Защо Beaufort, SC, е най-добрият малък град

Съдържание:

Защо Beaufort, SC, е най-добрият малък град
Защо Beaufort, SC, е най-добрият малък град
Anonim

Скъпоценен камък на ниската провинция блести с изкуство, история и живописна красота

Beaufort SC Sunrise
Beaufort SC Sunrise

Първото нещо, което Роб Уелс, вицепрезидент по туризма в Търговската камара на Бофорт, иска да знаете за този най-добър претендент за малки градове, е как се произнася името му. Това е byoo-furt, а не bo-fort (както се произнася градът в Северна Каролина, носещ същото име).

„Само си спомнете красивия Бофорт“, казва той.

И красивият Beaufort е. Сгушен на остров Порт Роял, в сърцето на морските острови и Южна Каролина, Бофорт е дом на малко под 13 000 жители. Девствените плажове, целогодишният мек климат и достъпът до безброй дейности на открито във и извън водата привличат туристи от десетилетия, като много посетители се връщат година след година, а някои избират да останат като жители. Огромният пакет от природни и културни удобства на Бофорт заедно с високо оценените образователни системи и ангажирани граждани го правят един от Топ 100 на най-добрите малки градове в нацията.

„За разлика от много градове по крайбрежието, Бофорт е защитил достъпа си до вода и това е едно от нещата, които преместващите се семейства и туристи наистина оценяват“, казва Уелс. „Те ни казват колко се наслаждават на гледките и колко лесен е достъпът до водата. Вашето семейство може да намери един от тези поточета край междубрежния воден път и да го изследва. Можете да карате каяк. Можете да ловите риба. Можете да плавате с лодка.“

Два града в едно

Уелс казва, че историята на Бофорт е наистина приказка за два града.

„[Beaufort] е градът с оживения център, който затваря търговията, за да има трик или лакомство за децата или коледно тържество за целия град“, казва Уелс.„Това е малък град в Америка с всички удобства, които ще получите от туристическа дестинация в голям град.“

Той казва, че едно такова удобство е разнообразната и доста голяма художествена сцена на града. Жителите намират много неща за правене в Beaufort през цялата година. Градът разполага с повече от 20 галерии, редица ателиета на художници, отворени за обиколки, и център за сценични изкуства в кампуса на Университета на Южна Каролина Бофорт.

„Имаме предвоенните домове. Имаме междубрежния воден път. Имаме Hunting Island, който беше обявен за един от 100-те най-добри плажа според TripAdvisor. И ето тази жизнена сцена на изкуството и културата, която прониква в целия град,” казва Уелс.

Разнообразието е често срещана тема в Beaufort. Дом на военни инсталации, градът приветства смесица от единичен войник, млади военни семейства и пенсионирани офицери.

„Имаме три военни инсталации, включително въздушната станция на морската пехота Бофорт, остров Парис – там завършваме морски пехотинци – и военноморската болница на брега на ICW. Разполагайки с три военни инсталации, вие ще имате постоянна ротация на по-млади семейства, а също така ни дава набор от разнообразие“, казва Уелс.

Близо до Чарлстън, но достатъчно далеч

Подобно на малко по-стария му град-побратим Чарлстън, голяма част от очарованието на Бофорт се крие в неговата история, която е красиво запазена в архитектурата в центъра и величествените домове преди войната. Но за разлика от Чарлстън, казва Уелс, Бофорт предлага по-спокоен начин на живот.

“Beaufort винаги е бил наричан малката версия на Charleston в смисъл, че Charleston е по-стар от Beaufort само с няколко години и в много отношения Beaufort отразява по-стария си брат, с изключение на това, че нямаме всякакви проблеми с трафика“, казва Уелс. „Нашата версия на трафика е по подвижния мост, който се повдига, за да позволи на платноходките да преминат през Междубрежния воден път.“

„За младо семейство като моето няма пътуване в час пик. Няма онази суматоха, която идва с големия град. Има чувството, че ако семейството ми иска морски дарове тази вечер за вечеря, има шанс да имам раци в саксиите си с раци, когато се прибера от работа.”

[Beaufort] е малък град в Америка с всички удобства, които ще получите от туристическа дестинация в голям град.

Популярна тема