Забавни неща за правене в Монпелие, VT

Съдържание:

Забавни неща за правене в Монпелие, VT
Забавни неща за правене в Монпелие, VT
Anonim

Атракциите, нощният живот предлагат на жителите много занимания в Монпелие, VT

Водни пътища Монпелие VT
Водни пътища Монпелие VT

Монпелие не попадна случайно в нашия списък с Топ 100 на най-добрите малки градове за 2015 г. Нашите редактори разгледаха редица категории и заключиха, че този град предлага на жителите високо качество на живот. Сред многото неща, които хванаха окото ни, бяха наборът от неща за правене в Монпелие. Разгледайте някои от любимите ни.

Научете своята история

Като столица на щата, Монпелие е пълен с уроци по история, както от миналото, така и от настоящето. Например, в рамките на щатския дом на Върмонт, законодателите бяха първите, които позволиха граждански съюзи за гей и лесбийски двойки. Гръцката възрожденска сграда на столицата е отворена за обществеността безплатно, с обиколки с екскурзовод от понеделник до петък, 8:00-16:00 часа. След като се насладите на законодателното наследство, посетете Историческия музей на Върмонт и Галериите за наследство на Върмонт, които описват историята на щата от 1600 г. до наши дни чрез поредица от награждавани експонати.

Насладете се на открито

Не много градове имат парк от 185 акра точно в центъра на града. Всъщност Hubbard Park, определен природен резерват, гъмжащ от величествени дъбови, кленови и букови дървета, е само на 30 фута от State House и предлага живописен лабиринт от пешеходни и колоездачни пътеки. North Branch River Park се простира на почти една миля по протежение на река North Branch, осигурявайки достъп до кану, каяк и риболов. Река Winooski тече точно през центъра на града, точно на юг от State House, и предлага повече възможности да се намокрите и дивите. През зимата Монпелие е на не повече от час път с кола от половин дузина ски курорти.

Хванете шоу

The Savoy Theatre, очарователен арт хаус театър, който се удвоява и като място за сценични изкуства, предлага разнообразна селекция от независими филми, детски филми, документални филми и чуждестранни филми. The Lost Nation Theatre е дом на театралната трупа на общността на Монпелие и в продължение на 35 години е поставил редица представления както от регионални, така и от по-известни автори и драматурзи.

Спри до Window Shop

Прекарайте деня в разходка из центъра на Монпелие, разглеждайки асортимента от независими магазини и бутици, предлагащи книги, редки записи, дрехи, изкуства и занаяти и антики. Не пропускайте да се отбиете на Столичния фермерски пазар, който събира повече от 50 местни търговци в центъра от май до октомври, за да продават местно отгледани и произведени храни и продукти.

Вземете хапка и пинта

През 2009 г. законодателният орган на Върмонт стартира щатската инициатива Farm to Plate, за да подпомогне укрепването на хранителната система на Върмонт. Резултатите са вкусни. Отчасти благодарение на богатото селскостопанско наследство и вдъхновението на готвачи, много от които са обучени в Кулинарния институт на Нова Англия, ресторантите в Монпелие предлагат разнообразие от ястия от фермата до масата.

В Kismet главният готвач и собственик Crystal Maderia сервира сезонно меню, което се променя от седмица на седмица, което означава, че вечерящите винаги се третират с нещо ново – независимо дали е първото ви посещение или 31-вото. Други ресторанти, предлагащи ястия от фермата до масата, включват S alt Cafe; NECI on Main, ръководен от студентите в кулинарния институт; и The Skinny Pancake, целодневна палачинка. Монпелие е известен и със страхотните си квартални барове, особено с Three Penny Taproom, който Boston Globe нарече мека на крафт бирата заради разнообразието от наливни напитки, включително няколко от пивоварни във Върмонт, като Hill Farmstead Brewery и Citizen Cider.

The North Branch River Park предлага почти 200 акра леки пътеки и достъп до километри предизвикателно ски бягане или туризъм.

Популярна тема