Месец по месец Календар на меридианните фестивали

Съдържание:

Месец по месец Календар на меридианните фестивали
Месец по месец Календар на меридианните фестивали
Anonim

Меридиан е домакин на фестивали и събития през цялата година

Образ
Образ

Жителите на Меридиан винаги са готови за празнуване, а градът е домакин на фестивали и специални събития през цялата година. Тези събития увеличават гордостта на общността и обединяват всички възрасти, като същевременно често набират средства за важни местни каузи.

ЯНУАРИ

DR. МАРТИН ЛУТЪР КИНГ МЛАДШИ ГОДИШЕН ПАРАД

Акценти: Меридиан започва всяка година с това събитие в центъра на града. Участниците включват местни църкви, училища, младежки групи, социални и граждански клубове, групата на гимназията Meridian и огромният маршируващ оркестър на държавния университет Джаксън.

ФЕВРУАРИ

МАРДИ ГРА

Акценти: Марди Гра се празнува всеки февруари на поляната на кметството със събития като популярен парад на домашни любимци, готвене на бамбо, шоу на изкуствата, блок парти и Poker Run, които са в полза на местни организации с нестопанска цел.

МАРТ

59TWENTY MUSIC FESTIVAL

Акценти: Наречен за местоположението на Meridian на кръстовището на междущатски магистрали 59 и 20, този фестивал представя музика на живо от местни, регионални и национални артисти на две сцени и включва храна и дейности за деца. Младите професионалисти на Меридиан стартираха фестивала през 2011 г. като набиране на средства в полза на Care Lodge, местен приют за жертви на домашно насилие.

Повече информация: www.59twenty.com

АПРИЛ

ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА НА ТРИТЕ КРАКА

Акценти: Фестивалът на изкуствата Threefoot представя работата на регионални художници в различни медии и включва състезание с жури, изложба и разпродажба, конкурс за студентско изкуство и музика на живо.

Повече информация: meridianarts.org/site1/threefoot

KIDS’ ART CRAWL

Акценти: Това априлско събитие за деца в Dumont Plaza включва художествени дисплеи, рисуване върху платно и практически изкуства и занаяти.

Повече информация: meridianmainstreet.org/events.html

ПАЗАР НА ЗЕМЯТА НА БОУНТИ

Акценти: Местният фермерски пазар се провежда в Singing Brakeman Park всяка първа събота на месеца от април до ноември с продукти, растения, мед, конфитюри и хляб от местни ферми и доставчици, както и музика и занимания за деца.

Повече информация: meridianmainstreet.org/events.html

МОЖЕ

ФЕСТИВАЛ НА ДЖИМИ РОДЖЪРС

Акценти: Най-старият музикален фестивал на живо в Мисисипи включва изпълнения на живо от музиканти от близо и далеч. Вече в своята 62-ра година, това двудневно събитие на поляната на кметството почита човека от Меридиан, известен като „бащата на кънтри музиката“.

Повече информация: www.jimmierodgers.com/

ЮНИ

ЮНИЙСКИ ФЕСТИВАЛ НА НАСЛЕДСТВОТО

Акценти: Меридиан е един от няколкото градове в САЩ, които са домакини на десети юни, който отбелязва края на робството в Съединените щати. Събитието на Меридиан включва музика на живо, продавачи на храни, търговци на изкуства и занаяти, зона за игра за деца и прокламации от градските лидери.

Повече информация: www.juneteenth.com/history.htm

ЮЛИ

HWY 80 SONGWRITERS FEST

Акценти: Музикалният уикенд включва изпълнения в местни фирми, автори на песни, представящи оригиналните си произведения в баровете в центъра на града, семинар за писане на песни, джем сешъни и голям финален концерт.

ОКТОМВРИ

MERIDIAN MAIN STREET CANDY CRAWL

Акценти: Този подходящ за семейства фестивал в Dumont Plaza включва дейности като състезания по издълбаване на тикви и рисуване, четене на книги, пешеходни обиколки на местни места и лов на чистачи.

Повече информация: meridianmainstreet.org/

НОЕМВРИ

SOULE LIVE STEAM FESTIVAL & RAILFEST

Акценти: Този двудневен фестивал в Музея на индустриалното наследство на Мисисипи включва парни двигатели, работещи на пара, обиколки на историческия фабричен комплекс Soule Steam Feed Works и демонстрации на живо за това как някога са били правени нещата.

Повече информация: www.soulelivesteam.com/livesteamfestival.html

MERRY MERIDIAN MARKETPLACE

Акценти: Провежда се в MSU Riley Center-Outdoor Marketplace, тук ваканционните купувачи могат да намерят всичко от произведения на изкуството и занаяти до бижута и дрехи.

ДЕКЕМВРИ

КОЛЕДНАТА ФАБРИКА НА ДЯДО КОЛЕДА

Акценти: Meridian завършва годината на празненствата с коледната фабрика на Дядо Коледа, която се провежда през декемврийските уикенди в историческия Soule Steam Feed Works, включва декорации, музика, светлини и изкуствен сняг, летящ през игрална зона в Steam Алея.

Повече информация: www.soulelivesteam.com/

Популярна тема