Енергийният сектор на Илинойс усилва иновациите

Съдържание:

Енергийният сектор на Илинойс усилва иновациите
Енергийният сектор на Илинойс усилва иновациите
Anonim

От модерни батерии и биогорива до чиста енергия от въглища, вятър и слънчева енергия, Илинойс е на върха на енергийната независимост и устойчивост.

Образ
Образ

От модерни батерии и биогорива до чисти въглища, вятърна и слънчева енергия, Илинойс е на върха на енергийната независимост и устойчивост. Пионерска работа се извършва в стартиращи компании като Xerion Advanced Battery Corp. в изследователския парк на Университета на Илинойс в Урбана-Шампейн и изследователски институции от световна класа като Националната лаборатория Аргон, базирана в Лемонт. В Университета на Южен Илинойс – Едуардсвил, Националният изследователски център от царевица към етанол провежда изследвания на царевичен и целулозен етанол, модерни биогорива и специални химикали. В Пеория Националният център за изследване на оползотворяването на селското стопанство се фокусира върху биоенергията и новите употреби на възобновяемите ресурси. В Елгин Winergy Drive Systems разработва скоростни кутии за вятърни турбини. Компанията е част от глобална корпорация, която е доставила 100 гигавата капацитет на скоростната кутия за вятърни турбини. Почти една трета от вятърните турбини по света използват скоростните кутии на компанията. Щатът има само 35 производствени съоръжения, свързани с вятърна енергия, включително Trinity Structural Towers. Като цяло, вятърната енергия поддържа повече от 3000 работни места в Илинойс.

Енергийно лидерство

Междувременно изследванията водят до разработване и прилагане на технологии, които допринасят за икономически жизнеспособното и екологосъобразно използване на друг природен ресурс на Илинойс – въглищата. Институтът за чисти въглища на Илинойс е посветен на разработването и използването на обширните въглищни ресурси на Илинойс като източник на гориво за 21-ви век. В Националната лаборатория в Аргон изследователите работят, за да помогнат за изграждането на икономика, подхранвана от безопасна, чиста, възобновяема енергия, както и такава, която не зависи от чужд петрол. Очаква се това да има огромно въздействие върху икономиката, като същевременно значително намали въглеродния отпечатък на Америка. За да постигнат тази цел, екипи от учени и инженери в Argonne развиват основните енергийни науки, като фокусират своите изследвания и разработки върху широко портфолио от устойчиви и чисти енергийни технологии. Те търсят иновации в транспорта, съхранението на енергия и алтернативните енергийни източници – включително ядрени, слънчеви и биогорива – които са от решаващо значение за бъдещето на възобновяемата енергия в САЩ. Илинойс пое водеща роля в разработването на нови енергийни технологии, казва Джон Бъсби, Изпълнителен директор на Xerion Advanced Battery.

„Вярвам, че водещата роля на Илинойс в енергийните технологии произтича директно от фокуса върху научноизследователската и развойна дейност в изследователските институции от световна класа в щата. Синергиите от разработки в различни научни и инженерни области доведоха до възможността за комерсиализиране на цялостни решения, а не на отделни технологии с по-бавни темпове на внедряване“, казва той. Тези разработки могат да имат мощни резултати. „Всички тези развития доведоха до скок в дейностите на малкия бизнес, което силно вярвам, че е гръбнакът на растежа на работните места и приходите“, казва Бъзби. „Ако могат да бъдат създадени достатъчно компании в среда, която им позволява да процъфтяват, може да се създаде критична маса за отваряне на нови канали за растеж и решаване на някои от належащите национални енергийни проблеми по печеливш и прагматичен начин.“

Публично-частно партньорство

Националният изследователски център от царевица към етанол (NCERC) споделя подобни цели.

„Без значение какъв е проектът, целта винаги е една и съща: да се насърчат иновациите в индустрията и да се насочат технологиите към комерсиализация“, казва изпълнителният директор Джон Кауперт. В допълнение към биогоривата, изследванията на NCERC изследват храненето на животните и хората, микотоксините и анализа на състава. Изследователите също са активни в изследванията на биологични материали, включително специални химикали и други биологични продукти. NCERC е пример за публично-частно партньорство, което продължава да носи възвръщаемост на инвестициите на данъкоплатците. Първоначалното му финансиране беше основно от щатското и федералното правителство, но днес NCERC се финансира изключително чрез договорни изследвания за частния сектор и конкурсни безвъзмездни средства.

„В NCERC публичният и частният сектор наистина работят ръка за ръка. Подкрепата с публично финансиране превърна центъра в реалност, но частният сектор помага на NCERC да остане на върха на технологиите чрез капиталови подаръци на най-новите технологии и оборудване,” казва Кауперт. Към днешна дата повече от 50 технологии са преминали през лабораториите на NCERC по пътя си към търговския пазар, казва той. „Тези технологии генерират икономически стимули, нови работни места и повишаване на ефективността, което е от пряка полза за потребителите“, казва Кауперт.

Популярна тема