Инициативата вдъхновява прокламациите за гордост на общността

Съдържание:

Инициативата вдъхновява прокламациите за гордост на общността
Инициативата вдъхновява прокламациите за гордост на общността
Anonim

Местните жители обичат мястото, където живеят -- и са щастливи да ви кажат защо

Едно момче излиза от магазина Causeyville General Store, стар южен магазин в Меридиан, MS
Едно момче излиза от магазина Causeyville General Store, стар южен магазин в Меридиан, MS

Когато Дерън Радклиф отиде в колежа, той реши, че се сбогува с родния си град, по пътя към живота в по-голям град. Не се оказа така обаче и Радклиф казва, че се радва.

Вместо да се премести в града след дипломирането си, Радклиф е насърчен от родителите си да пренесе разочароващо търсене на работа у дома, избор, който според него е бил мъдър ход в кариерата – както и щастливо житейско решение.

„Мислех, че животът е голяма изискана работа в конкурентен град, но разбрах, че това е дом, където имам корени от двете страни на семейството си и това е важно“, казва Радклиф, мениджър на касата в Riley Center на MSU. „И след като започнах да се занимавам с кариерата си, започнах да виждам неща, които не осъзнавах като дете. Градът е малък, но всичко, от което се нуждаете, е тук.“

Подобно на много местни жители на Меридианците, Радклиф се гордее с това, което родният му град може да предложи, посочвайки богатата сцена на изкуствата, добрата образователна система и дружелюбието на малкия град.

„Някои хора казват, че тук няма много работа, но аз открих, че винаги се случва нещо“, казва той. „И хората са най-дружелюбните, които някога ще срещнете. Имаме много гордост от родния град и хората възпитават тази гордост от общността в децата си. Дори и да се отдалечите за известно време, Меридиан все още е у дома.“

Building Pride в Меридиан

През март 2015 г. Корпорацията за бизнес развитие на Източна Мисисипи стартира инициатива „Меридиан е моят роден град“, за да изгради чувството за гордост на общността. EMBDC помоли отделни лица, фирми и организации да направят снимки, на които държат знак, който изразява чувствата им относно Меридиан и окръг Лодърдейл, които след това публикуваха в социалните медии.

„Важно е да напомняте на хората, че живеят тук по избор, че това е добро място за живеене и трябва да се съсредоточите върху изразяването на гордостта си от мястото, където живеете“, казва Мередит Реа от EMBDC. „Искаме да се борим с негативността и да напомняме на хората, че в Меридиан се случват много добри неща, добри хора и добри организации.“

Кампанията беше забележително успешна: Изсипаха се снимки от отделни обитатели, разнообразни фирми като дневни центрове и драйв-ин, женски клубове и нестопански организации. Училищната система на Лодърдейл изпрати снимка на автобус, пълен с ученици, държащи табела с дължина на автобуса, гласяща „Да караме нашата общност към успех“, а служителите на Регионалния медицински център Андерсън позираха в перфектна форма на сърце, отбелязвайки: „Ние (сърце) Меридиан.”

Относително новодошъл майор Мичъл Грей, споделя същите положителни чувства за Меридиан. Неговата 21-годишна кариера в морската пехота на САЩ го е отвела до няколко поста, но Меридиан се оказа нещо специално сред тях.

„Това е място, където можете да видите истинската Америка отново, мястото, където хората все още седят на предната веранда и ви казват здравей“, казва Грей, командир на морската авиация Ескадрила за поддръжка на обучение 1 във Военноморската въздушна база. „Тук ще намерите магазини Mom and Pop, каквито бяха нещата преди междущатските магистрали. Хората говорят с вас и не познават непознати.“

Популярна тема