Airbus A380. Той също беше избран за място за ново съоръжение за поддръжка, ремонт и основен ремонт на самолети (MRO) от AAR Corp., най-големият доставчик на MRO в САЩ. Компанията ще построи съоръжение от 200 000 квадратни фута, което ще наеме около 500 хората. Rock Valley Community College ще създаде съоръжение за обучение в съседство, за да сертифицира механиците на самолети за работа в новото съоръжение на AAR. „Разходите за работа на това летище са много по-ниски, отколкото на големите летища“, казва Дън. „Няма самолет, който лети днес, търговски или военен, който да не може да кацне тук или да не е кацнал тук веднъж или два пъти.“

Популярна тема