Производственият сектор на Илинойс създава репутация за иновации

Съдържание:

Производственият сектор на Илинойс създава репутация за иновации
Производственият сектор на Илинойс създава репутация за иновации
Anonim

Напредналият производствен сектор на Илинойс има предимството на висококвалифицирана работна сила, несравнима логистична инфраструктура и академични и изследователски ресурси, които включват петте най-добри инженерни училища в Университета на Илинойс и Северозападния университет.

Илинойс
Илинойс

Независимо дали имат известни имена – Boeing, Caterpillar и Culligan – или са известни главно в собствените си индустрии – като компанията за оползотворяване на замърсяването Elastec или Rosseto, производител на диспенсъри за хранителни услуги – едни от най-уважаваните в света производителите имат седалище в Илинойс. Други, като Ford, Fiat и Mitsubishi, имат големи операции в Илинойс и са допринесли за производствена продукция в цялата страна, която възлиза на 86,6 милиарда долара през 2011 г., а през 2013 г. поддържа 574 000 работни места и представлява 93 процента от износа на Илинойс. Culligan, основана през 1936 г., пионер в продуктите за филтриране и омекотяване на вода, има повече от 600 дилъра в Съединените щати и Канада и продава своите продукти в повече от 90 страни.

„Culligan е глобална компания с повече от 800 локации по целия свят, но сърцето на нашите операции остава в Илинойс,“казва изпълнителният директор Скот Клаусън. „Ангажирани сме с тази област в дългосрочен план и с увеличаване на присъствието си тук.“Производителите в Илинойс имат предимството на висококвалифицирана работна сила, несравнима логистична инфраструктура и дълбоки технологични възможности, които обхващат академични и изследователски ресурси, които включват петте най-добри инженерни училища в Университета на Илинойс и Северозападния университет.

Производствен успех

Щатата е основен производител на аерокосмически компоненти, химикали, машини, електроника, каучукови и пластмасови изделия и метални изделия. Някои от най-известните производители в света са базирани в Илинойс, включително Caterpillar, Deere & Company и Navistar. Примерите за ръст на производството в цялата страна включват:

  • GE Lighting, която обяви създаването на 30 нови работни места в своя завод в Mattoon, където произвежда компоненти за енергийно ефективни крушки. Разширяването дойде в резултат на споразумение с Wal-mart за пускане на произведените в Америка енергоспестяващи GE крушки с мека бяла светлина на рафтовете на магазините.
  • North American Lighting Inc., която обяви, че създава 300 работни места и инвестира 50 милиона долара за разширяване на производствения си завод в Париж. North American Lighting, част от японската Koito Manufacturing Co. Ltd., има седалище в Париж и наема 2600 работници на пълен работен ден в региона. Доставчикът на автомобилната индустрия строи допълнение от 200 000 квадратни фута към съществуващия си завод от 250 000 квадратни фута. Компанията премести централата си в Париж през 2005 г. Производствените й операции в Илинойс се намират в Париж, Салем и Флора.

„Ангажирани сме да служим като икономическа опора за югоизточен Илинойс,“казва Грег Конрад, президент и главен оперативен директор в North American Lighting.

„Автомобилната индустрия расте, както и ние. Тъй като възстановяването на автомобилната индустрия носи нов бизнес на North American Lighting, ние носим нов бизнес на Илинойс.“Culligan, чието глобално седалище се намира в Роузмонт, откри ново съоръжение в Либъртивил с повече от 217 000 квадратни фута първокласни производствени, монтажни, складови и офис площи.

Съоръжението разполага с 75 000 квадратни фута производствено пространство, което утроява предишния капацитет на компанията, и проектира къщи чрез производство под един покрив, позволявайки на Culligan да достигне нови нива на иновация, продуктивност и скорост. В допълнение към утрояването на производственото пространство, съоръжението в Либъртивил осигурява пространството, необходимо за изпълнение на големи, сложни капиталови проекти за индустриални клиенти. Той също така позволява на Culligan да сглоби до пет мобилни контейнера за пречистване на вода наведнъж, ускорявайки доставката за клиенти, които се нуждаят от решения за бърза реакция, допълнителни, временни или спешни ситуации.

„Важно е да се отбележи, че като глобална компания можехме да разположим нашата световна централа или това ново съоръжение навсякъде – но избрахме Илинойс за дом и на двете. Има много причини за това“, казва Клаусън. Атрибутите на Илинойс включват талантлива, добре образована работна сила, изключително качество на живот, някои от най-известните академични, културни, медицински и корпоративни организации в страната, разположени в нейните граници, и статута на Чикаго като един от най-големите градове в света, което го прави лесно се привличат най-добрите и най-умните, казва той. Дейностите на Culligan в Илинойс поставят компанията в центъра на страната на място, поддържано от отлична инфраструктура – важни съображения за компания, която доставя своите решения за пречистване на вода не само на клиенти в Съединените щати и Канада, но и по целия свят. Освен това Илинойс предлага приветлива и подкрепяща среда, която улеснява правенето на бизнес в щата, казва Клаусън.

Достигане до световните пазари

Rosseto Serving Solution също намира успех в Илинойс. Компанията, която произвежда диспенсъри за храна, многостепенни набухватели, кутии за пекарни, които могат да се подреждат един върху друг, диспенсъри за хладни напитки, нагреватели без чефери, охладители и уникални едносервирани продукти, беше отличена с Губернаторската награда за износ за 2013 г. от губернатор Пат Куин.

„Ние се гордеем с майсторството на нашите продукти, произведени в Илинойс САЩ. Достигането до нови пазари с тях означава, че имаме възможността да продължим да се разширяваме“, казва президентът на Rosseto Гил Голд. Друг носител на награда за износ, Elastec/American Marine, помага за опазването на света от нефтени разливи и други форми на замърсяване. Компанията произвежда системи за възстановяване на замърсяване с основна компетентност в международно възстановяване на петролни разливи на 200 000 квадратни фута пространство в четири производствени и складови съоръжения в Южен Илинойс. Седемдесет процента от оборудването за контрол на замърсяването, произведено от Elastec/American Marine, се доставя в интермодални контейнери до приблизително 145 страни от Карми и Феърфийлд в Илинойс и от Флорида. „Изпращаме нашите продукти в международен план от южен Илинойс с камиони, железопътни линии и през всяко голямо пристанище в Съединените щати, ускорено от нашия изключително компетентен отдел за доставка“, казва главният изпълнителен директор Дони Уилсън.

„Имаме късмет да имаме отдадена, ентусиазирана и надеждна група служители в Илинойс и Какао, Флорида. Те са гръбнакът на нашия бизнес.“

Популярна тема